Nem étem a baloldali politikusok miért utálják a nacionalizmus meg a nacionalistákat?
Figyelt kérdés
Mert definíció szerint a nacionalizmust a hazaszeretet2017. máj. 17. 14:37
21/24 anonim válasza:
Ja,és a jobboldal támogatja leginkább a társadalmi szélsőségeket,tehát,hogy minél több és jobban szegény legyen.
Kérdés ebben mi a nacionalizmus?
Miért érdeke az országnak,hogy sok szegény legyen benne?
A gazdagok érdeke,másé nem.
22/24 anonim válasza:
Butaságok. Attól, hogy valaki szereti a nemzetét, még nem utálja a többit. Én vallásos sem vagyok szerencsére, és szegénységpárti sem, ez hülyeség, normális eszme nem akarja terjeszteni a szegénységet. Az a baloldal, a kommunizmus, szocializmus.
23/24 anonim válasza:
Mert a nacionalizmus túlságosan hasonlit a valláshoz.
24/24 anonim válasza:
Patriotizmus az a hazaszeretet,a nacionalizmus a néped szeretete,amiben nyelv és a kultúra közös. A nacionalizmus mióta gonosz?Akik azt állítják,mértéktelenül tájékozatlanok. A nacionalizmus legfontosabb célja a nemzetállam létrehozás,ami már sok helyen sikerült.Pl.: Olaszország,Németország.Illetve a nyelv és a kultúra ápolása,a nemzet alatti egyenlőség.Ezért is volt a felvilágosodás korában az ellensége az akkori konzervativizmus,hiszen az azt vallotta,hogy a nemzetben való gondolkodás haszontalan,és a hierarchikus rendekben,és a vallásokban való gondolkodás a jó. És a korai konzervatív monarchisták csak a nemességet tartotta a nemzetnek. A polgárokat,parasztokat a nemzet szolgáinak tartották.És ez a nacionalizmus szemét szúrta,hiszen hogy lehetne egy egyenlő,egységes nemzet,ha az emberek nem egyenrangúak?Na de visszatérve a nacionalizmus egy szép ideológia,és nem gonosz,tiszteli a többi népet,kultúrát,csak a nacionalistának a saját nemzete lesz a legfontosabb.Ne keverjétek a nacionalizmust a sovinizmussal!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!