Szerintetek nem nonszensz, hogy Magyarországon két 30 feletti meleg nem házasodhat össze, de szülői engedéllyel két 16 éves heteró igen?
# 7/10 Időpont ma 15:10
LOL :-D Igen. Sőt, csak és kizárólag neked, a székletürítés esetén kívül, egy legalább 30 centis rudat kell magadban tartanod tiszteleted jeléül. :-D
Komolyan, kellett bezárni az OPNI-t...
De én azt nem értem,hogy egyesek miért zavar,hogy mások házasodnak-e egymással vagy sem.
Na már most,ha heteró vagy,másik 2 heteró embernek sem tiltod meg,hogy összeházasodjon.Nem szólsz bele az ő döntésükbe,mivel nincs közöd hozzá.
Tehát ilyen formán,hogy "kik között jön létre szerződés",lényegtelen.
Szerintem senkit nem érdekel a megnevezés,hogy minek nevezik.Ha te a krumplit burgonyának hívod,más meg pityókának,attól még ugyanarról a dologról van szó.
A lényeg,hogy ugyanazok a jogok illessék meg az embereket.
Illessék meg ugyanazok a jogok, de nevezzük házasságnak. Ez a szó a történelmi hagyományok szerint egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti.
Találjanak ki egy másik kifejezést a kapcsolatukra.
De téged miért zavar,hogy ki minek nevezi?
Ha van feleséged,te hívhatod asszonynak,nődnek,házisárkánynak,bárminek.
Komolyan,én fel nem fogom,hogy másokat ennyire érdekel,hogy két ember kapcsolatát valaki hogyan nevezi.
Amúgy meg "házas",a szóból eredendően,együttélést,egy fedél alatt élést jelent.
Semmi köze ahhoz,hogy milyen neműek az illetők.
Nem, szerintem egyáltalán nem nonszensz. Sőt, szerintem ez így normális! Mindenképpen támogatom hogy ez így is maradjon, de valami félreértés lehet mert szerintem nem azzal van a gond hogy a két meleg 30 feletti, a két heteró meg 16 éves!
Ez nem arról szól hogy ki hány éves...
Szerintem pedig nem lényegtelen,ugyanis a jogban a kor sok mindent meghatároz.
A korodnál fogva nem szexelhetsz,nem vagy büntethető,ha bűnt követsz el,akkor más szabályok vonatkoznak rád.
Mint írtam a történelmi hagyományok miatt zavar. Az én fejemben a házasság > család > apa+anya+gyerekek fogalmak összefonódtak. Nálam a házasság szó jelentésébe ebbe nem fér bele két férfi vagy két nő kapcsolata.
De ti miért ragaszkodtok a házasság szóhoz ?
Miért nem jó valami más fogalommal jelölni az egyneműek kapcsolatát.
Eddig is így volt és én nem akarom másképp.
Miért ? Mert a spenótot sem akarom megenni.
Ez az én véleményem.
Az eddig így volt most legyen másképp mennyivel jobb érv ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!