Mi értelme azért kimenni nyugatra, hogy itthon tudjanak építeni a pénzből egy jó nagy házat?
Soha nem értettem ezt a logikát, de sok ismerősöm csinálja ezt, hogy 5-10 évet elcsesz az életéből, arra hogy pl. Németországba gürcöl és nyomorog, hazahoz egy rakás pénzt, s abból épít magána kegy luxus házat.
Aztán megvan a ház, minden, 15 év telt el, már a 40-es éveiben jár az az ember, s annyival boldogabb nálam azért mert egy 200 m2-es házban él, míg én egy lakásban? Oké, de legalább én nem csesztem el 15 évet, és addig is teljesen elégedett voltam minden egyes percével az életemnek.
Jönnek azzal hogy hát nekik kell kertes ház, mert akarnak ültetni, meg ilyenek. Miért nem vesznek akkor egy telket mondjuk 500 m-re a lakástól, aztán ott ültethetnek akármit, én tömbházban nőttem fel, 4 éves koromtól mindig mentünk ki a testvéremmel a játszótérre, feledhetetlen délutánokat töltöttünk el a barátokkal. Én nem hiszem hogy nekem kisgyerekként jobb lett volna egy házban.
Akkor már azt a sok pénzt miért nem költik el nyaralásokra, utazásokra?
Nem akarom ráeröltetni senkire a gondolataimat, csak kiváncsi vagyok, szerintetek miért olyan rohadt jó innen elmenni? Azért mert nem Skodám lenne hanem BMW-m? Amiben azzal a tudattal ülök, hogy igen, ez 200-al is tudna menni, nem csak 130-al...? Vagy mert csúcslaptopom s telefonom lenne, mert megengedhetem? Vendéglőben ebédelnék és nem kantinban? Vagy miért érné meg innen annyira elmenni?
Szerinted ők csesznek el 5 évet, mások szerint meg te cseszel el 40-et.
Mindenkinek mások az igényei, mások a vágyai. Ha valaki kőkeményen akar dolgozni 10-20-30 évet, akár itthon, akár nyugaton, hogy aztán 40 éves korára mindene meglegyen, akkor tegye.
Ha valaki inkább ellazulgat egész életében és eléldegél pici lakásban, használt cuccokkal, és az neki jó, akkor tegye.
Én azt nem értem, hogy miért kell emiatt belekötni a másikba. Nem minden ember egyforma, ezt komolyan ilyen nehéz felfogni? Ok, értjük, neked nem kell nagy ház, sem sok pénz, gratulálunk, nagyon szuper, hogy igazából már most mindened megvan.
De próbáld meg felfogni, hogy nem mindenkinek az a jó, ami neked a jó. Ha beültök valahova a haverjaiddal, és egyedül te kérsz tejeskávét, a többiek meg kapucsínót, akkor elkezded ba**ogatni őket, hogy miért nem kérnek ők is tejeskávét, hiszen az neked teljesen jó, úgyhogy nekik is jó kéne, hogy legyen?
Ha nem is ismered be magadnak, se nekünk, én azért a részedről némi irigységet érzek. Azért örülnél te is 40 évesen annak a nagy háznak meg a szép autónak meg az új laptopnak, de inkább meggyőzöd magad, hogy nincs is rá szükséged, és a többiek a hülyék.
Idegen országban biztos rosszabb egy embernek, mint itthon. Egy angol nyelvűnek nem, mert mindenhol azt beszélik. De hogy magyarként kimész mosogatni ausztriába & angliába, ahol egyrészt : semmibe vesznek, lenéznek mág az ottaniak legalja is + nem tudsz senkivel beszélgetni. Minden idegen nyelven van a feliratok, prospektusok, térképek is. Nem igazán jó egy magyarnak. :(
Az egyetlen jó a sok pénz amit ott kapsz, az hogy abból itt fogsz villogni, hazajössz is azt mutatja, hogy hazavágysz. Itt van a magyar embernek az élettere. Mi ázsiai nép vagyunk. Nem érezzük jól magukat az indoeurópai emberrel. Az őshaza a mai oroszország területén volt. A genetikánkat nem tudod kitörőlni, belénk ivódott több ezer év alatt. 40 évig is békésen éltünk az oroszokkal. A legtöbben most is visszavágyják a szocializmust. véletlen lenne?
Az a baj, hogy a mai magyarok sznobok. Annyira a PÉNZ AZ ISTEN. Egzisztenciacentrikus mindenki, ismerkedni sem lehet, ha nincs házad, kocsid, jó állásod egy nővel, hogy kiábrándító az emberek mentalitása itt. Sajnos a Retek klub meg a fősodrású média agymosása elérte a célját.....
"Soha nem értettem ezt a logikát, de sok ismerősöm csinálja ezt, hogy 5-10 évet elcsesz az életéből, arra hogy pl. Németországba gürcöl és nyomorog, hazahoz egy rakás pénzt"
itt ahhoz hogy egy házad leegyen 2 élet munkája kell, akkor ki cseszi el az életét?
nem azért cseszte el mert kiment 5-10 évre hanem mert hazajött
"Jönnek azzal hogy hát nekik kell kertes ház, mert akarnak ültetni, meg ilyenek. Miért nem vesznek akkor egy telket mondjuk 500 m-re a lakástól, aztán ott ültethetnek akármit, én tömbházban nőttem fel, 4 éves koromtól mindig mentünk ki a testvéremmel a játszótérre, feledhetetlen délutánokat töltöttünk el a barátokkal. Én nem hiszem hogy nekem kisgyerekként jobb lett volna egy házban. "
Én éltem gyerekkoromban panelban majd kertes házban és azt kell, hogy mondjam teljesen másabb életérzés volt.
Miért ne menjek, ha tehetem. Ez már nem az a világ, amikor az egész családod egy faluban él, teljesen más oda utazni valahova vagy ott élni egy ideig és úgy megtapasztalni a mindennapokat.
Amúgy szerintem, aki megengedheti magának egy nagyobb házat vegyen, annak közte is van pénze kocsira, nyaralásra.
Azért érné meg, mert egy teljesen más társadalom képet fogsz látni. Engem a mai magyar társadalom miatt inkább mennék el külföldre, mint a bérek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!