Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi magyarok vajon örökre...

Mi magyarok vajon örökre elvesztettük Erdélyt?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy nem is csak az, hogy már talán soha sem lesz Magyarország része. De tömb magyarság nagyjából Székelyföld, a Partium egyes részein meg Észak-Erdélyben vannak. Máshol mindenhol, szinte asszimilálódik a magyarság. - És az említett területeken is. Ebbe pedig durva belegondolni, mert elég pl a Wikipédiába beírni a legeldugottabb erdélyi falu nevét, és az is tele van kincsekkel, gyönyörű tájjal, történelemmel... és a legtöbb helyen már alig van csak részben vannak magyarok, a tömbökön kívül.

Szomorú számomra belegondolni, hogy micsoda értéktől lettünk megfosztva Erdélyt illetőleg, ami mindig az országunk szerves része volt.

2017. aug. 8. 00:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy pesszimista vagyok, de szerintem, igen. Persze a történelem produkálhat váratlan dolgokat, de semmi nem mutat afelé, hogy Erdély esetében is sor kerülhet lényeges változásra, fordulatra.
2017. aug. 8. 13:13
 12/20 anonim ***** válasza:
63%

Csak ha lemondunk róla.

150 év után visszakaptuk az ország középső részét a törököktől.

Szóval remény van...

De ehhez egy erős Magyarország kell, amihez örömmel csatlakoznak mások is.

Ha a gazdaság, a politka meg a kultúra alapvetően jobb lesz Magyarországon mint Romániában, akkor az elszakított országrészekben felkutatják a magyar nagypapákat, dédanyákat, és hirtelen megduplázódik a magát magyarnak valló népesség.

2017. aug. 8. 14:36
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

'150 év után visszakaptuk az ország középső részét a törököktől.

Szóval remény van...'

Csakhogy a török kiűzésekor még nem létezett a nemzetállami törekvés. Reménykedni sok mindenben lehet, akár abban is, mi nyerjük a labdarúgó UEFA-bajnokok ligáját, de az esélye elég csekélyke. Egy előző válaszolóval tudok egyetérteni: nem vagyunk jósnők, majd a történelem dönti el, mi lesz a sorsa.

2017. aug. 8. 15:22
 14/20 anonim ***** válasza:
12%
Igen, elvesztettük. Menjél, sírd ki magad. Nem igaz hogy nem lehet majdnem 100 év alatt túllépni ezen, főleg a schengeni határokkal, amikor EU-n belül gyakorlatilag oda mész ahova akarsz.
2017. aug. 8. 17:01
 15/20 anonim ***** válasza:
26%
Pedig kérdező jobb lenne ha belátnád, hogy igenis túl kell tudni lépni ezen a dolgon, volt esély Erdély visszaszerzésére, a második világháború megadta, többször is volt esélyünk ezt-azt visszaszerezni belőle, ez részben sikerült is a második bécsi döntéssel, de végül értelmetlen vérontást hozott csak, mi a németekre fogadtunk, vesztettünk, a Szovjetek elcsatolták Moldáviát Romániától és cserébe a semlegességért Bulgária megtarthatta Dél-Dobrudzsát, Romániát meg azzal kárpótolták az időben történt átállásukért, hogy visszakaptak mindent Magyarországtól. A 21. században pedig kisebb gondunk is nagyobb lesz mint Erdély visszaszerzéséről álmodozni. Tudod mit jelenlegi állapotában nekem sem kellene, teljesen elrománosodott, leszámítva a Hargita-Kovászna megyéket meg pár határ menti várost magyar szót nem is hallasz, egyszerűen Erdély mint olyan szép lassan eltűnt és tűnik és lett/lesz belőle Ardeal örökre.
2017. aug. 8. 18:33
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

Legyen ardeal örökre, de akkor én sem leszek többé...

Ha realizmusnak tituláljuk a pesszimizmust, azzal sem érünk el semmit. Inkább ne csak bízzunk, hanem tegyünk is, ha arra kerül a sor. Szájhős tud bárki lenni, de igazi nem.

2017. aug. 12. 11:31
 17/20 anonim ***** válasza:
12%
Erdély lehetne független de ide ne csatolják vissza szerintem.
2017. szept. 12. 12:43
 18/20 anonim válasza:
100%
Lassan, de biztosan nem lesznek Erdélybem magyarok, ezt én tapasztalom, hisz itt élek. De ha hiszitek, ha nem ez azoknak a hülye magyaroknak a hibája, akik román iskolába iratják a gyereket, nem hajlandóak hozzá magyarul szólni stb. Mert ha nem csinálnának így a ,,magyar" szülők, akkor nem fogynánk el soha.
2018. jan. 6. 07:24
 19/20 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem ez nyilvánvaló.A politika ilyen,sajnos.Erdély eggyébként fejedelemség volt ezt sugalja a neve is nem Magyar Királyság,Osztrák-Magyar Monarchia hanem Erdély.
2018. máj. 23. 15:06
 20/20 anonim ***** válasza:

„Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”

(Madách)

2018. szept. 3. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!