Tudtok olyan történetet a Rákosi/Kádár rendszerből, ahol valakit a gyermeke házastársa testvérének házastársa jelentett az ÁVÓ-nak?
Egész biztos. Oohh, azok a kilencvenes évek... ja várj....
Különben nem zavar a téma, de hülye kérdésre, hülye választ szokás adni. Gyermeke házastársa testvérének a házastársa, én kb ilyen fajsúlyút írtam.
3.: Nem azért írtad, ilyen későn rögtön rákaptál, ez azt jelenti, igenis zavar, te magad is besúgó lehettél.
Inkább ne is írj ide többet, mert eléggé kilóg a lóláb.
Aki arra a kérdésre, hogy kellemes volt-e, ha valakit megfigyeltek, cinikus válaszokat ad, valószínűleg maga is besúgó volt. Ez ennyire egyszerű, kár magyarázni.
Nagyobb baj, ha ma is az IH-nál dolgozol.
8.: Igazad van ebben, rosszul írtam, családkutatás során találtam egy nyilvános és elég megdöbbentő dokumentumot (az egyik dédapámat figyelte meg a tőle fenti távolságban lévő rokona). Ezért foglalkoztat a téma.
Igen, de Kádárék újraszervezték gyakorlatilag, csak később "tisztították meg" a Rákosista vezetőktől, aztán a III./III. ügyosztály vette át a szerepét.
"Az állambiztonsági rendőrség – igaz, hogy csak látszólag – a diktatúrával együtt bukott el 1956 októberében. A forradalom leverése után a Kádár János nevéhez fűződő restauráció időszakában állambiztonsági szolgálatot a Belügyminisztérium keretében szervezték újjá, II. (Politikai Nyomozó) Főosztály néven. Ebben a szervezetben még megtalálható volt az ÁVH számos korábbi tagja.[5]
A kádári konszolidáció részeként 1962 augusztusában a pártvezetés kizárta a rákosista vezetőket, elítélte a leginkább kompromittálódott ÁVH-s tiszteket. Az állambiztonsági feladatok ellátására létrehozták a Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökségét. Ezen belül a továbbiakban a belső elhárítással a III/III. Csoportfőnökség foglalkozott." forrás: [link]
Azaz a megfigyelés folytatódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!