Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyit fizet az állam ha...

Mennyit fizet az állam ha találok valamit?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy ha találok valamit a saját földemen, nem tarthatom meg. Lehet arany, olaj, műkincs, akármi, az az államé lesz ( ha olyan amihez kell a földem is, kisajátítják és kapok egy összeget érte ).

De mennyi pénzt kapok ha találok egy műkincset és nem veszik el a telken? Tegyük fel, hogy egy ókori római arany ékszer készletet ( gyűrű, nyaklánc, fülbevaló ) találok, az értéke ( teljesen hasraütés szerűen ) körülbelül 15 millió forint. Ebből mennyi illet meg engem? És mi a helyzet akkor, ha felbecsülhetetlen értékű műkincset találok?

2017. aug. 9. 09:43
 1/4 anonim ***** válasza:
A nagy büdös semmi. Az állam tulajdona lesz az egész.
2017. aug. 9. 10:03
 2/4 anonim ***** válasza:
én úgytudom hogy semmit
2017. aug. 9. 10:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Beszéltem ilyesmiről a Nemzeti Múzeum egyik dolgozójával, amikor gyakorllaton voltam. És ő azt mondta, hogy a múzeum nem tud fizetni, mert ilyenekre nincs pénze. Elvileg az államnak kellene , de ugye ők se. Ezért van az, hogy sokak inkább eladják feketén, vagy megtartják..
2017. aug. 9. 11:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha az állam fizetne egy összeget, sokkal szívesebben adnák le az emberek. Bár tudom, hogy ha nem fizet, így is illik leadni egy műkincset, nem pedig eladni vagy megtartani. Ebből látszik, hogy a megtalálót is csak a pénz mozgatja, semmi más! De azért egy kis jelképes összeget adhatna a kormány, ha valóban műkincsről van szó!
2017. aug. 9. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!