Miért nem foglalkoznak a politikusok a külföldi ( romániai, szlovákiai, ukrajnai, szerbiai ) magyarokkal?
Tudom hogy kapnak különböző támogatásokat, de egyszer nem tapasztaltam azt, hogy kiment volna bármelyik magyar politikus ( külügyminiszter, miniszterelnök, stb ) és tárgyalt volna a román vagy a szlovák politikusokkal a magyarok helyzetéről, Romániában akár autonómiáról, nem látnám hogy fejlődött volna bármit a kapcsolatunk a körülöttünk lévő országokkal. Szlovákiával is a migráns kérdés hozott össze ( V4-ek ), nem az hogy a több százezres magyar kisebbséggel foglalkozott volna a kormány. Pedig a választások előtt 2010-ben és '14-ben is hangoztatták hogy "mert a külhoni magyarok... Ez így nem mehet tovább, tenni kell valamit".
Szerbiában legalább autonómiát kapott a Vajdaság, de az egyáltalán nem a magyar kormány érdeke. Ugyanúgy az ott élő magyarokkal se foglalkoztak, mint ahogy a Kárpátaljaiakkal se.
Nem értem hogy mit szeretnél, mit "foglalkozzanak" velük.
Amúgy meg más országok állampolgárai, nyilván nem fognak sok időt meg energiát feccelni beléjük. Ukrajna vagy Szerbia még csak nem is EU-s országok, az ottaniakkal pláne nem éri meg nekik foglalkozni.
https://www.youtube.com/watch?v=9jdc0IRlfUM
van aki foglalkozik vele de mivel ellenzéki politikus így a kormánymédia nem ezt nyomja hanem hazudik hogy az ország jobban teljesít
amúgy még azzal sem foglalkozik a fityisz aki az országban él de örül hogy kiüldözi és beírhatja statisztikába 1 el kevesebb munkanélküli
Talán a' ,ha a' Jobbik hatalomra kerűl visszavesszük én ott leszek legalább milicistaképpett ,ha máshogy nem ,bár nem fűzök a' Jobbikhoz se' túl sok reményt !!!
Addig es 14 / 88 K I T A R T Á S ! ! !
A kérdést inkább így tenném fel:
Miért foglalkoznak a politikusok a külföldi ( romániai, szlovákiai, ukrajnai, szerbiai ) magyarokkal?
"Szerbiában legalább autonómiát kapott a Vajdaság"
FIGYELEM
Nem az itten őshonos magyarság kapott autonómiát.
Hanem az idetelepített rác banda.
Az autonómiával kitörölhesük a hátsónkat.
Semmi előnyünk nincs vele, a kissebségi jogok a földbe vannak tiporva.
Próbáljon meg egy itteni ember magyarul megszólalni a póstán, a községházán.
Fele magyar, fele szerb településen lakok.
Nem vesznek fel egy magyart se, a közintézményekben sem nézik jól ha megszólalok magyarul.
Volt már hogy leköptek mert : Ti si mađari, jebe.ti m.ter.
Szokásuk átverni az idős embereket a szerbek, stb..
Abszolút semmiféle hasznunk nincs az autónómiából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!