Hogy lehet, hogy állítólag ebben az országban nem lehet megélni, mi mégis rendszeresen járunk külföldre pihenni?
Borsodiak vagyunk, diploma nélkül, mindketten alkalmazottak.
Párok a Boschban dolgozik, én meg klímaszerelő vagyok.
30 évesek se vagyunk és önerő nélkül már saját lakásunk is van.
Valami simlisség van a sztoridban, mert ezt így nem lehet összerakni. Max egy kerti fészert hátul a lugasban.
Vagy valami hiányzó infó van a történetben.
Jah, hát az más, azt hittem Miskolc.
Itt 250 nettót meg lehet keresni, de a CNC esztergályosok js jól keresnek.
Ha a párod vezérigazgató lenne a Boschban, ezt így akkor is nehéz lenne összerakni.
De a kérdésed pontosítanám: ebben az országban sokan vannak olyanok, akik tisztességes munkából sem tudnak megélni. Szóval meg lehet élni, csak nem mindenki tud.
Csak annyit írt, hogy borsodiak, meg van lakásuk, a lakásba egy lepukkant kazinbarcikai vagy ózdi paneltömb zárószinti 35 négyzetméterese is lehet.
Én is vehetnék kacsalábon forgó palotát, ideadták volna négymillióért, csak hetven kilométerre van a megyeszékhelytől.
A másik, a rendszeresen járunk külföldre, ez lehet elsőosztály repülővel évente háromszor, luxusszállodában két hét, meg lehet kétévente last minute csoportos kirándulás egy hétvégére turistabusszal. Nagyon nem mindegy! A kettő közt van kb néhány milliós különbség árban.
Már bocs, de számolj utána, hogy a Boschban is nettó 150 simán megvan.
Ez 400 nettó.
Egy albérlet 80 ezerből kijön mindennel együtt. A kaja legyen 60-70 ezer
Ez 150 ezer eddig.
250 nettó még marad. Pár év alatt simán összejön egy 5 milliós lakás, ami nem garzon.
Most komolyan arra vered magad,hogy a Bosch-os fizetésedet külföldi nyaralásra vered el?
Hát,megnézem barátom 10 év múlva hogyan fogod bírni a Bosch-t.
Majd tönkremegy mindened és sírsz,amikor szembesülsz a magyar egészségügy állapotával.
Szerintem nyaralás helyett inkább tégy félre magánkórházra!
Igazából amíg nem ismerjük a fizetéseket, addig nem lehet ilyen kérdésben nyilatkozni, mert először is őszintén fogalmam sincs, hogy mennyit keres egy klíma szerelő, másodszor a Boschban takarítótól vezérigazgatóig sok minden lehet az ember.
Harmadik szempont pedig a lakásnál ne hagyjuk figyelmen kívül az önerő nélküli szót. Most hitelt sokan fel tudnal venni megfelelő feltételek mellett.
Amúgy pedig nem mindenkinek van párja.
A létminimumot pedig 1 főre szokták számolni,nem kettőre.
Ha te a pároddal egy garzonban vagy,a fűtés és a villany nem lesz drágább,mintha valaki egyedül lakna benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!