Miért van az Magyarországon, hogy az emberek úgy fogják fel az egész életet, hogy az folyamatos harcból, küzdelemből és szenvedésből áll és ennek szükségszerűen így kell lennie?
Figyelt kérdés
Szerintem eléggé kegyetlen a magyarok világszemlélete. Ez világosan megmutatkozik abban, hogyan bánnak egymással.
Miért kell ennek így lennie? Miért nem lehet nyugodtan élni? Unalmas lenne vagy mi vele a baj?
2017. máj. 26. 14:21
11/13 anonim válasza:
"Igenis én hiszem azt, hogy van minden nemzetnek valamilyen 'küldetése', feladata a létben és a világtörténelemben."
Egy népet a benne élő emberek gondolkodásmódja határozza meg. Ha azt akarod, hogy a népnek legyen valami "küldetése", "célja" a világtörténelemben, akkor úgy is kéne viselkedni. Nem csak neked, de neked is.
12/13 anonim válasza:
Szerintem azért van nagyon sok ember így kihegyezve erre a bunkók vagyunk egymással témára, mert tele van a szívük meg nem bocsátással, daccal ('hogy merte ezt tenni,mondani, hát istenuccse nem hagyom annyiban' féle gondolkodásmód), gyūlölettel. Látják ugye hogy az óperenciás tengeren túlon aranyból van a budi is, ami persze nem így van, meg hogy a kormány meg minden mocsokság. Pedig erre olyan egyszerű a megoldás. Nem mindig mást kell mocskolni (mert bizony mindig volt/van/lesz kit) hanem tenni valamit, kitörni végre a (képzelt) tehetetlenségből és megmozdulni. És elfelejteni azt, hogy ne de mi értelme, hát itt Magyarországon, ugyan mi értelme, nekem már úgyis mindegy. Tényleg nagyon nehéz a dolgunk (mint oly sokszor a történelem során is az lehetett) de mint ahogyan az egyik fenti válaszoló is írta, ez az egyéneken áll, rajtunk múlik, egyszerű embereken. Az egyik legnagyobb illúzió azt gondolni, hogy a valóság bárkitől is független volna. Mindenki számít, és mindenki fontos, mindenki jó valamiben. Tévedek????
13/13 Fritzkó Mákiel válasza:
Alig várom, hogy végre holnap elmehessek segédmunkára cserépkályhaépítő mellé. Beleláthatok egy olyan szakmába, amit még nem ismerek. Szeretném jól csinálni, mert nekem ez üzletileg kétoldalú kapcsolat, ő neki az a dolga, hogy fizessen, nekem, hogy vigyek neki dolgokat, figyeljem, hogy neki mi kell, és az legyen is előkészítve pl agyag. Azt mondta, ha bútorlapokat elbírtam 9 órába, akkor az agyagosvödröt is. Értelemszerűen nem kell teletölteni, akkor viszont a következő kört elöbb kell megcsinálnom. Azt is mondta, le kell verni kalapáccsal a zsindejről azokat a kiálló részeket. Remélem holnap már mehetünk. Nekem nem ilyen szomorú a szemléletem. Attól félek mindíg, hogy rástresszelek. Egy bizonyos szint után a stressz akadályoz. Különben meg mindenkinek mondom, nem kell félni a főnököktől, nyugodtan bármit meg lehet kérdezni tőlük, sokszor jobb mint ha csak úgy magadtól nyomnád neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!