Ha a mostani kormány betiltja a többi pártokat és egypárt rendszert alakítana ki, beletörődnétek vag tennétek ellene?
egy kis ízelítő a házi feladatból:
A gyurcsányozás még tíz év után is válasz arra, hogy Orbánnak miért nézünk el mindent? :D
Nem értem, komolyan, minek kell még történnie, hogy ez megváltozzon? Lábtörlőnek használnak minden törvényes keretet, ha a kicsinyes érdekeik úgy diktálják, és ez alig érdekel valakit.
Most is mi ez: fognak egy bukott kétharmados törvényt, amit Áder visszaküld, hogy írják át a maradékot hogy 50%-osan is legyen érelme... erre átnevezik, átcsomagolják, hogy teljesen másról szóljon. Ilyet alapból nem lehet. Aztán azokat a bizonyos részeket amihez eddig mintha 2/3 kellett volna, meg mégis belerakják. Közbe egy random MSZP-s email-re ráfogják, hogy az az MSZP hivatalos módosítási kérelme volt. Akkor is ha nem, mert azt mondtuk és kész. Törvény átment, ennyi viszlát.
Viccet csinálnak az egész "demokráciából". Úgy van már módosítva az összes parlamenti házszabály, hogy érdemi vita lehetősége is el van fojtva. Szavazás előtti órákban is jöhet masszív változás egy törvényjavaslatban, erre is volt már példa. Eleve a pártfegyelem, mint intézményesített szokás abszurd. hogy A fideszes képviselőknek egyenként nulla véleménye lehet. Mindenki úgy szavaz, ahogy Viktorék mondják és pont.
Ha most úgy tűnik, hogy én valami őrült idealista vagyok, hogy érdemi vitát akarok látni a parlamentben, akkor tessék megnézni Orbán Viktor saját maga hogy nyilatkozott erről idején, amikor még ők akartak rendszert váltani.
Szerintem a politikai maffia szimplán újra felosztja a terepet. Ez a "demokrácia" rendszerszinten olyan, amilyen.
Nyilván egymásnak konkurenciái ám nem hinném, hogy globálban a népnek szemernyit is jobb lenne, ha a másik képmutató, idióta brancs fosztogatná az országot
Be kell szedni X adót. A-csapat ezt és ezt szedi be. B csapat azt és azt.
Mi is a politikai történelmünk?
1., A-csapat fosztogatja az országot
2., B-csapat fosztogatja az országot
3., Vissza az első pontra...semmi se változik
Ezt nevezik politikai váltógazdálkodásnak.
Én meg ezt nevezem intézményesített maffiának - és nemcsak itthon, hanem az egész világon ez a modell megy.
Kicsit tágabb szemmel kellene nézni ezeket a dolgokat rég és nem pártokban gondolkodni, hanem eseményláncokban.
Ha a többi pártot tiltaná be az nyilván nagy felháborodást keltene. Akkor nagyon sokan kimennének az utcára, stb.
Viszont annak örülnék, ha nem pártok irányítanák az országot meg pártokra kellene szavazni, hanem szakértők csoportja, megfelelő végzettséggel és/vagy szakértelemmel + átvilágítással + egyfajta erkölcsi bizonyítvánnyal (pszichiátriai vizsgálat is kellene). A felelősségre vonhatás szintén fontos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!