Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy az öregek...

Miért van az, hogy az öregek zsugoriak?

Figyelt kérdés
Nem szeretik szórni a pénzt ,de még úgy sem,hogy akár 10 forintot sem adnának oda a saját rokonuknak sem . Azt veszem észre,hogy iszonyatosan skótok zsugoriak az öregek . Alkalmi munkás voltam 1-szer és 1 kockaháznál dolgoztam ahol fát kellett vágni az öreg asszonynak. A legkisebb legvékonyabb ágakat is össze kellett darabolnom mert be akart vele gyújtani télen. Nem csóró 20 ezret kapok minden hónapban fajta aszony volt ő. Megtehette volna,hogy azt mondja,hogy ne baszakodjak vele tüzeljem el a kertben majd vesz vastag fát ááá nem inkább összevágatta velem a vékonyakat is . Na jóvan mondom. Nem halt volna éhen ez miatt ,de skót volt és inkább kínlódnom kellett vele :D Szóval én azt vettem észre,hogy az öregek nagyon nagyon zsugoriak miért van ez ????

2017. máj. 21. 14:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg így jártál, velem sohasem voltak zsugoriak a nyugdíjasok, függetlenül attól, hogy rokon-e vagy sem.
2017. máj. 21. 14:33
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Te úgy látszik, idáig csak zsugori nagyszülőkkel találkoztál. Én pedig ismerek nem is egy olyan nagyit, aki kuporgat, hogy a nagyobb ünnepekre komoly ajándékot tudjon adni az unokáinak.
2017. máj. 21. 14:34
 13/22 A kérdező kommentje:
12 megértem az ilyeneket akiket mondasz ,de az én nagymamám nem kuporgatja össze a pénzt hanem van neki . Zsugoriság olyan ami én sohasem leszek ő már pedig zsugori. Az mi már ,hogy ennyire sajnálja a pénzt az 1 szem unokájától. Ha ezt kimondanám nyiltan előtte : Ha ennyire zsugori vagy vidd a sírba ! Nagy botrány lenne :D
2017. máj. 21. 14:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha 20 ezret adott akkor hogy is van ez?

Persze neked jobb lenne ha úgy adná a huszast hogy nem csinálni érte semmit. De mindenkinek ezt kellene veled szemben ugye?

De ezeket inkább takarékosságnak nevezik. Nem ész nélkül szórja mindenki a pénzt.

2017. máj. 21. 14:48
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem az öregek zsugoriak, hanem a te tapasztalásaid egyoldalúak. Az öregek és a fiatalok között is van ilyen, meg olyan. Ez egy dolog.

Az meg egy másik, hogy mára alaposan megváltozott a szemlélet, amihez képest egyes esetek lehetnek meglepőek. Ennek pedig sok oka van. Nagy fejlődésen eset át a világ még nálunk is. Ez más szemléletet hoz. Nőtt a termelékenység, közben egyes helyeken nőtt az árubőség, másutt erősen csökkent. Ez népmozgásokat eredményez, az meg új, ismeretlen helyzeteket ami szokásváltozást eredményez. Ugyanakkor Magyarországon a mai öregeket olyanok nevelték, akik nagy ínségben éltek, és belénevelték a takarékoskodást a gyerekeikbe.

Az a bizonyos aprófa a te szemedben tűnik selejtnek, haszontalannak, más szemében pedig az elszórása pazarlásnak. Ha otthagyod, szemét. Ha összegyűjtöd és elégeted, egy csomó energiát fölösen használtál el, növelted az általános hőkibocsátást minden haszon nélkül. De ez számodra érthetetlen, mert téged a túltermelésből fakadó erőszakos reklámok régen megfertőztek, észre sem veszed a saját pazarlásod, természetes állapotnak tűnik.

Régen azt mondta a reklám: vegyen cipőt nálunk, a miénk jobb. Vagyis arra akart rábeszélni, cipő előbb utóbb kell neked, akkor ott és ne másutt szered be. Most a reklám így szól: költse a pénzét nálunk. Vagyis mindegy mit veszel, a fontos, hogy mielőbb add oda, az nem számít, hasznos-e számodra, amit kaptál érte. Itt a hangsúly azon van, kié legyen a pénz. Ez annyira más szemlélet, hogy nehéz észrevenni benne a hamisságot. Az öregek nem zsugoriak, csak utálják a fölösleges pazarlást, és számukra mindennek van értéke és haszna. Mert tudják (vagy kitalálják), mire jó. Téged ez nem így foglalkoztat, hanem úgy: ha kell valami veszek, ha nem kell eldobom, majd lesz másik (menőbb).

Mindenféle szemléletnek van oka. Csak néha sok munka utánajárni, mi is az, és főleg mitől jött létre.

2017. máj. 21. 14:49
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem 20 ezer nyugdíjat kapok minden hónapban fajta öreg ! Nem én kaptam 20 ezret igazából senki sem csak furán jött össze a mondat
2017. máj. 21. 14:53
 17/22 A kérdező kommentje:
15 ez egy értékes komment volt köszi!!!!
2017. máj. 21. 15:02
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem azt tapasztalom, hogy zsugoriak. Inkább azt, hogy amin lehet spórolnak, hogy tudják segíteni a gyerekeiket, unokáikat. Ezt viszont nem tudom zsugoriságnak nevezni.
2017. máj. 21. 15:14
 19/22 A kérdező kommentje:
Akkor úgy látszik,hogy csak nekem vannak rossz tapasztalataim és csak az én nagyim ilyen zsugori mert a saját unokáját leszarja semmit nem vesz még karácsonykor sem :(
2017. máj. 21. 15:16
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne KÖTELESSÉGE bármit is venni neked karácsonykor?

Nálad a szeretet, családi kapcsolat értékmérője, kitől mit kapsz ajándékként?

2017. máj. 21. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!