Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan tudná megoldani a...

Hogyan tudná megoldani a kormány ezt a paneles ötletet? Ha lebontanák a panelek felső szintjét akkor ugyanúgy meleg lesz az alsóbb szinteken nem?

Figyelt kérdés

Lázár már régebben felvetette azt az ötletet,hogy a panelek felsőbb szintjeit le kéne bontani,mert nyáron elviselhetetlen a hőség a panelekben.

Ha elbontják a a felső 5 emeleten akkor a 3. és 4. emeleten ugyanolyan meleg lesz mint az egykori 10.emeleten.

Vagy a kormány szerint a 10.emelet közelebb van a Naphoz,mint a 9.emelet? :D

Továbbá aki kényszerből költözött panelbe mert nem volt pénze kertes házra,azt hogyan oldaná meg a kormány?

Egy 5-6 milliót érő panelből egy 15 milliós kertes házba költöztetnék az embereket?

Vagy esetleg egy silány minőségű kertes házba?

[link]

[link]

2017. jún. 2. 17:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Sőt, szerintem új építésű társasházat/tömegházat nem is szabadna légkondi nélkül felhúzni."

aki panelba lakik nem telik neki rá, nem megvenni drága mert az lassan lófütty

de tudod mennyi áramot zabál a leg A++++++ osabb is hogy a 40-50 fokból 25 legyen? bekapcsolod egy órára az egész lakás napi villamosfogyasztását megeszi

minimálbérből ez egy vagyon

2017. jún. 2. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:

11#

Nem egészen.

Függ a szigetelésről is és a klíma típusától is.

Egy mai inverteres klíma fogyasztása eléggé alacsony tud lenni.

Ellentétben a régi on-off készülékkel, azok tényleg nagyon sokat fogyaszttottak.

Az inverteres csak olyan hideget fúj amilyet kell, nem midig ugyanazt a hőmérsékletet.

A régi készülékek mindig maximális teljesítményen mentek, az újak viszont nem.

Elég nagy tévhit,hogy a klímák áramzabálók.

Nálunk a házban, mindegyik hálószobában van, és képzeld nem keletkezik még egy nulla a villanyszámlán.

Nyilván egy olyan panel, ami nincs szigetelve, az más.

2017. jún. 2. 20:59
 13/17 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nemcsak panelekről kéne szó legyen. A belvárosi régi bérházak legalább annyira élhetetlenek és pazarlóak, mint a panelek. Gyakorlatilag az ország lakóépületállományának jelentős részét bontani kéne és új, modern, élhető épületeket felhúzni a helyükre.
2017. jún. 2. 23:27
 14/17 anonim ***** válasza:

És mi lenne azokkal, akik nem kényszerből mentek panelbe, hanem nem akarnak kertes házban lakni? Akár azért mert már idősödnek, akár azért mert egészségi állapotuknál fogva nem bírnák a kertet rendben tartani...? Ne akarják már helyettem megmondani, hogy hol jobb élni. Másik, aki most belvárosi panelben lakik, azt sem lenne korrekt kiköltöztetni a város szélére egy kertesbe. Mert ugye minden bizonnyal nem belvárosi kertest adnának, vagy hozzá közelit. Sokan nem anyagi kényszerből vettek ott lakást ahol, hanem azért, mert azon a környéken akarnak élni.

Tudom, "ha a lakók beleegyeznek". De hány százalékuk? Nagyrésze, vagy az összes? Ne kelljen már azért a szomszéd idős néninek kertes házba költöznie, és öregségére kertet gondoznia, csak mert pl. én /is/ élek az alkalommal, és megszavazom a hőn áhított kertes házba költözést.

2017. jún. 3. 00:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Én a fityesztől függetlenül gondolkoztam ezen, amikor pár évig laktam egy 10 emeletesben. Egyszerűen nem egészséges, hogy ennyi ember lakik összezsúfolva. Az emberek begyogyóznak ott. Folyamatos a zaj, valahol mindig furnak-faragnak, zenét bömböltetnek, fapapucsban járkálnak stb-stb. Na és persze a lakóközösség összetétele: mindenhol van bolond kutyás nő, akinek egész nap ugat a kutyája, önkormányzati lakásban dajdajozó cigány, magában ordibálós bolond, szemétfelhalmozó gyagyás, éjszaka edző-súlyokat dobáló paraszt és még sorolhatnám. Őrültekháza. Össze se lehet hasonlítani egy 4 emeletes panellal. Ezen kívűl ahogy kinéznek ezek a pokoli tornyok, már attól depressziós lesz az ember. Én ottlakásom alatt örökre meggyülöltem a panelt és nincs az a pénz, amiért visszaköltöznék oda (hálistennek találtam Pest határától pár kilométerre egy panel árú kertesházat.
2017. jún. 3. 07:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Hasonló módon csámcsog mindenki Lázár többi ötletén is, de hogy megvizsgálná, mit jelent ez technológiában, eszközökben, biztonságban és persze pénzben, az büdös. Hát hogyne, ha belegondolni sem tudnak, nemhogy megbecsülni.

Ízelítőül, a METESZ székház a Kossuth téren kicsit egyszerűbb, alacsonyabb, nem panel. Hónapokig lezárva még a metró is. És csak a bontásban nem százmilliókban gondolkodjunk. Jóval többen.

2017. jún. 3. 09:09
 17/17 anonim ***** válasza:

#15:

"Egyszerűen nem egészséges, hogy ennyi ember lakik összezsúfolva."

Ja, mert ha elbontják a 10. emeletet, akkor 9 emeleten jóval kevesebben lesznek, mi? XD

"Az emberek begyogyóznak ott. Folyamatos a zaj, valahol mindig furnak-faragnak, zenét bömböltetnek, fapapucsban járkálnak stb-stb."

Több mint 30 éve élek panelben. Nem gyogyóztam be. Zaj sincs folyamatosan, csak amikor valahol lakásfelújítás van, de az ritkán van, évi 1-2 alkalommal, meg szoktak is szólni előre a szomszédok róla, szóval lehet rá számítani. Ezzel szemben a keres házban ott a szomszéd kutyája meg kakasa meg egyéb állatai, akiket lehet hallgatni egész nap az év 365 napján. Zene meg papucsban mászkálás meg egyéb hétköznapi hangok nem hallatszanak át nálunk egyáltalán. Én legalábbis nem szoktam a szomszédaimat hallani pedig kétlem, hogy lábujjhegyen járnának és suttogva beszélgetnének.

"Ezen kívűl ahogy kinéznek ezek a pokoli tornyok, már attól depressziós lesz az ember."

A felújított panelek nagyon jól néznek ki! Tiszták, színesek, és csak nem is egyhangúak, mert még a mintázatuk is eltér egymástól. :)

2017. jún. 5. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!