Az ellenzék miért nem fog össze, és váltja le a Fideszt?
Kit érdekel, hogy nem egyeznek az elveik?
Egyik ellenzéki párt sem hajlandó együtt működni csipcsup dolgok miatt, pedig lenne egy közös cél: befejezni a '89-ben elkezdődött rendszerváltást, visszaállítani a jogállamiságot, elszámoltatni a politikusokat.
Én viszont csak azt látom, hogy mindegyik párt a Fidesz nyomdokaiba akar lépni. Nem akarnak ők semmi változást, csak magukat szeretnék hatalmon látni.
Van 1.5-2 milliós Fidesz tábor, és ennél valaminél több ellenzéki 25 pártba tömörülve...
"lenne egy közös cél: befejezni a '89-ben elkezdődött rendszerváltást, visszaállítani a jogállamiságot, elszámoltatni a politikusokat"
Khm-khm, ez egyetlen "ellenzéki" pártnak sem célja. (eddig sem erőltették, ezután se nagyon fogják ezt feszegetni)
"Én viszont csak azt látom, hogy mindegyik párt a Fidesz nyomdokaiba akar lépni. Nem akarnak ők semmi változást, csak magukat szeretnék hatalmon látni."
Ahogy írták is, ez a válasz!
Amíg megélhetőségi politikusok lesznek addig nem lesz változás.
Nevetséges lenne egy összefogás. A Jobbikos nem fog szavazni a pártjára, ha tudja hogy MSZP-s miniszterek lesznek és fordítva. Egy szoci sem fog szavazni az összefogásra, ha tudja hogy cserébe az oktatási tárcát pl a Jobbiknak kell adni.
Ma az ellenzék kb Hitlertől Sztálinig tartó filozófiai spektrumon mozog és ha ez nem lenne elég impotensek is. Beengednék még a terroristákat is ide meg libsi melegeket nevelnének a fiaikból. Akkor már inkább a Fidesz ezerszer is ! :P.
"Kit érdekel, hogy nem egyeznek az elveik? "
Talán minket szavazókat?
Ez nem ilyen egyszerű.
1. Egy politikai fúzió első, és talán legfontosabb eleme lenne a közös veztő megválasztása, aki az összefogás szócsöve lenne a választások idején, hiszen lássuk be, vezető nélkül 20 magát vezetőnek nevező pártelnök nem fog tudni megegyezni. Na itt van az első probléma. Nincs, legalábbis nem látni olyan személyt, akit az összes, vagy csak mondjuk a pártok jelentős része el tudna fogadni mint vezetőt. Mindenki csak azt mondja, hogy nekem kéne annak lenni.
2. Nem "csipcsup" ügyek miatt nem tudnak megegyezni. A legfontosabb célok kijelölésében sem képesek rá.
3. Ahogyan elöttem is írták, senki sem törekszik a '89-es rencert folytatni. Azt hiszem, már kijelenthetjükmajdnem 30 év távlatából, hogy az úgy nevezett "rendszerváltásnak" nem ért a nnyit amagyar múltban, mint mondjuk '56.
És még sorolatnám tovább. Az a baj kedves kérdező, hogy rosszul gondolkodsz. Ha az ellenzék közösen meg is nyeri a választást, mi lesz utána?
Olyan összefogás pedig nem tud győzni, hogy hagyja mindenki hátra az elveit és mindegy ki mit gondol, csak váltsuk le a Fideszt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!