Az, hogy lehet, hogy Magyarország népessége fogy, de Pest megyei városok népessége nő?
"Bár biztos van Pest megyében olyan hely ahol 5 milláért már kapsz házat."
Persze, csak az nem mindegy milyen állapotban van az a ház és hol, mert nem ugyanolyan lesz lakni az V. kerületben, mint mondjuk Kocséron.
szerte az országból
megnézed az álláshirdetéseket pl. kőműves, informatikus szinte mindegy milyen szakmát-foglalkozást
fővárosba 1.3-1.8 as szorzó van ugyan arra a munkára
"vidék" "amikó a pösti parasztnak mindenki vidéki"
nem egy BP lakossal jártam már humorosan, kérdezte : -hunnan gyütté olyan furán vakerász
-Pécsről
-ja vidékrű, ottan vannak farmok igaz?
-igen én módos falusi vagyok 2 pottyantós van és a metró helyett kerékpárral közlekedünk a borospincék közti alagutakba
-há meglátszik vidékrő gyütté
persze nem minden BP lakos ilyen de ijesztően sokan fogalmuk sincs róla milyen egy megyeszékhely "me az vidék=falu"
12 es vagyok
tömérdek olyan eset van amikor szembesül az ember a "pösti" pökhendiséggel
ti mindenhova gyalog jártok vagy biciglivel? -mert szerinte csak pöstön van tömegközlekedés
akkor tinálotok a falunap a legizgibb dolog?- igen Pécs egy nagy falu semmi nincs ott csak falunap
nagyon rossz lehet hogy nálatok mindenki ismer mindenkit nem? - igen mind a 140 000 embert névról ismerem
te akkor egy vályogházba laktál? - igen olyan 4 emeletes betonvályogba a rózsadombon (ja nem csak pöstön van rózsadomb?)
rózsadombon laktál pécsen? - igen mondtam módos paraszt vagyok a vályog 4 emeletes elejébe és hátuljába is van pottyantós
tök gáz lehetett hogy az egész falu egy iskolába jár - igen az tényleg gáz lett volna mert ekkora stadionunk sincs nemhogy iskolánk
akkor nálatok a kultúra a búcsúba tetőzik? - igen egy kulturális fővárosban a búcsú jelenti a kultúrát
szerintem egész nap folytathatnám, ismétlem nem mind ilyen de sok van aki még a kerületét sem hagyta el de "na majd én megmondom hogy te egy falusi vagy"
hopsz a kedvencem lemaradt
honnan is gyütté?
pécsről
de s-z-a-r lehet az alföldön az a nyári meleg
na ezen már nevetni se tudtam
minden említett példa mástól származik nem csak 1 butával sodort össze a véletlen
"tömérdek olyan eset van amikor szembesül az ember a "pösti" pökhendiséggel "
Ezer dolog van, amit utálok Bp-ben és sokkal jobban működik egy kisvárosban, de ilyen baromságokkal, mint amiket összehordtál, még a büdös életben nem találkoztam. Pláne, hogy a fővárosiak döntő többsége maximum 2-3 generáció óta él ott és vannak bőven rokonai falvakban, meg másik városokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!