Az emberek miért vannak ennyire a FIDESZ és Orbán ellen? Ti értitek ezt?
Több oka is van ennek kérdező:
1. Ez sajnos mindig előjön, belföldön-külföldön és talán még földön kívül is: Hibáztatni csak az aktuális kormányt lehet.
2. Mert a Fidesz Orbánnal az élén egy rendkívül agresszív, támadójellegű, ujjmutogató, és sarkított retorikát folytat. Ilyen a Soros támadás (még a TV2 is lehozta, a "Soros megölte volna az anyját" szalagcímet, de az eutanázia és megbánás részét a dolognak már nem kötötték az emberek orrára...nem védeni akarok, csak szemléltetni, hogy egy árnyalt témából mennyire nonszensz gyilkost kiáltani).
3. Az előbbi retorikájuk nem célzott. A marketingben ezt sörétes-puskának hívják, mikor ugyanazt az üzenetet egyszerre több csoportnak is leadják, mégha nem is rájuk értendő. Ebből az következik, hogy (számukra) feleslegesen is több embert bántanak meg, mint a "csúnya csúnya" liberálisokat.
4. A korrupció is csak nőtt. De ez valami egészen elképesztő. Az Mszp alatt is voltak bőven disznóságok, de amit akkor 100 milliókért összeordibáltak ellenük, az ma 100 milliárdok esetében is csak néma csönd követ. Kitolták az emberek ingerküszöbét, ez pedig kegyetlenül veszélyes és züllesztő dolog szerintem.
5. Most nem tudom hányan vannak, de sok Fidesz-fan is csalódott bennük, mikor világossá vált, hogy hazudtak az ígéreteikkel kapcsolatban. Tandíj eltörlése, 13. havi nyugdíj, elszámoltatás, manyup? Ezek a témák a társadalom széles körét érintették és egy szűk réteget haragra is gerjesztették. A többiekből inkább csak ellenszenvet.
6. Az aktuális témák látszat-komolyan vevése. Csak a Fidesz kormány alatt 2 nagy oktatási tüntetés(-sorozat) is volt. Egyszer egyetemi szinten, mikor az ösztöndíjasok számát akarták csökkenteni, másodszor a tanítanék mozgalomkor. Mindkét esetben látszat egyeztetések történtek, és miután kivárták a szervezők pénzügyi, támogatottsági, lehetőségbeli kifulladását, szépen nem törődtek többet a témával és semmi, azaz SEMMI nem változott. A CEU esetével együtt amúgy itt újabb ellenszenves csoportok vannak: diákság(-egy szűk rétege, akik foglalkoznak a politikával)-tanárság és értelmiség.
7. Az ellenzék tábora. Igen, a Fidesz nyert a választásokon (kevesebb szavazattal, mint 2010-ben, de ugyanúgy 2/3-os eredménnyel <= választási rendszer módosítása), de szám szerint még mindig többen vannak, akiknek más elképzeléseik vannak a kormányzást illetően.
Most mennem kell, remélem értékeli majd valaki, hogy ennyit áldoztam a kérdésre.
ez tuti troll kérdés, vagy egy bérnethuszár :D
komolyan, te melyik országban élsz, hogy nem értesülsz azokról a dolgokról, amik itt történnek?
a fidesz és a 2 millió hívője túszul ejtették az országot, nem hat rájuk se érv se logika, csak mennek a saját fejük után :D
amúgy ha neked az a mentalitás jön be, hogy szanaszét lehet lopni dolgokat, meg hogy nem lehet más véleménye valakinek, meg akinek más van azt jól meg kell verni, nőket is beleértve, akkor nem szóltam, nem tudtam eddig, hogy ez a polgári értékrend
Az a 2 millió megvan sokkal több is.
Csak el kell hinteni Magyarországon, hogy a "mocskos ballipsik zsidó-nyugati-imperialista Majdan-forradalmat akarnak kirobbantani Budapesten" és rögtön megduplázódik a 2 millió 4-re vagy akár még többre is.
Hidd el, a gonosz sorosgyörgy, illumináti zsidók ellen a magyarok felsorakoznak majd a Fidesz mögé. Ismerem őket ennyire. A Fidesz pedig - több vezetőjük nyilatkozatából leszűrve - igenis készül valamire ősszel, ami ehhez hasonlatos lesz.
utolsónak :
nyugi, nem hőbörögni kell, hanem elmenni szavazni jövőre és majd meglátjuk kinek van többsége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!