Támogatnátok azt, hogy Magyarországon ne sújtsa külön adó az alkoholt és a cigarettát, hanem egyszerűen az ÁFA vonatkozzon rájuk, mint minden más termékre?
Nem támogatom, sőt rakjanak rá még extra adót.
Betiltani nem jó ötlet, mert akkor még jobban virágozna a fekete piac.
Pedig dohányzok. (Igaz egyre kevesebbet, de nem az ára miatt.)
Alkesz nem vagyok szerencsére. Havi 1-2 üveg sör meg belefér.
A pia és a cigi nem teszi elviselhetőbbé az életet. Nagyon tévedsz.
Ha szegény vagy, akkor inkább kajára költs, ne piára meg cigire.
"Szerintem a racionális árak ezek lennének:
1 doboz cigi: 200 Ft
1 liter vodka: 300 Ft"
Ez mitől lenne racionális? Egy doboz cigit 20 forintból állítok elő, nagyüzemileg ennek töredéke lenne. Miért kéne több mint a tízszeresét nyerészkedni rajta?
Lehet, hogy neked valami kánaánnak hangzik a filléres vodka, de mikor utoljára ilyen világ volt, akkor az úgy is nézett ki. Matt alkoholista volt az egész ország (és a többi ország is(, minden „valamirevaló” férfiember behúzott napi 1 üveg töményet (mert mérne, ha már ilyen olcsó), aztán pont annyit ért a munkája is. (Ha esetleg eddig nem értetted volna, minek voltak száz éve szesztilalmak.)
A 300 Ft/liter mint kisker ár egyébként jövedéki+NETA nélkül sem reális.
9-nek: Valahol azt olvastam, hogy a cigaretta függés rosszabb minta kokain függés. Elhiszem!
Különösen, mivel egyes dohányárú gyártási technológiák (pl. a fermentálás, azaz egyfajta "rothasztásos hőkezelés" a magyarázkodások ellenére nem (csak?) a nikotin kivonását segíti elő, hanem nagymértékben okoznak (plusz) függőséget (a nikotin mellett).
Szegény páromat a múlt hónapban veszítettem el, két évtizede infarktusa volt, a 60%-os szívével sem tudott lemondani a dohányzásról. Értelmes nő volt, de ebben az ügyben sajnos nem volt a maga ura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!