Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok egy ilyen...

Mit szólnátok egy ilyen keresztényibb Magyarországhoz? Támogatnátok vagy elleneznétek? Szívesebben élnétek egy ilyen országban?

Figyelt kérdés

Magyarország kétharmados kormánypártja a KDNP lenne, Semjén Zsolt lenne a miniszterelnök.

Magyarország államvallás a Katolicizmus lenne, állami egyháza a Magyar Katolikus Egyház.

Magyarországon demokratikus rendszer működne, de az ország önmagát teokráciaként határozná meg, mert alkotmánya a legfőbb hatalomnak nem a miniszterelnököt, vagy a köztársasági elnököt határozná meg, hanem az Istent.

Magyarország mottója az lenne, hogy "Mária Országa." Lebontanák a Szabadságszobrot, a helyét egy magasabb Mária-szobor venné át.

Kötelező lenne egyházi tizedet fizetni.

A templomokba éjjelente be lehetne térni aludni, gyakran kint lennének az apácák ételt osztani.

Több papot képeznének ki ördögűzésre.

Minden középület várótermében kint lennének Bibliák, amiket olvasni lehet.

A keresztlevél a személyi igazolvánnyal egyenértékű okirat lenne.

Iskolákban kötelező lenne a hittan, és a bibliatan. A tanárral elolvasnák és átbeszélnék az egész Bibliát.

Minden iskola egyházi lenne.

Az emberekről gondoskodó fő intézmény nem az állam, hanem az egyház lenne.

Mindenhol kint lennének óriásplakátok Bibliai, egyházi idézetekkel, és zsidókat, muszlimokat, ateistákat, más vallásúakat megtérésre biztató szövegekkel.

2017. jún. 26. 14:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Bizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztos hogy nem!

De ha már neked ennyire tetszik a teokrácia,akkor vess egy pillantást Iránra,Pakisztánra,Afganisztánra és Mauretániára.Szerinted boldogak az emberek,hogy a kijelölt vallást vérszigorúan kell követni,mert ha nem,akkor megdöglenek?

2017. jún. 26. 17:20
 12/20 anonim ***** válasza:
"Több papot képeznének ki ördögűzésre" nekem most is ez a foglalkozásom így örülnék neki
2017. jún. 26. 17:35
 13/20 anonim ***** válasza:
nekem már az első mondatnál elég.
2017. jún. 26. 17:58
 14/20 A kérdező kommentje:

Mindennapi életkép egy ilyen Magyarországról:

https://www.youtube.com/watch?v=9RtesPX7xzo

2017. jún. 26. 18:43
 15/20 anonim ***** válasza:
60%
De kérdező: van, aki más vallásban hisz. És aki semmilyenben. Őket nem kötelezheted erre.
2017. jún. 26. 18:45
 16/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, valld be, hogy csak unalomból dobtad ezt fel :)
2017. jún. 26. 21:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Keresztény vagyok, de nem támogatom. Ez sérti a nem keresztény (és nem katolikus) emberek jogait. Minden embernek joga van ahhoz, hogy szabadon higyjen abban, amiben akar. Nem lehet ráerőltetni a katolicizmust senkire. A 21. században már nem szabadna, hogy az állam és az egyház ne legyen szétválasztva.
2017. jún. 27. 07:14
 18/20 anonim ***** válasza:

'nekem most is ez a foglalkozásom így örülnék neki'

Az ördögűzéshez vagy ehhez a túltolt katolicizmushoz?

2017. jún. 27. 08:51
 19/20 anonim ***** válasza:
57%
Ezt igy végigolvastam és csak azt tudom mondani mint ateista hogy öregem neked kéne keresztrefeszités és rögtön letennél ezekről a hülyeségekről
2017. jún. 27. 14:29
 20/20 Prókátor ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés. Nézzük egyenként

Amennyiben egy párt akarja létrehozni az ilyen országot, az lehetetlen. Sosem lehet tudni, hogy egy párt meddig él. Az is lényegtelen, hogy ki az aktuális favorit. Egy ideálisan katolikus országában alapból nincs pártrendszer (erről még később)

Amennyiben az "állami egyház" azt jelenti, hogy az államilag egyedül "hiteles" egyház, akkor még úgy ahogy rendben van (megfelelő elválasztás mellett). De ha azt jelenti, hogy más felekezet ki van tiltva teljesen, az elfogadhatatlan (pl a sharia országok)

A demokrácia úgymond alulról építkező rendszer, míg a teokrácia felülről működik. Vagyis a kettő kölcsönösen kizárja egymást (ezért nem lehet pártrendszer)

A jelszavak és szobrok szerintem teljesen mellékesek. Történelmi tényekként kellene tekinteni rájuk, nem minden áron megváltoztatandókként.

Kérdés, hogy mellette milyen állami közterheket kellene még elviselni. Állandóan tanítják, hogy "Pfujj a rohadt imperialista stb kizsákmányolás! Tizedet meg kilencedet követelt!" (ami 20%-t tett ki). Sokkal jobb a mai adórendszer, ami 30-60%-t húz ki a zsebekből.

Nem értem, miért kellene a templomokat használni szállásnak. Egyszerűbb lenne, ha minden templom vagy paplak mellett lenne felállva külön erre a célra egy épület. Az ételosztás ma is megy, miért maradna abba? (bár erre még visszatérünk)

Nem egészen értem, hogy miért lenne kiemelkedő szerepe pont az ördögűzésnek.

Ma is vannak kint egyéb (tehát nem közintézményi) intézetekben Bibliák (bár több a jehovista és a protestáns anyag)

Kb ugyan az lenne, mint manapság a születési anyakönyvi kivonat. Szükséges egyéb okirat megszerzéséhez, de kisebb, kényelmesebb és kevésbé sérülékeny a plasztiklapka, mint egy A4 méretű papírlap.

Tudtommal ma is kötelező, és merem remélni, hogy nem Lesli L. Lawrence vagy az Stephan King könyvek adják az órák alpját.

Az oktatás már érdekesebb téma. Ha a mai futószalagmunkás neveldékről beszélünk, akkor teljesen lényegtelen, hogy ki a névleges/valós fenttartó. Ha egy elitistább iskolarendszerről beszélünk, azt hiszem ott sem az a lényeg, honnan jön a pénz. Fontosabb kérdések az oktatás minősége, és a szülőket terhelő fentartási költségek mértéke.

Az ős-keresztény közösségek anyagi közösséget vállalva teremtették meg minden tagjuk számára a szükséges anyagi javakat. Egy hasonló közösségi rendszer ma sem lenne kivitelezhetetlen. Hogy ezt a rendszert ki építi ki, az állam, baráti körök vagy az egyház, szerintem lényegtelen kérdés, ha működnek, és betöltik szerepüket. Egyébként ilyen rendszerek működése mellett nem lenne szükség sem hajléktalan szállókra, sem ételosztásra.

A térítés fontos, de plakátokkal nem lehetne sokra menni szerintem. Többet érne egy nélkülözésektől mentes, működő szociális rendszer, mint 10.000 plakát. Bár, ha ízlés és művészet szempontjából is elbírálnák a kikerülő plakátokat, az már talán adna némi hasznot.

Hogy élnék-e ilyen országban? A felvázolt terv sajnos nagyon elnagyolt. Így szinte lehetetlen dönteni.

2017. júl. 1. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!