Tulajdonképpen mire jó a kettős állampolgárság?
Vagyis úgy értem, hogy mit takar a részleteiben, mert azt nem értem.
Szavazati jog, szociális támogatás, egészségügyi biztosítás, ide adóznának, vagy mi?
Nem jobb lenne a határontúli magyaroknak inkább az, ha idehaza sokkal inkább megbecsülnék őket, és nem románoznák, szlovákoznák meg szerbeznék le őket (vagyis szívből magyar testvérként fogadnák el őket), ahelyett hogy ilyen gazdasági intézkedésekkel próbálnák szedett.vetetten megoldani ezeket a dolgokat?
Attól, hogy megkapják a kettős állampolgárságot, még a belföldi magyar ember ugyanúgy idegennek fogja őt tekinteni, mert beleverték a fejébe, hogy ők nem magyarok.
Például:
- Százezreknek nincs semmilyen egészségi ellátása, nyugdíja pl. azért, mert megszüntették azt a több mint 100 évig fennállt jogot, hogy a házastárs társadalombiztosítása a másik, nem dolgozó házastársra is kiterjed;
- Százezrek dolgoznak feketén, nem bejelentve, nekik sincs egészségi ellátásuk, és nem lesz semmiféle nyugdíjuk, tartalékot meg persze nem halmoznak fel.
- További százezrek vannak minimálbérre bejelentve, és így 30 ezer Ft-os nyugdíjra számíthatnak.
- Az előzőek együtt egy komplett szociális katasztrófát rajzolnak ki pár éven belül.
- Közel egymillió cigány, nem tud megélni. Lehetetlen az eltartásuk, még Svájc se bírná. Ha meg csökkentik a segélyeket, éhen halnak vagy fellázadnak. Nem megy se így, se úgy. 20 év alatt semmi nem történt az integráció érdekében.
- Kifizethetetlen, közgazdasági eszközökkel kezelhetetlen az államdósságunk. A hiteleket is hitelekből fizetjük. Adósrabszolgák vagyunk.
- Igen, újabb és újabb és újabb megszorítások kellenek és lesznek, de az adósság így is csak nőni fog.
- Közben rohamosan leépülnek, szétesnek az alapvető közszolgáltatások (tömegközlekedés, oktatás, egészségügy). Ezt elherdálni 1-2 év, újra létrehozni 1-2 évtized.
És még sok minden lenne. Nekem a kettős állampolgárság bizony csak a listám vége fele van.
Ezzel a kettős állampolgársággal nem is lenne nagy gond, de...
-Meg kellett volna várni a sziovákiai választás végét...
-Nem politikai céllal kellett volna felhasználni...
-Mindenkit tájékoztatni kellett volna a dolgok lényegéről... Mert nem csak mi magyarok, de a szlovák kormány (noha nem véletlenül) félreértette... Nem kellett volna támadási felületet adni nekik...
"Kitenni a vitrinbe és elmondhatja, hogy hivatalosan is magyar."
Ezt elszúrtad. Marhára nem attól leszünk hivatalosan magyarok, hogy kettős állampolgárságot kapunk-e. Szerbiai vagyok. Az összes iratomban szerepel hogy magyar vagyok.
Más országban nem jelent gondot, hogy a határon túliainak megadja a kettős állampolgárságot, Magyarországon viszont ez vita forrása. Azt kellene megvizsgálni, hogy ez miért van így, miért sejt a magyar ember örökösen valami szörnyűséges veszélyt minden mögött!
ma 07:53
Hát de éppen ez az, hogy nektek nem ilyen hivatalos hülyeségekre lenne szükségetek, hanem arra, hogy a magyarországi magyarság is elismerjen titeket nemzettestvérnek és szívesen lásson titeket itthon, mint ahogy ti teszitek ezt velünk, ha mi megyünk hozzátok.
Meg például esetleg arra, hogyha még Szerbiából mindig útlevélre van szükségetek, hogy bejöjjetek Magyarországra, akkor ezt a követelményt eltöröljék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!