Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért nem akarják...

Sokan miért nem akarják elfogadni, hogy az egészségügy problémáira a megoldás, hogy fizetős lesz?

Figyelt kérdés

A magyar egészségügy úgy rossz,ahogy van.

Sokszor hiába újítanak fel egy kórházat, lesz minden csilli-villi, ugyanúgy sokat kell várni, ugyanúgy alacsony marad az ellátás színvonala.

Ezen úgy lehetne segíteni,hogy fizetőssé tesszük.

Ha fizetős lenne, akkor nem mennének el az orvosok,ápolók, mivel normálisabb fizetést kapnának, normálisabb eszközökkel dolgoznának,jobban lennének a munkakörülmények.

Ha bemegyünk egy kórházba, fiatal ápolót alig látunk, mind 40 feletti.Mivel egy fiatal, nem fog 130-140 ezerért 12 órázni, hozzá kell tenni,teljesen jogosan.De, ha ez a bér mondjuk (nettó) 330 ezer lenne, mindjárt más lenne a leányzó fekvése.

Ugyanis, ennyiből Magyarországon már meglehet élni.

Én nem is járok soha állami egészségügybe.Várjon 5 órát egy vérvételere az, akinek két anyja van.Nincs ilyenekre idő.

Magyarországon az a baj,hogy sokan verik az asztal,hogy márpedig ez meg az meg amaz jár ingyen.

Márpedig nem jár, semmi sincs ingyen.

Személy szerint, a nyugdíjasok ingyen buszozgatását is megszüntetném.

2017. jún. 17. 18:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon sok ember nem tudná megtenni. Csak gondolj az USA-ra. Hány ezer család rokkan bele egy komolyabb betegségbe? Hitelt, jelzálogot kell felvenni, el kell adni az autót és a házat hogy fizetni tudjanak egy komolyabb kezelést, például egy szerv-cserét vagy kemoterápiát. Ezt nálunk a TB + hálapénz fedezi. Holott tudok jönni számokkal is: [link] ( íme egy kórházi számla az USA-ban, a biztosítás pedig csak egy részét fedezi ).

Persze aki teheti, mint te is, már most is külön biztosítást köt, külön kórházba jár. De az egész rendszert átalakítani óriási költség lenne, és az emberek nagy része kiszorulna a megfelelő ellátásokból ( tisztában vagyok vele hogy a TB ugyanúgy kivitelező lenne, csak nem az államnak, de ez mint említettem nem fedezi a teljes költséget ).

2017. jún. 17. 19:55
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Az eü. átalakítását az ágazatot saját hűbérbirtokaként kezelő professzori és főorvosi feudalizmus szétzúzásával kell kezdeni.

És ahogy itt leírták: az eü most is fizetős. Sőt, az első mondatom okán sajnos kétszeresen is fizetős.

2017. jún. 17. 19:55
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert több "haszonélvezője" és potyautasa van a rendszernek, mint vesztese. Volt valahol erről egy elég jó cikk. A lényege az volt, hogy aki havi ~7000 Ft-ot tesz bele, az igazából nem fedezi a saját ellátását. Ők a rendszer "nyertesei" mert jobb ellátást kapnak annál, mint amiért fizetnek. Ugye ezt úgy tudod megcsinálni, hogy munkanélküli, vagy minimálbéres (esetleg minimálbéren bejelentett/egyéb adókerülő) vagy. Aztán jönnek akik kb azt kapják amiért fizetnek és a rendszer vesztesei, akik fenntartják ez az egészet.

Most ezen lehet vitatkozni, én is gyűlölöm ami van, mert azok közé tartozom akik fenntartják a rendszert és felháborítónak tartom, hogy annyi pénzért ilyen szar a szolgáltatás. Én valami olyan modellt tudnék elképzelni, hogy mondjuk le lehetne írni az adóból egy magán egészségbiztosítást, mert jelenleg többet fizetek ezért a vacakért, mint amibe egy magán kerülne. A többit felőlem vihetné a TB, mert nem másoktól sajnálom az ellátást, hanem azt tartom felháborítónak, hogy semmire húznak le sok emberről egy csomó pénzt.

2017. jún. 17. 20:11
 14/24 anonim ***** válasza:
17%
Értem. Tehát a kérdező elve alapján az autóbiztosítást is akkor szüntessük meg és ha összetörsz egy lamborghinit akkor te csekkolod a 35 milliós kárt? Ugyanez az egészségügynél: szívátöltetésre van szükséged, ami -hasra ütök - legyen 5 millió forint kezelésekkel. Te akarod kifizetni? Hát akkor hajrá.
2017. jún. 17. 20:19
 15/24 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező! te olyan messzevagy a való élettől mint batyus zsidó Jeruzsálemtől.
2017. jún. 17. 20:33
 16/24 anonim ***** válasza:
50%
"Tisztán" fizetőssé nem lehet tenni, mert túl sokan maradnának ellátás nélkül.
2017. jún. 17. 20:45
 17/24 A kérdező kommentje:

2#

Az alapvizsgálatok semmibe, mivel olyan cégnél dolgozom,ahol az egyik juttatás a szerződött magánklinika használata.

Viszont, egy allergiateszt például 11 ezer forint.

2017. jún. 17. 20:47
 18/24 anonim ***** válasza:
61%

"Márpedig nem jár, semmi sincs ingyen. "

Ez nagyon nem jó irány.Ugyanis a világ pontosan az alapjövedelem felé fog menni.

Tömegek számára nem tudsz megfelelő ellátást biztosítani,ezzel ez a baj.

Ha meg te megteheted,hogy magánkórházba járj,akkor ne sajnáld mástól a tb-s egészségügyet,felszólalhatsz más adók ellen is.

A társadalomban két alapvető pillér van az oktatás és az egészségügy,ha ez nem elérhető mindenki számára,akkor az a társadalom haldoklik.

Most ne gyere az USA-val,mert a világ legfejlettebb gazdaságát nem lehet Magyarországhoz hasonlítani.

És még ott is van 15%,aki nem jogosult semmilyen ellátásra,most,hogy megszüntették az Obamacare-t.

2017. jún. 17. 20:57
 19/24 anonim ***** válasza:
66%

Ostoba vagy b + ! Ide jössz egy ilyen kérdéssel miután az eü-i az ellátást a magán rendelőben, magánkórházban ingyen kapod cafeteria címen ?

Remélem akkor már nem ezen a helyen fogsz dolgozni ahol most, amikor majd mész az ortopédiára csípőprotézisért, aztán a nagy magándokid majd benyögi, hogy az egyik oldal 1,5 millió, meg a másik oldal is 1,5 millió kp-ben.

2017. jún. 17. 22:21
 20/24 anonim ***** válasza:
Ja, akkor meg majd kampányol a magánkórházak ellen, hogy milyen szemetek :D Amúgy meg én is voltam már vérvételen, nekem 20 percnél sose tartott tovább a aárakozással együtt, nem tudom milyen 5 órát emleget :D "Nincs ilyenekre idő" :D nagyon fontos ember :D
2017. jún. 17. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!