Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem vállalnak gyereket...

Miért nem vállalnak gyereket a fiatalok? Cikk lentebb! Vélemények? Megéri ebbe az országba gyereket vállalni? Mi várható tovább fog fogyni az országunk népessége?

Figyelt kérdés

[link]

Utolsó kérdésemre a véleményem az,hogy nem éri meg gyereket vállalni ebbe az országba. Szerintetek ?

2017. máj. 28. 13:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%

Miért is nem lehet szeretni a gyerekeket?

Amúgy meg a kérdésre a válasz: nincs semmim, s most a semmire kéne gyereket vállalnom?

2017. máj. 28. 14:18
 12/25 anonim ***** válasza:
88%

Ha kreténnek tartasz, az a te bajod. Én meg téged tartalak annak ;-)

Vicces, hogy engem kreténeztek le, aki legalább tudja magáról, hogy nem szereti a gyerekeket, éppen ezért nem is vállal.

Érdekes, azokat nem kreténezik le, aki veri vagy megerőszakolja a gyerekét. Pedig van épp elég ilyen.

Nem mindenki szereti a gyerekeket. Én már gyerekoromban sem szerettem őket. Hangosak, idegesítőek, rohangálnak, ordibálnak ész nélkül. Ebben én semmi cukit, semmi vonzót nem látok. Mindezzel természetesen NEM azt akarom mondani, hogy mindenkinek így kellene éreznie. A többség nem is érez így, hanem maga alá élvez, ha gyereket lát. (Ki ilyen, ki olyan okból.)

2017. máj. 28. 14:28
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

A fejlett világban azért csökken a gyerekvállalás, mert az emberek tudatosan terveznek családot. Sokkal hosszabb időt vesz igénybe a képzés + munkavállalás, könnyen elérhetőek a fogamzásgátló módszerek, később állapodunk meg, mindent meg akarunk adni a gyereknek (és ezt kettőnek már nehezebb)... stb.

Ezen a juttatások nem fognak segíteni.

2017. máj. 28. 14:28
 14/25 A kérdező kommentje:
Én őket is kretén f'sz'knak tartom ! Légyszi hagyjuk ezt a témát. Juttatások ? pl.CSOK ? Hát még a kormány is csalódott benne.
2017. máj. 28. 14:34
 15/25 anonim ***** válasza:
85%

Fejenként 150ezres fizetés mellé, ilyen magas adóval, ami nálunk a legnagyobb Európában, nem szabad gyereket vállalni.

Magamból kiindulva örülök ha számlák rendezése után, jut az autómra, ruhákra, meg kicsit félretenni.

Ha családom lenne, ezekről lemondhatnék.

Ha nem 150e ft-ért dolgoznék hanem mondjuk 230-ért akkor már szóba jöhetne, de amíg ilyen a politikai élet, meg az ország addig örülök hogy nincs gond a fejemen.

Kutyát macskát tartani olcsóbb, és nem nyűg.

24F

2017. máj. 28. 14:39
 16/25 anonim ***** válasza:
69%
Én meg valahogy undorodom amikor azt látom, hallom, hogy "megéri-e"gyereket vállalni, vagy sem.
2017. máj. 28. 15:24
 17/25 anonim ***** válasza:
94%

Azért,mert nem akarnak nyomorogni.

Én már tizenéves korom óta tudom,hogy soha nem akarok gyereket,mert az kiadásokkal jár.

Na már most a piacgazdaságban élünk,szabadság van,mindenki annyi pénzt kereshet,amennyit akar.

Akkor nekem miért kellene eltartanom mások gyerekét?

Mielőtt valaki gyereket vállal,azelőtt tájékozódjon!

Sajnos sokan nem teszik,alapnak veszik,hogy majd jön a családi.

2017. máj. 28. 16:35
 18/25 anonim ***** válasza:
94%

Mert szolga lenne a megszületendő gyerekből is. Például:

Adót fizet, ami nem közcélokra megy hanem haveri kapitalizmus tagjai gazdagodnak. Ez az olasz keresztapa rebdszer hazai változata.

Az adójából más gyerekét tartja el, holott az lenne az igazságos hogy mindenki tartsa el a saját gyerekét.

TB-járulékot is fizet egy olyan egészségügyért amiben a kórházi wécéből hulla esik ki.

