Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért fonódott...

Magyarországon miért fonódott össze a kultúra és a történelem utáni érdeklődés a kirekesztéssel?

Figyelt kérdés

Érdeklődöm a magyar kultúrája és történelme iránt és ezért eléggé sokat olvasok ilyen témájú internetoldalakat, blog bejegyzéseket, könyveket illetve hallgatok ilyen témájú zenét.

Ami viszont nagyon zavar, hogy ezek igen nagy százaléka (illetve az ilyen oldalakon kommentelők nagy százaléka) jellemzően nyíltan szidja a legkülönbözőbb külföldi népeket, vallások képviselőit vagy például a melegeket. Pedig úgy gondolom, hogy ez sose kapcsolódott a magyar kultúrához. Sőt, a magyar egy alapvetően befogadó nép volt. Már István király intelmei is arról szóltak, hogy az egy nyelvű nemzet gyenge. Később például Hunyadi János seregében rengeteg cseh szolgált. A történelem során számos népet beengedtük, megsegítettünk. Magyarország alapvetően egy nemzeteket tekintve eléggé színes ország volt.

Akkor ma mire fel ennyire idegen ellenes mindenki?

2017. jún. 6. 21:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%

Azért biztosan találsz olyan kultúráról vagy történelemről szóló könyvet, ami nem szid más népeket. :)

Blogokat bárki írhat. Ha valaki ilyen "buzgó magyar", akkor nagyobb valószínűséggel ír magyarsággal kapcsolatos blogot, mint mit tudom én, divatrovatot...

2017. jún. 6. 21:58
 2/15 anonim ***** válasza:
16%

Kérdezd a "nemzethy keresztény" FIDESZ-KDNP-től, akik napi szinten uszítanak mások ellen!

Itt vannak a kínaiak Magyarországon, ők is ide hozták vallásukat, kultúrájukat.

De a Fidesz meg a propagandában ezt egyenesen tiltja, hogy más idegen országból érkező nemzet "ne hozza be kulturáját, vallását stb...", ha már a menekültekről van szó...

Ők viszont NEM AKARNAK ITT MARADNI, és szó sincs végleges idetelepítésről, ez csak ferdítés!

Hazánkban különböző nemzetiség van saját kulturával és vallással, ami számomra érdekes.

Engem mindig is érdekel más nemzet kulturája.

2017. jún. 6. 22:00
 3/15 Alain Delon ***** válasza:
49%
A jelenség, amiről írsz egy bizonyos alul iskolázott rétegre érvényes, akik az elmaradt önérvényesülést akarják pótolni, ugyanakkor politikai tőkét is lehet a dologból kovácsolni. Szerintem ennyi, nem több.
2017. jún. 6. 22:00
 4/15 anonim ***** válasza:
30%

Jah aztán a nagy befogadásnak Trianon lett a vége. Szerintem nyomassuk továbbra is ezt, hátha majd 1000 év múlva is lesz még egy Trianon ahol az ország már csak 3 megyéből fog állni.

Egyébként István sose mondott olyat hogy az egynyelvű nemzet gyenge. Gondolom forrást nem tudsz erről mutatni. Főleg hogy István idejében a nemzet alatt kizárólag a nemesi réteget értették akik kivétel nélkül latinul beszéltek, többsége magyarul se tudott...

2017. jún. 6. 22:08
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

Lehetséges, hogy a hányatott múltunk miatt. A rengeteg árulás, hátbadöfés, elnyomás amit kaptunk, a vérbe folytott és megtorolt forradalmak, hogy a törökellenes harcokban senki se állt ki mellettünk pedig a saját vérünkkel Európát is védtük, meg a trianon természetesen, főleg a tény, hogy az 1. vh-t lezáró párizs környéki békéket mind felülvizsgálták a 2. vh után, belátva hogy azok nem a béketeremtést szolgálták hanem a vesztes országok tönkretételét, de azért Magyarországot meghagyták szétszabdalva sőt még 3 színmagyar falut elvettek, és a kint rekedt magyarok azóta nem kaptak igazságot.

Kissé elkalandoztam, visszatérve, ilyen múlt mellett érthető hogy a kultúra és történelem iránti érdeklődés és így a nemzeti öntudat összefonódik ezzel a hozzáállással. Mégis, Magyarország szerintem sokkal kevésbé kirekesztő mint mások, nézzünk pl. a Balkánra vagy Európán kívülre akár. Bár teszem hozzá, én ezt nem érzékelem, annak ellenére hogy jogtudományt hallgatok, sulin kívül is foglalkozom a történelemmel és kultúrával (illetve politikával), és jómagam C típusú magyar állampolgár vagyok :-)

2017. jún. 6. 22:11
 6/15 A kérdező kommentje:

Forrás:

[link]

Itt kérlek a 6-os pont elolvasására.

Számomra ez azt jelenti, hogy ha valaki az országodban szeretne élni, akkor add meg neki erre a lehetőséget, ne ellenségeskedj, hanem legyél barátságos. Ami nem azt jelenti egyébként, hogy mindenkit ellenőrizetlenül be kell engedni és el kell lepni segéllyel, de nem is azt ami jelenleg az országban van.

2017. jún. 6. 22:20
 7/15 anonim ***** válasza:
6%

Oké ezt a forrást elfogadom. Egyébként mit szólsz ahhoz hogy István a politikai ellenfeleit megkínozta, felnégyelte, megvakitatta valamint a vele egyet nem értő átlag embereket lemészárolta?

Én nagyon nem szeretnék egy Szent Istvánként gondolkodó Orbán Viktort.

2017. jún. 6. 22:27
 8/15 A kérdező kommentje:

Mondtam én ilyet? Szerintem nem. Csak felhoztam két példát a történelemből. Összességében számomra István nem egy 100%-ig pozitív személyiség a magyar történelemben. És még mielőtt újabb feltételezésekbe kezdenél: nem szeretnék semmilyen középkori módszert visszahozni. Lényegében nem is erről szólt a kérdésem...

A többieknek köszi a választ!

2017. jún. 6. 22:36
 9/15 anonim ***** válasza:
11%
Nem erikácskám, trianonnak a más nemzetiségűekkel való undorító bánásmód az egyik oka, ami már akkoriban is divat volt a felsőbbrendű szent magyar nép körében.
2017. jún. 6. 22:43
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

"Nem erikácskám, trianonnak a más nemzetiségűekkel való undorító bánásmód az egyik oka, ami már akkoriban is divat volt a felsőbbrendű szent magyar nép körében."

Vagy is az az undorító bánásmód, hogy a nemzetiségi képviselők ott lehettek az országgyűlésben? Ezt nem is tudtam.

"Szent István hagyatéka nem kisebbségé és nem többségé, nem uraké és nem magyaroké csupán, hanem mindazoké, akiknek ősei a Kárpátok ölén nyugszanak, akik véreztek vagy izzadtak ezért a földért." /Ottlik László/

2017. jún. 6. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!