Nem vagyok politikus meg nem is értek a politikához, de értetlenül állok az adók és megszorítások előtt. Miért kellenek?
Mert minél több a beszedett pénz, annál többet lehet lopni.
Ez ilyen egyszerű.
Ja, működtetni kell az országot. De olimpiát azért csak kellett volna rendezni, mert valahonnan van felesleges 3-4000 milliárdunk.
Nekem az a kedvencem a fideszesekben, hogy képesek egyszerre abban hinni, hogy kell a rohadt sok adó, mert az országot éppen hogy csak fenn tudjuk tartani még ilyen magas adószinttel is, ugyanakkor olimpiát is kellett volna rendezni, ami alsó hangon valami 3-4000 milliárd forintba fájt volna a magyar államnak, de hát úgy néz ki, hogy nekünk van ennyi felesleges pénzünk, amit csak úgy halál lazán ki lehet vágni az ablakon...
De most akkor a két állítás közül melyik a valóság, azt nem tudom. Nem igazán vagyok járatos a duplagondolban. Ez az én nagy bajom.
Adó, minden kép kell az állam fenntartásához, feladatok ellátásához. Adót vet ki, kéne hozzá olyan apparátus, ami be is tudja hajtani. A befolyt adót meg a lehető legjobban kéne felhasználni.
Nálunk, egyik sem működik. Az fizet adót, aki becsületes, vagy fél. Többiek, röhögnek a markukba.
Elosztása meg valami álomképek alapján történik.
Milyen kávégépek szűntek meg?
Milyen mezőgazdaság szűnt meg?
Milyen cégek mentek külföldre?
Tudsz konkrét példákat is mondani vagy csak vagdalózol szavakkal, amiket az ATV-n, a HírTV-n meg a 444-en hallottál?
És még a fideszesek a birkák, édes istenem....
Előbb a rövid válasz kérdező. A vázlatos magyarázat utána.
Miért kellenek? A magas szintű lopáshoz, a kiválasztott réteg rendkívül gyors vagyonosodásához, új földesúri és oligarcharétek megteremtéséhez rendkívül rövid idő alatt (másutt évszázadok kellettek hozzá).
Értetlenül azért állsz, mert a politikához nem értesz, márpedig e nélkül a dolog nem megérthető. Az emberek társadalmakban élnek, ott dolgoznak, ezáltal jövedelemre tesznek szert, kapcsolataik vannak. Aki okosabb, ügyesebb, több értéket tud előállítani, ezért jobban gazdagodik, mint a többi. Csakhogy a gazdagodásnak más módjai is vannak.
Mivel a társadalmakat szervezni kell, és ez egy rendkívül bonyolult munka, nehéz átlátni (meg kell hozzá tanulni a politikát, legalábbis értési szinten). Ha nehéz átlátni, kevesen látják át, az a keveset beveszem a brancsba és a többit meg átverem. Azaz úgy csinálok politikát (államvezetést), hogy az embereknek (akik nem értik, és ők vannak sokan) hazudok, de úgy, hogy igaznak tűnjön. Ígérek nekik olyasmit, amit szeretnének. Egy keveset meg is csinálok, de sokkal többet is lehetne. Na ezt lopom el. Ha ügyes vagyok, ah haverokkal egy kiépített szervezetben folyamatosan elhitetem, hogy én és csak én teszek jót az emberekkel. Azért, csak ilyen lassan, mert mindig van, aki akadályoz (az ellenség: ellenzéki párt, migránsok, Unió, vagy éppen más, amit éppen a legjobban elhisznek). Tehát arra buzdítok mindenkit, segítsen az ellenséget legyőzni, mert akkor gyorsabban tudok segíteni. Ez persze mese, de a tömeg a "legyőzésre" figyel és nem rám, tehát jobban tudok lopni. Elmondom, hogy a nyavalyás külföld miatt kell emelnem az adókat. A megszorításokat én még sokkal jobban utálom, csak még azt nem találtam ki, hogy a megszorítás csak az ellenségre hasson (mert ez acélom). De hamarosan ez is meglesz. A "hamarosant" évtizedekig el lehet adni, az emberek feledékenyek.
Szóval van ennek ezer trükkje, ezt te mind beveszed, ahogy a bűvész is megetet a folyamatos fecsegésével, ami miatt nem azt nézed, ami kell. No meg nem értesz hozzá. Pedig a bűvész semmi trükköt nem csinál, mert azt a természettörvények nem engedik. Nem repül ki galamb az üres kalapból, mert azt oda előbb bele kell tenni. De veled el lehet hitetni. Ez egy tudomány, ami kitanulható, erre van a bűvésziskola. A politika még bonyolultabb. de arra is van "bűvésziskola". Csak azt titkolják, nehogy kitanulj belőle valamit, mert akkor nem lesz jó a trükk. És nem fizetsz naponta ezer módon. Az pedig nem jó a csalónak.
- Az adók arra kellenek, hogy fenntartsák az államot (más kérdés, hogy mennyire hatékonyan...)
- Az itaalautomatás adó célja a gazdaság kifehérítése, hogy ne lehessen velük csalni. A csalók miatt a tisztességes vállalkozások szívnak.
- A kútadó épphogy csökkenti a terheket a korábbi szabályozáshoz képest, illetve jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez, mert megint csak a csalók miatt jelentősen csökkent a talajvíz.
- A bérmaximalizálásról még nem hallottam.
Szóval összefoglalva, az adóknak megvan a maguk célja és haszna. Lehet hogy nem tökéletesen hatékonyak és biztos lehetne jobban csinálni, de nem kell mindenért démonizálni a kormányt, ad rá elég okot ezek nélkül is.
" A kútadó épphogy csökkenti a terheket a korábbi szabályozáshoz képest, illetve jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez, mert megint csak a csalók miatt jelentősen csökkent a talajvíz. "
Ha én a kertem otthon a saját kutamból öntözöm, akkor egyrészt milyen terhem nagyobb, másrészt mennyivel kevesebb talajvizet használok, mintha ezt a csapból ereszteném ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!