Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyire szánalmasan...

Miért ennyire szánalmasan gyenge Magyarország minden tekintetben? Mikor történik valódi változás?

Figyelt kérdés

Nézegettem Wikipédián ilyen listákat országokról különböző mutatók tekintetében és nagyon meglepett, hogy Magyarország milyen rosszul áll szint mindenben.

HDI index (az országok összfejlettségét mutatja): 43. olyan országok mögött mint Chile, Litvánia, Szaúd-Arábia, Lengyelo. Brunei stb.

GDP/fő vásárlóerő tekintetében 45. olyan országok mögött mint Seychelle-szigetek, Trinidad és Tobago, Egyenlítői Guinea, Omán stb.

Fogyasztási index (hogy mennyit tudnak vásárolni a jövedelmükből) 54. Kuba, Oroszország, Saint Kitts és Nevis, Uruguay stb. mögött

Where-to-be-born index (hova a legjobb születni) 46. Brazília, Kolumbia, Malajzia, Mexikó stb, mögött

Háztartások bevételei alapján az OECD 30 országa közül a 27. csak Töröko. Letország és Mexikó van mögöttünk

Job security (az esélye hogy a munkavállaó elveszíti az állását 36 országból a 31. legrosszabb

Agyvérzést követő túlélési esély 30 napos kórházi kezelés után: az ABSZOLÚT UTOLSÓ, szívinfarktus esetén harmadik legrosszabb.

És a kormány munkáját, korrupciót, átláthatóságot, demokrácia működését mérő listákról nem is beszéltem, ott sem jobb a helyzet.

Tehát mindegy hogy Fidesz, baloldal, libsik, nácik, migránsok, Soros stb. az oka de amint látszik a helyzet siralmas. Mikor történnek valódi javulások az objektív mutatók tükrében és mikor fog az ország lakossága a politikai csatározások és eszmefuttatások helyett a problémák megoldásán dolgozni?

2017. júl. 25. 16:18
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Gondoltam, érdekel a többség véleménye, még ha a tiédtől eltérő is.

Ha nem, hát nem. Rettegj tovább. :)

2017. júl. 25. 19:14
 22/24 A kérdező kommentje:

A többség pont hogy válaszolt a kérdésre, te voltál az aki hülyeséget írtál meg elkezdtél komcsizni.

Nem tudom amúgy miből gondolod, hogy rettegek :D

de élvezd csak tovább a hatalmas építkezést..

2017. júl. 25. 19:24
 23/24 anonim ***** válasza:
45%

A kérdésedből úgy tűnt, hogy aggódsz a jövőd miatt.

Most persze jön, ami szokott a te oldaladról, hogy tulajdonképpen te ebben a szánalmas országban nagyon is jól élsz (hála a kivételes képességeidnek és szorgalmadnak), viszont olyan fejlett szociális érzékkel rendelkezel, hogy fel kell nyitnod azoknak a szemét, akik ugyan nem látnak okot a panaszra, de szerinted éheznek és nyomorognak (ők azok, akiket ti összefoglaló néven agymosott birkáknak neveztek).

Mert te megmagyarázod nekik, hogy ha kevesebbet kapnak, ha többet vesznek el, az nekik jó.

Szerintem kontraproduktív próbálkozás.

2017. júl. 25. 20:19
 24/24 anonim ***** válasza:

soha nem lesz valodi valtozas. a magyar birka nep azt lehet tenni vele amit csak akarnak. es meg tapsolnak is hozza ha azt kivanjak toluk.

tulajdonkeppen nem is erdemelnek mast.

2017. júl. 28. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!