Nem visszás, hogy a Fidesz nemzetinek titulálja magát, holott amit lehet, ellopnak, és százezreket hagynak migrálni?
Eleinte liberálisnak vallottam magam, de az idők során valamennyire kezdtem (bizonyos témákban) átmenni konzervatívba. Ezt most ne boncolgassuk.
Szerintetek ez nem gáz?
a) kaptak kétharmadot (azt most ne firtassuk, hogyan). Ezzel egész jó dolgokat lehetett volna véghezvinni, megreformálhatták volna az egész egészségügyet, megváltoztathatták volna a nép politikához való hozzáállását.
b) milyen nemzeti párt az, amely megosztja a népet? Aki más véleményen van, az miért van ellenük? Normális demokráciában az ellentétes véleményekből alakul ki több-kevesebb sikerrel az arany középút. Miért nemzeti az, amikor ellopnak milliárdokat, egy vékony réteg jól él, a beruházások jelentős része meg értelmetlen? Vagy a megvalósítás rossz minőségű, hogy minél többet lehessen zsebre tenni a ráfordításokból.
c) Én azt megértem, hogy a nyugati társadalmak jobb béreket adnak jobb munkakörülmények mellett, de vessünk egy pillantást Szlovákiára. Ott sem fenékig tejfel az élet, de a bérek jobbak, mint nálunk és nem is lép le onnan annyi állampolgár. Ráadásul jelentűsen szarabb helyzetből indultak a kilencvenes években, mint mi.
A romákkal nem kezdenek semmit. (Mondjuk egy részük se akar integrálódni.) Az oktatásba a legtöbb EU-s ország nagyságrendileg többet öl, mint mi, hogy versenyképesek legyenek a fiataljaik. Itt meg hagynak tehetséges magyar gyerekeket a szegénységbe "konzerválódni".
És még lehetne ezt folytatni a végtelenségig.
A Fidesznek egész egyszerűen középkori nemzetfelfogása van, amiben vannak a Magyarok és vannak a jobbágyaik, akik nem a nemzet részei. Ezt kellene végre megérteni.
A Fidesz megveti a francia forradalom értékeit, ami szerint az egész magyar társadalom a nemzet része.
Nem, itt csak ők, a fideszesek alkotják a nemzetet, csak ők a nagybetűs Magyarok. A többi csak szolgának van.
"most meg legalább van miből lopni. "
Mennyire sokszor hallom ezt a fideszes erkölcstelenséget. Megmagyarázzák azt is miért jó, hogy a Fidesz szétlopja az országunkat. Beállítják mint pozitívum, szégyen emberek vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!