Most akkor béruniò vagy alapjövedelem lesz ha jövőre veszít a fidesz?
"A termelés és a jólét között viszont annál inkább."
Értem. A termelés és a munka között pedig semmiféle összefüggés nincs, ugye?:-)
Vannak munkahelyek,ahol akkor is fizetnek,ha nincs munka.
Állásidő.
Ennyit arról,hogy csak munkáért jár pénz.
Simán bevezethető lenne az alapjövedelem,csak akkor a gazdagok kisebb jólétben élnének.
3.
"Bírom az ilyen embereket, akik szerint XY párt baromságokat beszél és csinál, de ők azért csak rá szavaznak, mert... ööö... izé... na."
Ha meg vakon egyetértenék velük mindenben, akkor meg elvakult, szemellenzős, agymosott pártkatona vagyok.
Sok másban meg egyetértek velük, végső soron tulajdonképpen ebben sem volnék ellene, csak nem tartom reális célkitűzésnek.
"Vannak munkahelyek,ahol akkor is fizetnek,ha nincs munka.
Állásidő.
Ennyit arról,hogy csak munkáért jár pénz.
Simán bevezethető lenne az alapjövedelem,csak akkor a gazdagok kisebb jólétben élnének."
Jaj, de rossz...:D Az állásidő kifizetése arról szól, hogy a munkáltató biztosítja a maga számára a folyamatos munkaerőt, mert nagyobb veszteséggel járna neki, ha kirugdalná a dolgozókat, aztán rövid idő múlva újakat kéne toborozni. Abban a pillanatban, ahogy nem éri meg állásidőt kifizetni, kint találják magukat az emberek az utcán. Ezt egy kalap alá venni a mindenféle, múlt- és jövőbeli termelőmunka nélkül is garantált alapjövedelemmel egyszerűen vicckategória, jól mutatja, mennyire komolyan vehető a Jobbik és szavazótábora.
Én nem vagyok jobbikos.
Pusztán arra akartam utalni,hogy nagyon sokat élnek nem munkából,vagy termelő tevékenységből.
A mai technikai fejlettséggel már simán bevezethető lenne alapjövedelem,csak a gazdagoknak nem érdeke,mert akkor nem lesz annyi kiszolgáltatott ember,mert nekik is csökken az életszínvonaluk.
Ezért próbálják veled elhitetni,hogy nem képes kitermelni senki az alapjövedelmet.
Nem a 15.században élünk.
Az elmúlt 50 évben rengeteget fejlődött a világ,az életszínvonal pedig még ma is a béka feneke alatt van.
Minden haszon a gazdagok zsebébe megy.
"Pusztán arra akartam utalni,hogy nagyon sokat élnek nem munkából,vagy termelő tevékenységből."
Kérdés, mit tekintesz termelő tevékenységnek. A technikai fejlődés nem magától, égi ajándékként robog, igen sok ember komoly szellemi tevékenysége hajtja előre. Az teljesen igaz, hogy minden további nélkül kiváltható lenne rengeteg ember munkája robotokkal, teljesen automatizált üzemekkel, amiket mindössze néhány technikus, mérnök felügyel, van is már néhány ilyen gyár. Sőt, végeztek már távvezérléses műtétet is.:-) Az viszont idő, amíg így átalakul a termelési struktúra, és nem utolsósorban rengeteg, főként szellemi munka. Szerinted miért tolják a fejlett világban mindenhol a műszaki, informatikai képzéseket? Ezeknek az üzemeknek a létrehozásához és működtetéséhez nem betanított munkások kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!