A magyar liberálisok és balosok mikor akarják majd történelmi szobrainkat ledönteni nálunk, mint ahogy az USA-ban gyakorolják a szobordöntögetős hisztit?
Hivatkozhatnának arra, hogy #iszlamofóbok, #klerikálisak voltak a Zrínyiek, Hunyadiak és még más dicső középkori történelmi személyiségünk.
Ahogyan a "feminizmus" és más ultraliberális dolog az amerikaiak sajátja volt, és lassan átvették itt is a "liberálisok", ugyanúgy ennek az ötletnek átvételére is van esély.
#10:
Mellé ment a személyeskedésed, a vérFideszest nem szokta érdekelni a külpolitika, csak az, amiről az Orbán beszél, és itthon hányszor volt téma Fideszes közegben az USA-beli szobordöntögetés ?
"a vérFideszest nem szokta érdekelni a külpolitika, csak az, amiről az Orbán beszél"
A két dolog lefedi egymást.
"itthon hányszor volt téma Fideszes közegben az USA-beli szobordöntögetés ?"
A 888.hu oldalán mintha írtak volna párszor.
Kedves kérdező, ettől nem kell tartanod, mivel történelmi hőseink legtöbbje liberális volt, Kossuthtól Mikszáthon át Ady Endréig és a Nyugat-nemzedékig, vagy esetleg baloldali, mint József Attila.
Gondolom, könnyű belátni, hogy a mai liberálisok nem fogják egykori liberális, szabadelvű elődeik szobrait döntögetni.
Szerencsére Magyarországon nem igazán állnak olyan rasszista emberek szobrai, mint Lee tábornok volt.
Persze ha itt is mondjuk Haynau-szobrok lennének Kossuth- szobrok helyett, vagy épp Szálasi-szobrok, akkor itt is minden épelméjű ember le akarná dönteni őket, természetesen.
# 9/16 Időpont tegnap 19:38
Látod, itt személyeskedtem, ott meg érveltem. Bezzeg amikor sutyiban elvitték Marx szobrát, még tapsoltál is neki. Mire fel ez a kettős mérce akkor? Marx szobra nem hiszti volt? Innentől kezdve nem demagógia meg nem személyeskedés amit mondtam. Bármennyire is nem tetszik, hogy vannak, akik emlékeznek a múltra.
Azért nem kell mindenféle politikusról 100 éven belül szobrani, mert majd valakik úgyis ledöntik!
Én egyetlen politikust sem tartok méltónak arra, hogy közterületet foglaljon a szobrával!
Nekem pl. a Wall Street-i bika-szobor sokkal jobban bejön, mint Washingtonban a Licoln emlékmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!