Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A politikához mi köze a...

A politikához mi köze a cigány témának?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdem, mert itt a politika kérdésben sok a cigánnyal való kérdés.
2010. máj. 24. 13:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
jah, jártam párszor szolnokon, dunaföldváron is. ott szintén hasonló kaliberű a téma.
2010. máj. 24. 15:10
 12/16 anonim ***** válasza:
14:27 vagyok. 19 évig éltem vidéken. Igen még cigánytelep is volt. Ettől függetlenül nem ez a legnagyobb probléma.
2010. máj. 24. 15:19
 13/16 anonim ***** válasza:

nincs olyan, hogy "legnagyobb probléma" már bocs.

mindenkinek a saját baja a legnagyobb problémája.

amikor egy idős nyugdíjast meglopnak a cigányok az utolsó kis vagyonát, termését elviszik, és még meg is verik, akkor elhiheted, hogy neki ez lesz a legnagyobb problémája, és nem az államadósság vagy akármi más.

2010. máj. 24. 15:24
 14/16 anonim ***** válasza:
22%

73

Ez így van, és tenni is kell ellene, mert nem szabad hagyni, hogy az idősek és a szegények félelemben éljenek, de gusztustalan általánosításnak tartom, hogy csak a romák viselkednek így.

2010. máj. 24. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:

többségében ők viselkednek így.

nagyon egyszerű.

vegyél 100 magyart és vegyél 100 cigányt találómra. elhiheted, hogy a cigányok többszörös arányban lesznek olyanok mint az általában felhozott példák.

de tudod mit? megkockáztatom, hogy vegyél 1000 magyart és vegyél 100 cigényt. hisz a cigányság (hivatalosan) 10%-os ksiebbség itthon. Biztos vagyok benne, hogy a cigányok között sokkal több lenne a büntetett előéletű, a modortalan otromba stílusú, a rasszista magyargyűlölő, akinek már 20 év alatt több gyereke van, akinek 25 éves kora alatt nem volt még soha rendes munkája 1 hónapnál tovább, stb stb...

érdekes kísérlet lenne. a fejemet teszem rá, hogy az eredmény számomra nem lenne meglepő.

2010. máj. 24. 16:06
 16/16 anonim ***** válasza:

Hogy mi köze?

Magyarország legnagyobb kisebbsége(kisebbségpolitika).

Kisebbség ellenére ők képezik a bűnözők többségét(lásd börtönlakók)

Legmagasabb fokú az iskolázatlanság,analfabétizmus(oktatáspolitika),

gyermekanyaság(ifjúságpolitika),

családon belüli erőszak(szociálpolitika),

fiatalkori bűnözés(közbiztonság,belügy),

munkanélküliség(munkaügy,segélyezés,közteherviselés),

családon belüli gyermekek várható száma(szociálpolitika),

legalacsonyebb a várható élethosszuk(egészség és szociális ügy),

És a közteherviselés.

2010. máj. 24. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!