Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok azt, hogy Magyaro...

Támogatnátok azt, hogy Magyarországon ne sújtsa külön adó az alkoholt és a cigarettát, hanem egyszerűen az ÁFA vonatkozzon rájuk, mint minden más termékre?

Figyelt kérdés
Én szegény vagyok, és a pia meg a cigi elviselhetőbbé teszi az életet, viszont most nagyon drága mindkettő.

2017. aug. 2. 20:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%
#9: Talán valóban azt kellene, de egyrészt hatalmas üzlet, másrészt ha semmi másból nem is, ebből lehet, hogy " népfelkelés" lenne.
2017. aug. 2. 21:45
 12/17 anonim ***** válasza:
52%
Sújtani kell, mert az alkohol és cigi olyan egészségtelen, hogy rengeteget kell a TB-nek költeni rá a normális dolgozó emberek pénzéból, azokra akik tönkreteszik a munkaképességüket ezekkel a szemetekkel.
2017. aug. 2. 21:48
 13/17 anonim ***** válasza:
45%

Nem támogatom, sőt rakjanak rá még extra adót.

Betiltani nem jó ötlet, mert akkor még jobban virágozna a fekete piac.

Pedig dohányzok. (Igaz egyre kevesebbet, de nem az ára miatt.)

Alkesz nem vagyok szerencsére. Havi 1-2 üveg sör meg belefér.

A pia és a cigi nem teszi elviselhetőbbé az életet. Nagyon tévedsz.

Ha szegény vagy, akkor inkább kajára költs, ne piára meg cigire.

2017. aug. 2. 21:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én szeszt csak sört veszek boltban. Pálinkát veszek a vidéki rokonoktól, ilyenformán azon még ÁFA sincs.
2017. aug. 2. 23:03
 15/17 anonim ***** válasza:
65%

"Szerintem a racionális árak ezek lennének:

1 doboz cigi: 200 Ft

1 liter vodka: 300 Ft"

Ez mitől lenne racionális? Egy doboz cigit 20 forintból állítok elő, nagyüzemileg ennek töredéke lenne. Miért kéne több mint a tízszeresét nyerészkedni rajta?

2017. aug. 3. 02:24
 16/17 Phoney ***** válasza:
100%

Lehet, hogy neked valami kánaánnak hangzik a filléres vodka, de mikor utoljára ilyen világ volt, akkor az úgy is nézett ki. Matt alkoholista volt az egész ország (és a többi ország is(, minden „valamirevaló” férfiember behúzott napi 1 üveg töményet (mert mérne, ha már ilyen olcsó), aztán pont annyit ért a munkája is. (Ha esetleg eddig nem értetted volna, minek voltak száz éve szesztilalmak.)

A 300 Ft/liter mint kisker ár egyébként jövedéki+NETA nélkül sem reális.

2017. aug. 3. 07:11
 17/17 anonim ***** válasza:

9-nek: Valahol azt olvastam, hogy a cigaretta függés rosszabb minta kokain függés. Elhiszem!

Különösen, mivel egyes dohányárú gyártási technológiák (pl. a fermentálás, azaz egyfajta "rothasztásos hőkezelés" a magyarázkodások ellenére nem (csak?) a nikotin kivonását segíti elő, hanem nagymértékben okoznak (plusz) függőséget (a nikotin mellett).

Szegény páromat a múlt hónapban veszítettem el, két évtizede infarktusa volt, a 60%-os szívével sem tudott lemondani a dohányzásról. Értelmes nő volt, de ebben az ügyben sajnos nem volt a maga ura.

2017. aug. 3. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!