Szerintetek nem nonszensz, hogy Magyarországon két 30 feletti meleg nem házasodhat össze, de szülői engedéllyel két 16 éves heteró igen?
Én meleg vagyok:)
29 éves:)
Na,nem mintha nagy házasságpárti lennék,de azért legyen meg a lehetőség mindenkinek:D
De úgy szoktam nevetni mikor ilyen 20 évesek összeházasodnak,és 1-2 éven belül elválnak,a nagy szerelemre összekötik az életüket:)
Még akiknek valóban fontos lenne,érettebb korosztály,attól meg meg van vonva a lehetőség.
Én azon értetlenkedek, hogy egyes országokban, mint pl Magyarországon vagy Szlovákiában a házasság alkotmányban van rögzítve, hogy csak férfi és nő között lehet.
Most akkor a házasság vallási vagy jogi kategória? Akik köpködnek a melegekre, hogy Isten előtt csak férfi és nő házasodjon, azoknak nem zavarja a szemét, hogy az állam ezt törvénybe foglalta?
Most akkor demokrácia van ilyen téren, vagy teokrácia?
A melegházasság ígyis-úgyis csak polgári házasság lehet, akkor a vallásosakat ez miért is zavarja? Hisz nem "Isten előtt" történik, hanem a hivatalban.
Nagyon sok helyen (sajnos nálunk is) az emberek többsége egyszerűen ostoba. Végig sem gondolja, hogy mit miért utál, vagy miért rossz, inkább csak fröcsög.
Nem igazán értem a vergődésed okát. Bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthetnek, ami polgárjogilag a házassággal azonos. Hogy épp nem házasságnak nevezik, hát istenem...
Ha, tegyük fel, holnaptól házasodhatnának, az jogi szempontból nem hozna változást.
Továbbá a 16 éves kiskorúak összeházasodásához se csak a szülők engedélye kellett korábban.
Ami nonszensz, hogy még mindig ezt a rohadt "meleg" kifejezést használják, mikor a "homo" a helyes. Hetero akkor hideg lenne, vagy mi? Bár ez is rövidítve van, de már részletkérdés.
# 8: "ami polgárjogilag a házassággal azonos"
Azért nem, meglehetősen eltér. Pl örökösödéskor, adózáskor, kórházi kezelés esetén tudtommal.
A 16 éves házasodásához kizárólag a gyámügy engedélye kell, nem szükséges hozzá szülői engedély.
A meleg kifejezést már sok éve használják, hiába tetszik vagy nem tetszik, ezt is jelenti. Nem következik ebből, hogy a szó másik értelmének ellentéte is jelentsen valamit ebben az értelemben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!