Ti hajlandóak lennétek feladni a magyar határokat és (részben a) nyelvet egy egységes Európáért?
Tegyük fel, hogy cserében azonos életszínvonal lenne az egész kontinensen: közös hadsereggel, jogrendszerrel, szociális hálóval, egységes minimálbérrel, pénznemmel, stb.
Viszont minden határ megszünne, többé az egyes országok csak régió nevek lennének, esetleg erősen korlátozott szuverenitással rendelkező tagállamok (lásd: USA, Németország). Illetve egy közös fő nyelv lenne megalkotva. (A többi is használható lenne, de háttérbe szorulnának.)
A kérdésnek nem az a lényege, hogy erre mennyi az esély, vagy mennyi a realitása ennek, ezérz kérek mindenkit, hogy ne terheljük erre a kérdést, maradjunk a fő témánál. Arra várom a válaszokat, akár indoklással, akár nélküle.
Magyar lehetnél az egységes Európában is, te droid.
Senki nem tiltja meg neked, hogy magyarkodj.
'Nem! Magyar vagyok, nem hulladék.'
Mitől lennél 'hulladék' egy egységes Európában? Ugyanúgy magyarnak számítasz.
Korábban erre azt mondtam volna, hogy igen, mert elhittem volna, hogy ez lehetséges (mondjuk csak angol vagy német közös nyelvet fogadnék el, franciát nem).
De közben látjuk, hogy mi történik. Hagyták a déli államokat csődközelbe jutni, elárasztanák a kontinenst senkiházi migránsokkal. így azt mondom, hatalmas hiba lett volna. Nem szabad elhinni ezt a mesét. Soha nem szabad lemondani a határoktól és a nemzeti önrendelkezésről, mert kicsinálnak bennünket, ha a nagytőkés érdekek úgy kívánják.
Én igen. Véleményem szerint teljesen el kell tüntetni a nézeteltéréseket, teljesen összefogni, és 1 országgá alkulni. A jövőben az ilyen kis méretű országok nem lesznek képesek lépést tartani a világgal. Csak együtt lehetünk erősebbek. Egy olyan, vagy ahhoz hasonló rendszer tökéletes lenne ide, mint amilyen pl az USA-ban ban. Egy Európai Egyesült Államok. Lenne közös elnökünk, fővárosunk, baluzánk, adórendszerünk,hadseregünk, és ehy országnak számítanánk stb, ugyanakkor az egykori önálló nemzetek saját nyelve, és kultúrája is megmaradna balamint a joga, hogy valamilyen szinten kormányozza magát. Legfőbb közös nyelc pedig az angol, mert azt rengeteget beszélik. Én úgylátom, hogy csak így van esélyünk megmaradni. Együtt erősebbek vagyunk.
Ugyanakkor vannak olyan komfliktusok, erők, akadályok amiért ezt szinte lehetetlen megvalósítani, vagy csak sokara sikerülhet.
Igen,ha ez életszínvonal növekedéssel jár.
Nem vagyok idegengyűlölő.Engem nem zavarnak,hogy a mellettem élő ember milyen nemzetiségű,amíg nem avatkozik bele a magánéletembe,és mondjuk tud pár szót angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!