Miert tamogatja a magyar nep eleg nagy szazaleka a Gyurcsany altal vezerelt politikat?
Nincs értelme azon vitázni, hogy magyar-e, aki határon túl él, Trianonban azt a sok embert, akik az elszakított területeken éltek, nem kérdezték meg, hogy akarnak-e határon túliak lenni, szerintem eszük ágában se volt. Hosszú időn keresztül családtagok nem találkozhattak egymással, és az utóbbi években is volt még ilyen, aki az állampolgársági macera miatt nem találkozhatott a családjával (ismerősöm egyik ismerőse).
Nem vagyok olyan öreg, hogy rendszerváltás óta mindenre úgy emlékezzek vissza, mint a szüleim vagy nagyszüleim, én rendszerváltás után nem sokkal mentem iskolába. De nagyobb koromig a családban tapasztalt és látott dolgok, később pedig más, részben a médián keresztül közvetített események, részben más alapján mondom a véleményem, hogy eddig egyik oldal se bizonyított túl sokat. Torgyán Józsi bácsi legalább poénos színfoltja volt a parlamenti üléseknek, de már ő sincs ott. A többiek meg egymásra mutogatnak ovis gyerekek módjára (bár sok gyerek értelmesebb), ahelyett, hogy összefognának és cselekednének, de nem csak választások idején vagy választások előtti évben, hanem folyamatosan.
Igen, tesz dolgokat mindkét oldal, amik a fejlődésre engednek következtetni, lássuk az eredményt. De bizony van közeli ismerősi körben egészségügyis, pedagógus, érettségiző, pályakezdő, nem egy rokonom ment már ki külföldre dolgozni időszakosan, pályázattal több évre, diplomával is. Jártam már külföldön is (szomszédban), nem sokat, de eleget ahhoz, hogy lássam a különbséget, és hogy lássam, milyen egyszerűen lehetne változtatni 1-2 dolgon, és van, amihez nem kellenek a politikusok. De persze sokan kényelmesen hátradőlnek a fotelban, és nézik a butító showműsorokat főműsoridőben (nem, nem a Beugrót, ami értelmes szórakozás, az csak 1-szer van egy héten, késő este), megy a népbutítás, a politikusok meg nevetnek a markukba, amikor a kamera nem látja őket.
Szép lehetne ez az ország, jó lehetne itt élni, csak el kéne kezdeni kicsiben változtatni, odafigyelni, és ha kicsiben már megy, nagyban is menni fog. Én az életemben és a környezetemben erre törekszem, hobbimban már sikerült nagy dolgokat elérni, azon vagyok, hogy más területen is sikerüljön, és legalább azt elmondhatom majd, hogy én mindent megtettem. Én egyik szélsőséget se támogatom politikában, bizonyítsanak, győzzenek meg, még nem győztek meg. Megyek kis pártra szavazni, vajon hányan teszik még meg, hogy nem a 2 szélsőség egyikére szavaznak majd a következő választásokon?
Nem véletlenül született az a poén plakátáradat valami kutyapártról legutóbb, csodálom, hogy nem vették az iróniát azok, akik a 2 nagypártra szoktak szavazni.
MKKP azaz Magyar Kétfarkú Kutya Párt
" elerni aszt,hogy a magyar nep osszetarson "
Kedves ukrán testvérem!
Nálatok képes volt a parlament elhalasztani az előrehozott választásokat és összefogtak a pártok a globális válság elkerülése céljából. Itt nálunk az ellenzék képtelen erre, csak azt szajkozza, hogy Gy. mondjon le és akkor megszünik a válság. Nem szomorú?
U.
"Az is szomorú, hogy nem azok ülnek a bársonyszékekben, akiknek építő ötletük és tevékenységük lenne."
Már elcsépelt magyarázat, de ugy látszik egyesek még mindig nem értik. Ha az állampolgárok többsége megválasztotta ezt a kormányt, akkor tessék elfogadni a demokrácia szabályai szerint. Könnyű azt szajkozni, hogy Gy. a hibás, mondjon le. Nekem ugy tünik, a parlamentben a többség nem ezt akarja. És ne hivatkozz a közvéleménykutatásokra. Eddig minden választáskor az ellenkezője jött be.
A szomorú az, hogy pl. az eü reform kapcsán az elllenzék populista hazugságokkal félrevezette a választókat ahelyett, hogy a valóban rossz, de szükséges törvény modosításáért tettek volna valamit.
Tisztelt felvilágosult, magyar kérdező úr,
Akkora egy tahó, ostoba paraszt vagy, hogy örömmel tölti el a lelkem, hogy ilyen messze élek tőled, és az én adómból nem a te orvosi kezeléseidet pénzeli az állam. Ne vedd sértésnek, de nem szeretnék hozzájárulni ahhoz a legcsekélyebb mértékben sem, hogy továbbadd az antiszemita, fasiszta, az átlagon mélyen aluli, tajparaszt génjeidet.
A magyar nép nem te vagy és nem a szaros szélsőjobbos haverjaid. Jegyezd meg ezt, és kérlek, hogy a történelem könyeid mellett, amelyekre oly büszke vagy, olvasgasd azt a nagy és kék könyvet is, amire az van írva, hogy "A magyar helyesírás alapjai".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!