Támogatnátok az ingyen internetet?
Nem azt mondom, hogy széles sávú, gyors, legszuperebb internetet kössenek de mindenhova, de egy alap internet elérhetőséget, ami email-ezéshez, tájékozódáshoz, banki ügyek intézéséhez, stb-hez otthon elég, ingyenessé tennének. Ezzel a fejlődés és a modernizáció útján tenne egy lépést előre Magyarország, ezáltal közelebb kerülne mindenki a gyorsabb megoldáshoz, hivatalos ügyek otthoni intézéséhez.
Következő lépés lehetne, hogy minden háztartásba kerüljön egy számítógép. Itt ismét nem a legújabb 1,5 milliós Mac-re kell gondolni, de alap számítógépek és laptopok már5
50-70 ezer forinttól vannak. Hogy nem jók játszani illetve üzleti tevékenységhez az igaz, de alapok: internet, word, excel, powerpoint és néhány alkalmazás fut rajtuk. Akár azt is meg lehetne tenni, hogy nem ingyen adják, hanem kamat mentesen 1-2 évre részletre. Ez egy 70 ezer forintos gép esetén havi 6 ( év esetén havi 3 ) ezer forintot se jelent.
Míg az internet mindenkinek bekötési díj ellenében ingyen járna, a másodikra be kell nyújtani az igényt és az alapján adnák. Azaz neked nem kell 70 ezer forintos gépet venned, ha már van egy otthon vagy ha okostelefonod van és mindent el tudsz intézni azon ( ahogy te szeretnéd ).
Támogatnátok? Ha nem, miért nem?
Szerintem ennek akkor lenne alapja ha mondjuk a népszavazások a neten keresztül történnének.
Addig csak értelmetlen osztogatás, a dolgozók adójábó.
Bizonyos kisebbségeknél pontosan tudjuk mi lenne azzal a géppel és kábellal amit ingyen kapnak...
Egyébként meg ha már valamit ingyenessé tehetnénk az amiből nekünk sok is van, meg alapvető szükséglet is.
Mindenkinek járjon fejenként havi 1 köbméter ivóvíz ingyen!
Ez a mennyiség elegendő a havi ivóvízre és főzésre, meg egy nagyon alapvető mosakodásra is.
De pl öntözésre, vagy medence üzemeltetésre nem elegendő.
Tehát pl egy 4 fős családnál lenne 4 m3 ingyen és amit afölött fogyasztanak azért kellene fizetni.
Ez reálisabb nem?
Én nyomorgok, de a net annyira olcsó még itt 2 falu közt is...
Gépet pedig még szemétből is lehet szerezni, már ha megfelelő elektronikai szeméttelephez jut az ember. Teljesen jó gépeket dobnak ki manapság, jobbakat, mint az én sokéves gépem, ami pedig prímán megfelel nekem mindenre, programozáshoz és grafikai programokhoz is, nemhogy filmnézésre és netezésre. OK, modern játékok nem futnak rajta, de az nem baj.
Ha azt mondod, legyenek ingyenes netezőhelyek, OK, de otthonra azért ma már nem nagy összeg összehozni egy asztali gépet, ha valakinek kell. S nem mindenkinek kell, ma már egy régebbi okostelefon is olcsón van.
Semmi sincs ingyen, valamiből (értsd: az adókból) az államnak ki kell fizetni.
Megnézném hogy mennyi adóforintomba kerülne, és mennyi lenne ha nem az állam intézné, és eldönteném, hogy tetszik-e.
Agyengus internet szerintem teljesen rendben van bizonyos formában: sávszélesség és adatmennyiség korlátozással, ami elég arra, hogy valóban meggondolt módon netezzen minden rászoruló. Aki azonban ennél többet, jobbat szeretne, az a FREE csomag helyett vásároljon jobb szolgáltatáscsomagot. Ahogy a Mindig-nél is van.
A gyengus számítógéppel kapcsolatosan azért tényleg nehezebb a helyzet. Használt gépek ingyenes osztása lenne a logikus, de ennek a kivitelezésével több gond van, mint az új gépekkel.
Én inkább ott látnék kitörési esélyt, hogy a Windows és MSOffice helyett Linuxot és LibreOffiice-t és hasonlók tanítását és széleskörű elterjesztését tartanám fontosnak, hivatali és iskolai közbeszerzésnél kizárnám a zárt szabványú dokumentumok használatát.
Ja és még valamit: Egy 50-70 ezres gép ajándékba azért nem jó háztartásonként, mert lehet, hogy a gyereknek speciális oktatása miatt kicsit jobb gépre lenne szüksége, innentől kezdve meg kb. hulladék a számára az "ajándék gép". nTovábbá meg ha lenne egy egymillió darabos géprendelés, szerinted mekkora mutyit csinálnának belőle? Tippelek, hogy Mészáros tevékenységi köre ismét bővülne egy kicsit - végül is megszokhattuk, már az atomhoz is ért az ország gázszerelője, mit neki a számítógép forgalmazás.
Amúgy az se biztos, hogy mindenkinek egyformán szüksége lenne rá, annak meg mi értelme, hogy a nagyika virágállványnak használja? Ugrásszerűen növekedjen a veszélyes hulladék?
Én sokkal fontosabbnak tartanék a szegényeket célzó energiatakarékossági támogatást az első lakásra vagy házra. Az így kialakuló rezsicsökkenésből (nem a szilárdos fajtából) meg tényleg fussa szép lassan erre-arra - ha másra nem, a túlélésre. A fagyos lakásban tuti, hogy nem a számítógép lesz az égető gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!