Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tesz valamit a...

Miért nem tesz valamit a politika az ellen, hogy Budapest ennyire három arcú város lett?

Figyelt kérdés

Ott van az egyik arca, a szexlufi és a bulilufi, hogy elterjedt egész Európában, hogy itt milyen olcsó a punci és a pia, ezért (főleg nyáron) már külföldi férfiakkal vannak tömve a szórakozóhelyek és az airbnb-vel kiadó ingatlanok, sok dolgozó magyar család meg az utcára került.

Ott van a másik arca, az IT lufi, hogy a szoftverfejlesztők bére már az egekben van, 1-2 milliós fizetés már alkalmazottként sem ritka már egy fejlesztőnek, miközben az egészségügyben dolgozók szó szerint a nyomorban és a patkánylyukakban élnek. Olyan feszült már egy helyzet, hogy az orvosok már nem látnak el, sőt üvöltöznek egy olyan beteggel aki nem az ők körzetükbe tartozik, mert hogy így is alig tudnak megélni azokból a betegekből akiknek náluk van a kártyájuk, ismerősömet az ötödik orvos látta el.

És ott van mindemögött a valódi arca, a szegénység és a nyomor, az hogy 36 éves belgyógyász ismerősöm még a szüleivel lakik egy panelben, mert nem tud anyagilag függetlenedni, és ha egy orvosnak ilyen rosszul megy, gondolom a 110 ezer nettót kereső eladóknak sem megy túl jól a soruk, mind 3-an nyomorognak már egy szobában, a sok hajléktalanról meg nem is beszéltem.

Hogy lehetett hagyni, hogy idáig fajuljanak a dolgok? Egy koszos latin-amerikai nagyváros szintjére süllyedt a mi Budapestünk. Túlzás nélkül. Mindenféle túlzás nélkül...

Egy normális, valamire való politikai vezetés ezt nem hagyta volna, és nem hagyná az biztos.

2017. jún. 14. 16:29
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
61%
Azért lesz valaki orvos vagy nővér, hogy elüt egy autó és eltörik a gerinced, a gáztársaság nem fog ellátni...
2017. jún. 15. 00:16
 12/40 anonim ***** válasza:

Hello hello!!!

A Betegszálítókat kifelejtetted! :D

Nem ez benne a lényeg hanem az hogy én biztos nem választanék olyan foglalkozást ami nem fizet jól!

2017. jún. 15. 00:17
 13/40 anonim ***** válasza:
A magánorvosok rengeteg zsét keresnek mellesleg, és mivel a magyar egészségügy egy nagy nulla, egyre többen lesznek. Náluk mondjuk perkálni kell ám keményen, egy endoszkópos vizsgálat olyan 100 rugóba fáj.
2017. jún. 15. 00:20
 14/40 anonim ***** válasza:

# 11

Kérdezd már meg aki eü szakmát választanak azok pontosan miért is választották azt a szakmát!

De csak hogy egy apró példával éljek!

Ha egy orvos azért megy el orvosnak mert az embereken akar segíteni meg ember életeket akar menteni akkor miért megy el külföldre praktizálni?! Valószínűleg azért mert a jó sok suska lebeg a szeme elött és nem érdekli hogy neked eltört e a gerinced vagy sem ő is ugyan úgy csak a pénzért csinápja!És nem azért ment el orvosnak mert szívügye mások egészsége!

Ezért mondom én hogy nem siránkozni kell hanem olyan szalmát választani ami megfelelő a pénztárcájának!

2017. jún. 15. 00:26
 15/40 anonim ***** válasza:
59%
#14 ezt miért nekem címezted? Nem én vetettem föl, hogy "minek megy orvosnak ha kevés a zsé", hanem az első oldalon valaki...
2017. jún. 15. 00:36
 16/40 anonim ***** válasza:
87%

"Nem ez benne a lényeg hanem az hogy én biztos nem választanék olyan foglalkozást ami nem fizet jól!"

És ennek a mentalitásnak hála lesz egy rakás olyan ember mondjuk pénzügyes, aki utálta a matekot, ezért nyúzza el sok műszaki tudományok iránt nem érdeklődő a mérnökit tíz év alatt stb.

Mer' jól fizet...

Az, hogy csapnivaló szakember, hát kit érdekel, papír megvan, jöjjön a lé.

Én meg soha nem értettem az olyan idiótákat, akik az alapján választanak munkát, hogy mivel lehet jól keresni. Micsoda marhaság már ez! Akkor minden rohadt reggel úgy kelsz föl, hogy na "meló, tuggyuk le a nyócorrát azt utánna sörözés" meg "a főnök a köcsög nem én vagyok szar semmihez se értő alkalmazott"

Ez a legrosszabb a "weekend" alkalmazott, aki arra vár, hogy hétvége legyen, hétfőn meg úgy jelenik meg mintha agyonverték volna a kutyáját.

2017. jún. 15. 00:38
 17/40 anonim ***** válasza:

Igen én írtam és neked írtam válaszul!

Hogy nem azért megy el valaki nővérnek meg orvosnak amit te írtál hanem a pénzért!

2017. jún. 15. 00:39
 18/40 anonim ***** válasza:
34%

Kedves 16os!

Akkor nem kell sírni hogyha valaki keveset keres!

Sajnos ez a bolygó nem jótékonykodásról szól hogy választok kedvemre egy szakmát és akkor fizessen már jól lécciiii...

Ez elég sík látáskörre vall ha te csak pénzügyben látod a jó kereseti lehetőséget!

2017. jún. 15. 00:43
 19/40 anonim ***** válasza:
12%
Én ezt értem, #18, de ha nincs egészségügy, akkor hullani fognak az emberek, mint a legyek = kevesebb munkaerő, kevesebb adóbevétel, kevesebb profit. Az államcsőd leggyorsabb formája lenne, ha hagynánk az egészségügyet bedőlni. Nem mindenkinek futja magánklinikára.
2017. jún. 15. 00:45
 20/40 anonim ***** válasza:
72%

Ja értem 57%-os válaszoló, tehát, akkor senki ne próbálja meg érvényesíteni az akaratát, szűnjenek meg a szakszervezetek, a kamarák, sőt minek ide sztrájkjog meg munka törvénykönyve, sőt minimál bér se kell, elvégre ez mind csak azért van, hogy azt mondhassák, hogy "lécciii..." mert milyen dolog az már, hogy mindenkinek meg kell adni a bruttó minimum 127 ezret, minek kuncsorog a pénzért, válasszon olyan szakmát, amivel megkeresi a sok zsetotnt, hát mert csak az számít.

De akkor ennyi erővel, minek osztod itt az észt, te is mást se csinálsz, csak pampogsz, hogy "légysziii... -higgyétek el, hogy nekem van igazam."

Fizetést kapsz azért, hogy itt kommentelgetsz? Elvégre az idő pénz, akkor meg?

Tényleg egysíkú itt a gondolkodása valakinek, csak az nem én vagyok...

2017. jún. 15. 01:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!