Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az, hogy lehet, hogy Magyarors...

Az, hogy lehet, hogy Magyarország népessége fogy, de Pest megyei városok népessége nő?

Figyelt kérdés
Magyarul többen laknak pest megyei városokban évről évre. Honnan jönnek ezek akik pest megyei városokban újonnan betelepülnek ?

2017. jún. 5. 22:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Bár biztos van Pest megyében olyan hely ahol 5 milláért már kapsz házat."

Persze, csak az nem mindegy milyen állapotban van az a ház és hol, mert nem ugyanolyan lesz lakni az V. kerületben, mint mondjuk Kocséron.

2017. jún. 6. 08:39
 12/21 anonim ***** válasza:
61%

szerte az országból

megnézed az álláshirdetéseket pl. kőműves, informatikus szinte mindegy milyen szakmát-foglalkozást

fővárosba 1.3-1.8 as szorzó van ugyan arra a munkára

"vidék" "amikó a pösti parasztnak mindenki vidéki"

nem egy BP lakossal jártam már humorosan, kérdezte : -hunnan gyütté olyan furán vakerász

-Pécsről

-ja vidékrű, ottan vannak farmok igaz?

-igen én módos falusi vagyok 2 pottyantós van és a metró helyett kerékpárral közlekedünk a borospincék közti alagutakba

-há meglátszik vidékrő gyütté

persze nem minden BP lakos ilyen de ijesztően sokan fogalmuk sincs róla milyen egy megyeszékhely "me az vidék=falu"

2017. jún. 6. 08:47
 13/21 A kérdező kommentje:
vicces :D Farmok ? :D Beírtam kocsért eddig fogalmam nem volt,hogy létezik ez a település fogy rendesen a lakossága hiába van Pest megyében.
2017. jún. 6. 09:03
 14/21 anonim ***** válasza:
13 mert ott nincs munkahely, iskola az ingázás nagyon sokba kerül, a családi ház fenntartása is sokkal több, mint egy pesti függőfolyosós kis lukat fenntartani - szociológiai jellegű a kérdésed, próbáld így fogadni az okfeltáró válaszokat
2017. jún. 6. 09:23
 15/21 anonim ***** válasza:
Én is megyeszékhelyről költöztem fel Bp-re. Miért? Mert a szakterületemen kb. egyáltalán nincs állás a fővároson kívül (informatika), a városomban meg a munkahelyek közti válogatás kimerül 3-4 gyárban meg összeszerelő üzemben. Hát köszi, ezek nagyon f..sza kilátások.
2017. jún. 6. 10:58
 16/21 A kérdező kommentje:
Hidd el én tudom milyen érzés mikor alig van valami lehetőség a környéken Szolnok sem egy fejlett megyeszékhely ám .
2017. jún. 6. 11:12
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

12 es vagyok

tömérdek olyan eset van amikor szembesül az ember a "pösti" pökhendiséggel

ti mindenhova gyalog jártok vagy biciglivel? -mert szerinte csak pöstön van tömegközlekedés

akkor tinálotok a falunap a legizgibb dolog?- igen Pécs egy nagy falu semmi nincs ott csak falunap

nagyon rossz lehet hogy nálatok mindenki ismer mindenkit nem? - igen mind a 140 000 embert névról ismerem

te akkor egy vályogházba laktál? - igen olyan 4 emeletes betonvályogba a rózsadombon (ja nem csak pöstön van rózsadomb?)

rózsadombon laktál pécsen? - igen mondtam módos paraszt vagyok a vályog 4 emeletes elejébe és hátuljába is van pottyantós

tök gáz lehetett hogy az egész falu egy iskolába jár - igen az tényleg gáz lett volna mert ekkora stadionunk sincs nemhogy iskolánk

akkor nálatok a kultúra a búcsúba tetőzik? - igen egy kulturális fővárosban a búcsú jelenti a kultúrát

szerintem egész nap folytathatnám, ismétlem nem mind ilyen de sok van aki még a kerületét sem hagyta el de "na majd én megmondom hogy te egy falusi vagy"

2017. jún. 6. 11:25
 18/21 anonim ***** válasza:

hopsz a kedvencem lemaradt

honnan is gyütté?

pécsről

de s-z-a-r lehet az alföldön az a nyári meleg

na ezen már nevetni se tudtam

minden említett példa mástól származik nem csak 1 butával sodort össze a véletlen

2017. jún. 6. 11:30
 19/21 anonim ***** válasza:

"tömérdek olyan eset van amikor szembesül az ember a "pösti" pökhendiséggel "

Ezer dolog van, amit utálok Bp-ben és sokkal jobban működik egy kisvárosban, de ilyen baromságokkal, mint amiket összehordtál, még a büdös életben nem találkoztam. Pláne, hogy a fővárosiak döntő többsége maximum 2-3 generáció óta él ott és vannak bőven rokonai falvakban, meg másik városokban.

2017. jún. 6. 11:36
 20/21 A kérdező kommentje:
Nekem is vannak pesti rokonaim akik mindig is ott laktak ,de még ilyet ők sem mondtak nekem 1-szer csak annyit mondtak,hogy a fővárosiak idegesebbek meg sietősebb az életük rohannak . Biztos nem mondják nekik a barátaik,hogy hunnan gyütéééé paraszt :D
2017. jún. 6. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!