Mutyis és korrupt országba születne, amiben nem a tisztességes ember az úr.

Alacsonyak a bérek, és az övé is alacsony lenne, amire nem megoldás az hogy tanuljon mert ettől a többi emberé még alacsony marad. Márpedig a gyerekvállaláshoz kiegyensúlyozott társadalom szükséges. Ha albérletre szorulna akkor magasak az albérlet árak.

Ha havi 50 millió Ft jövedelmem lenne, akkor is meggondolnám a gyerekvállalást. Bár akkor lenne mit örökölnie, de az még nem garancia arra hogy tisztességes emberként ő lesz az úr.

Ha ma van 1,5 hetár földem rajta a szülői házzal, még abban sem én vagyok az úr. Mert kommunális adót fizetek. Vagy kötelező szennyvíz díjat, mikor abban a házban mindig saját szennyvíz gödör volt. Persze más a helyzet a Paulics családdal a göcseji erdőben akik jurtában élnek, ők valóban nem mások szolgái. De könyörgöm, ki kell költözni oda ahhoz hogy szabad legyek és a leendő gyerekeim? A modern civilizációban miért nem lehet ugyanazt a szabadságot megvalósítani? És akkor több gyerek születne, ebben biztos vagyok.

2017. máj. 28. 17:28
 19/25 anonim ***** válasza:
94%

Miért nem vállalnak gyereket? Most a béna propaganda cikktől eltekintve:

- az anyának járó juttatások a siralmas fizetések miatt szintén siralmasan alacsonyak, hogy a gyesről ne is beszéljünk. Sokan szeretnének gyereket, de nem áll módjukban, mert ha a kedves férjük is teszem azt 120.000-ért melózik valahol, akkor ki fizeti majd az albérletet, lakáshitelt, ételt, közlekedést, pelenkát, esetlegesen tápszert és a többit, amíg anyuka otthon van?

- bármily meglepő is, a legtöbb anya nem szeretne 6-12 hónap után visszamenni a csecsemője mellől 40 órában dolgozni. Részmunkaidős,félmunkaidős, otthonról végezhető munkahelyek gyakorlatilag NINCSENEK, és amik vannak is, azoknak pont olyan alacsony a bérezésük, hogy az éhenhalásra elég. Ha több lehetőség állna rendelkezésre az édesanyák,édesapák számára a munkaidő csökkentésére és emellett egy fair bérezés létezne, az sokat dobna a latban.

- Ha egyedül maradna a gyerekkel, a legtöbb édesanya eltartani sem tudná egy keresetből, annyira rosszak a bérek.

- Ha visszamegy dolgozni és beteges a gyerek, féltheti a munkahelyét a rendszeres táppénz miatt. Ez rengeteg helyen probléma.

- Kevés az óvodai, bölcsődei férőhely és sokszor nem összeegyeztethető a szülők munkaidejével

- Nincs tőke nagyobb lakás, ház vásárlására és a szülők nem szeretnék egy 1,5 szobás lyukban nevelni a gyermekeiket

- Nem tudnának nekik kilátást, jövőt biztosítani, csak olyan életet amit ők maguk is élnek (folyamatos küzdelem a holnapért), és ezt nap akarják továbbadni

- Beteg gyermek esetén nem lenne pénz a gyermek fejlesztésére, támogatására

Soroljam még?

2017. máj. 28. 18:50
 20/25 anonim ***** válasza:
89%

Nem éri meg. Ha lenne egy fizikai munkásnak is olyan fizetése, amelyből futná normális ételre, számlákra, lakhatásra és egy kis autóra meg a fogyóeszközökre (1-2 ruha, tisztálkodó szerek stb.) és a végén még maradna - ahogy egyébként tőlünk nyugatra van - akkor lenne itt is több gyerek. De annyival nem lenne több, hogy pozitívba forduljon át a népességfogyás.

Ugyanakkor Magyarország ott tart, hogyha bedöglik a mosógéped, akkor vagy hitelre veszel egyet vagy szívod a fogadat, mert nem elég még erre sem a fizetésed. Ilyen színvonalra én sem vállalnék gyereket ( pedig nagyon jó diplomám van, de még így sem elég jó annyira, hogy félretegyek a hónap végén)...

2017. máj. 28. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!