Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A politikusok miért nem így...

A politikusok miért nem így gondolkodnak, ha így sokkal több pénzük lehetne?

Figyelt kérdés
A politikusok miért nem törekednek jobban az ország gazdaságának, oktatásának, fejlesztésére? Amikor ha fejlettebb lenne az ország, ők is jól járnának! Lehetne a minimálbér nettó 500 ezer forint, és akkor az ő fizetésük is lehetne havi nettó 15 millió! Sokkal több pénzhez jutnának ők is hozzá, ha fejlettebb lenne az egész ország! Ha így egy adott összeg 5%-át ellopják, hozzájutnak X összeghez! De ha gazdagabb lenne az ország, ugyanúgy 5% ellopása után sokkal nagyobb összeghez jutnának hozzá! Ha az MSZP és FIDESZ eddig mindent 1005-osan tökéletesen jól csinált volna ennek elérése érdekében, és nem lopott volna egy vasat sem, csak most kezdenék el, lehet 1 év után több pénzt tudnának lopni, mint eddig összesen, és még a gazdaság sem sínylené úgy még! Hiszen sokkal erősebb lenne, és sokkal több lenen a pénz! Mégis, félig a logikát követte az MSZP is, mint Észak-Korea. Ők éljenek jól, a többi nem számít, a nép tengődhet. Abba nem gondolnak be,e hogy ha sokkal több pénzük lenne, akkor akkora lehetne a fizetésük, hogy évente nettó megkeresnének annyit, mint amennyit életükben loptak!!
2017. aug. 19. 13:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Nem értek semmihez! Nem dolgoztam még soha életemben! Nem volt még barátnőm sem! Nincs jogosítványom, se autóm, vezetni nem tudok! Idegennyelvet sem beszélek! "

Eddig a pontig azt hittem sima átlag magyar vagy.

"De SOHA sem lopnék!!"

Itt azért elég rendesen meginogtam, nem vagy te véletlenül bevándorló?

2017. aug. 19. 15:39
 12/19 anonim ***** válasza:

Szegény kérdező!

A dolgok nem így működnek. Gondolatmeneted alapjaiban hibás. Most csak nézzük, ami formálisan gond. Az a fejlesztés nem vezényszóra történik. Rendkívül nagy szakértelmet igényel, sok pénzt és sok munkát. Az első gond, nem értenek hozzá, ha akarnák se menne.

Nem, nem 5%-ot lopnak. Sokkal többet. A szemérmetlenül nagy fizetésük sokszorosát. Orbánnak sok milliárdja van. Ha 15 millió lenne a fizetése, 7×12×15=1260, tehát a teljes idő alatt nem lenne 1,3 milliárdja, és a költségeiről még szó se esett. De hát jelenleg (bújtatva) ennél több mint százszorosa van neki. 1% a kereset lenne, és a 99% honnan?

Lopni és lopni engedni könnyű. Egy ország jólétét megszervezni iszonyatosan nehéz és sok munka. Nem éri meg, ha lophatnak is. Másutt csak azért nem éri meg, mert nem lophatnak. A kezükre csapnak, börtönbe dugják őket. Ez rossz biznisz, hát nem lopnak (annyit).

2017. aug. 19. 15:46
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok bevándorló. Átlag magyar vagyok. Se több se kevesebb. És ahogy én úgy sokan mások se lopnak! És ez kéne lennie a természetesnek! Ha az ember nem szereti, hogy tőle lopnak, és szidja is utána a tolvajokat, akkor ő miért lopna másoktól? Hiszen jól tudja mekkora fájdalmat okoz vele.
2017. aug. 19. 15:52
 14/19 A kérdező kommentje:
Azt meg nem értem, hogy ha nem értenek hozzá a politikusok, hogyan kéne irányítani egy országot, akkor miért nem képeztetnek fel egy generációt, hogy legalább az utódok sikerre tudják vinni!
2017. aug. 19. 15:53
 15/19 anonim ***** válasza:

"akkor miért nem képeztetnek fel egy generációt, hogy legalább az utódok sikerre tudják vinni!"

Nem értem, hogy eddig hogy nem értetted meg hogy ez nem érdekük.. :D

2017. aug. 19. 15:58
 16/19 A kérdező kommentje:
Dehát így is úgyis gazdagok lennének!
2017. aug. 19. 16:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Az is egy lehetséges opció sajnos, hogy egyszerűen csak ennyire képesek. Lopni tudnak, eredményt produkálni nem.
2017. aug. 19. 17:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Majd amikor már nem egy 18 éves hülyegyerek leszel nulla élettapasztalattal, akkor te is rájössz. De ahhoz még idő kell.

Addig is menj el szépen dolgozni és ismerkedj meg pár magyarral, hogy milyenek valójában. Mert nem olyan csillogószemű, ártatlan széplelkek, ahogy te azt elképzeled a kis mesevilágodban. :D

2017. szept. 12. 09:29
 19/19 A kérdező kommentje:

"Nem értem, hogy eddig hogy nem értetted meg hogy ez nem érdekük.. :D"

Nem, én csak azt nem értem, hogy ha már mindenük megvan, van pénzük, hatalmuk, meg amit akarnak még? Nincs tovább, ez a max! Ma jobban élnek az emberek sok helyen, mint 100 évvel ezelőtt a világ leggazdagabbjai, meg az országok vezetői! Nem más hozhatta el, hogy most még jobban élhetnek, mint a tudomány, a fejlődés, a béke. Jelenleg, amit a milliárdos politikusok elértek hatalomban és gazdagságban, az a max!

2017. szept. 12. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!