A Jobbikban nem okoz meghasonulást, hogy a határon túli magyarok jogait ők is elismerik, viszont nekik nem tetsző csoportok esetében felháborítja őket az "emberi jog" kifejezés?
A Jobbik a határon túli magyarok jogait mindig is elismerte. Ez egy helyes dolog szerintem, mert pl. ilyen nyelvtörvények, meg a kisebbségek jogainak tiprása kifejezetten elítélendő dolog.
Ellenben jobbikosok nem egyszer botránkoztak meg olyan kifejezésekem, hogy "emberi jogok", mivelhogy azt éppen egy balliberális oldalhoz húzódó civil szervezet mondta, akivel ők nem szimpatizálnak.
Nekem ez egy érthetetlen dolog, mert ha a nekünk nem tetszők jogait elvitatjuk, a határon túl meg elkezdünk ugyanakkora vehemenciával jogvédősködni, mint pl. a TASZ, az marhára hiteltelenné teszi a Jobbik álláspontját. Pedig azt gondolom, hogy a mérsékelt Jobbikkal már lehetne azonosulni, de az ilyen kettősség nekem abszolút nem fér bele, és ezért nem is tudnék jó szívvel a Jobbikra szavazni.
Ez miért lehet jellemző a Jobbikra? Ez nem egy meghasonulás? A jobbikos szavazók hogyan viszonyulnak ehhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!