Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem viszi fel a kormány...

Miért nem viszi fel a kormány az érettséginél az eléségeshez szükséges százalékot 50re?

Figyelt kérdés
Akkor ismét rangja lenne az èrettséginek és nem lenne a humànszakokon tùlkèpzés.
2017. júl. 21. 17:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

"Én érettségivel és szakmával sem mentem semmire sem !"

Ezzel most dicsekedni akarsz?

2017. júl. 21. 20:54
 12/15 anonim ***** válasza:
26%

Mert az uniós oktatásszakértők statisztika fetisiszták.

Tehát ha több az érettségizett akkor az marha jó hír a társadalmi mobilitásnak, hiszen az előrelépés, hogyha a 8 általánost végzett szülők gyereke leérettségizik.

Hasonló elgondolásból osztottak kamudiplomákat is (kommunikáció, médiaismeret, andragógia, szabad bölcsészet, de ide tartozik a BA történészek irodalmárok filozófusok tömegképzése is).

Az, hogy ezzel az életben ténylegesen hogy boldogul az senkit nem érdekel. Egy nagyon kicsit jobb az érettségizettek munkanélküliségi statisztikája, de ez szerintem csak azért van, mert folyamatosan szegényedik a középosztály, és simán nem tudja már megengedni a tanár házaspár, hogy egyetemre küldje a gyerekét, és ők azért kicsit más nevelést kaptak.

Kedves bürokratáink jól elcseszték a bolognai rendszerrel az egészet.

Az érettségi bemenő követelmény az emelt szintű OKJ-ra, de alapvetően elégtelen a felsőoktatási felvételihez, és az ott való boldoguláshoz.

Aki kettesre leérettségizett matekból és fizikából az a büdös életben nem lesz mérnök, sosem fogja tudni magát önerőből olyan szintre hozni, végezhet el akármennyi technikumot ingyen.

2017. júl. 21. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:
47%

Nekem a legrosszabb %-om is 60% felett volt.

4,5-es re érettségiztem mindenből.

Kicsit gáz,hogy mások,akiket éppen átrúgtak ugyanúgy megkapták az érettségit.

Amúgy alapvetően sajnos az érettségi nem sok mindent ad.

2017. júl. 21. 22:37
 14/15 DnPlymn válasza:
0%

Az érettségi egy vicckategóriával felérő semmi kis vizsga. Tényleg retardáltnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne tudja megcsinálni.

#12!

Alapvetően a bolognai rendszerrel nincs baj. SŐT! Csak van egy jó rendszer, aminek a lényege lett elbaszva

2017. júl. 21. 23:03
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
a már említett habiszakok nyugat európában sem jók semmire, és ott is ugyan azokat a SSC munkákat végzik vele, amihez igazából érettségi is elég lenne
2017. júl. 21. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!