Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem vállalnak gyereket...

Miért nem vállalnak gyereket a fiatalok? Cikk lentebb! Vélemények? Megéri ebbe az országba gyereket vállalni? Mi várható tovább fog fogyni az országunk népessége?

Figyelt kérdés

[link]

Utolsó kérdésemre a véleményem az,hogy nem éri meg gyereket vállalni ebbe az országba. Szerintetek ?

2017. máj. 28. 13:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
70%

Különböző okai lehetnek.

Ez tényleg csak egy kifogás, hogy "nem éri meg".

Főleg az elöregedő nyugat-európát tekintve.

A másik szélsőség meg a semmire szaporodó 3. világbeli putrik.

Nos a kettő között kellene valami normális köztes.

2017. máj. 28. 21:44
 22/25 anonim ***** válasza:
92%
A gyerekeket nagyon nem szeretem, racionális indok pedig nem szól a gyerekvállalás mellett.
2017. máj. 28. 22:55
 23/25 anonim ***** válasza:

Mivel a fiatalok se tudnak megélni. Régen miért vállaltak gyereket az emberek? Volt biztos munkahelyük, biztos fizetésük, volt miből felnevelni a gyereket.

Most mi vár a fiatalra, Bizonytalan munkahely, a fizetések arra se elég, hogy a számlákat ki tudja fizetni, magán is ott spórol, ahol tud. Ebből nem lehet normálisan gyereket nevelni.

2017. máj. 29. 09:46
 24/25 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem, nem divat felnőni, nem divat felelősséget vállalni, ezért. Ha a gyereket is be lehetne adni egy menhelyre, mint a háziállatokat, miután megunták őket, akkor talán "vállalnának" többen, egy darabig.

A másik az önbizalom hiánya, a hit abban, hogy akármilyen helyzetbe kerülök, majd megoldom.

Aki meg azt mondja, hogy azért nem, mert "nem szereti a gyerekeket" és hasonló, az nagyon ostoba. Mert a SAJÁT gyerek, az nem úgy általában gyerek, az én vagyok, meg a párom, akivel létrehoztuk. Mi magunk, meg a csoda maga. Gyereket "vállalni" a legönzőbb dolog a világon, hogy lássuk magunkat bennük tükör nélkül.

Mellesleg, az utolsó mondatra; nem volt ilyen kedvező időszak még a "gyermekvállalásra", ha valakinek annyira számítanak az anyagiak.

Utána lehet nézni, engem nem érdekel, de ha lusta valaki utánanézni, bármelyik kormányhivatalban személyesen elmondják részleteiben is.

"ebbe az országba"? Pontosan. A hazádba, nem is máshova. A földre, ahol nevedet hibátlanul írják...

2017. máj. 29. 15:58
 25/25 anonim ***** válasza:

"nem volt ilyen kedvező időszak még a "gyermekvállalásra", ha valakinek annyira számítanak az anyagiak"

Dehogy nem, a baby boomer generáció ilyen szempontból jobb körülmények között nőtt fel.

2018. szept. 17. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!