Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a marihuana...

Mi a véleményetek a marihuana fogyasztás engedélyezéséről, amit most a Liberálisok akarnak?

Figyelt kérdés

2017. máj. 15. 20:44
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Én úgy látom egy nagy többség akarná a drogliberalizációt attól független hogy pl. jobboldali.

Sőt nagyon sok jobbikos is támogatja.

De attól még nem lesznek liberálisok hogy egyetértenek vele.

Tehát felülírja a pártszimpátia az értékelvet ebben a kérdésben.

Mivel érdekes senki nem reagált a kérdés második felére, pedig nem véletlen írtam ki.

Az viszont igaz, hogy ha a könnyűdrogok tiltottak akkor a tömény szeszt is be kellene tiltani.

Így volna fair.

De végülis az pálinkafőzés legalizálása egyfajta droghasználat engedélyezése volt a Fidesz részéről.

Nem véletlenül volt az egyik első intézkedése a kormánynak!

Hiszen a pálinkafőzés főleg vidéken elterjedt, és ittas állapotban ítélőképessége csökken az embernek.

Ráadásul korlátozott média jut el hozzájuk.

Valamint alacsonyabb iskolázottság vidéken.

Így már sejthető miért a stabil szavazóbázis vidéken a Fidesz mögött.

2017. máj. 15. 23:28
 12/23 anonim ***** válasza:
60%
Aki akarta eddig is hozzájutott, legalizálva talán még kevesebb idegeskedést is okozna nekik. Legalizálják szerintem.
2017. máj. 16. 09:50
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
Én egyáltlán nem értem, hogy milyen jogon van egyáltalán betiltva jelenleg. Hogy gondolhtja bárki, hogy az állam beleszólhat, hogy én füvezek-e, vagy sem?
2017. máj. 16. 09:59
 14/23 anonim ***** válasza:
61%
cigi és az alkohol legális, a marihuána sem rosszabb
2017. máj. 16. 10:40
 15/23 anonim ***** válasza:

Az alkohol egy szintetikus kabitoszer, méreg amitől meg lehet halni.

De a sok nyugger alkoholista vedelje csak nyugodtan...

2017. máj. 16. 10:45
 16/23 anonim ***** válasza:
az alkohol is bevolt tiltva egy időben de miért ne lehetne engedni hogy drogozzon aki akar? önmagával azt tesz amit akar
2017. máj. 16. 10:49
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Én több okból is támogatom.

A marihuána nem okoz függőséget a dohánnyal, az alkohollal vagy a más, illegális drogokkal ellentétben.

Ha a marihuánát kontrollált körülmények között forgalmaznák (mondjuk gyógyszertárban) akkor csakis megbízható minőségű terméket árulnának, így csökkenne a kockázat.

Mivel nem lenne kapcsolata a fű miatt dílerrel, nem tudná keményebb drogokra rászoktatni.

A fű árát is meg lehetne adóztatni, jövedéki adóval terhelni, stb. és ez nem bűnözőket, hanem az államot gazdagítaná.

Ha a füvezést büntetik, mint kábítószerrel való visszaélést, akkor elég súlyos következményei lehetnek karrierre nézve, viszont a bűnözői karrier szépen alakul(na). Nem mellesleg a börtön és pszichiátria elég költséges az államnak valakinek a hóbortja miatt.

"OKé engedélyezzék de bármilyen bűncselekmény, vétség amit marihuana befolyásoltság alatt követ el kétszeres szorzó legyen a büntetési tétel..."

Ez igazságtalan és következetlen dolog lenne. Egyfelől a marihuána nem hajlamosít igazán bűncselekményre. Max. a szer hatása alatt autóvezetés jöhet szóba, de az alkoholhoz vagy több kemény droghoz hasonló agresszió nem. Természetesen egyetértek azzal, hogy bármilyen bűncselekményt követnek el a hatása alatt, az ne legyen enyhítő körülmény, de súlyosbító sem. Mint ahogy az alkoholnál is ez a helyzet. És egyébként a tudatmódosító szerrel való vezetés most is bűncselekmény, ez vonatkozik a fűre is. Alkohol, fű és más drog vagy legális veszélyesen tudatmódosító gyógyszer esetén is támogatom a vezetéstől való eltiltást.

"hajrá a sok drogos had drogozzon ez a kúltúra része szar az életük de legalább van drog"

Tekintsünk el attól, hogy a helyesírásod alapján milyen "kúltúrára" lehet következtetni, "had" világítsak rá arra, hogy a művészek között elég nagy arányban használnak drogot, és nem csak a zenészekre kell gondolni, hanem festőkre, írókra színészekre is. Ők szerintem többet tettek le a kultúra asztalán, mint amennyit te valaha befogadni is képes lennél, nemhogy teremteni.

"az pálinkafőzés legalizálása egyfajta droghasználat engedélyezése"

A pálinkafőzés legalizálása nem egyfajta droghasználat engedélyezése, a pálinkafogyasztás már korábban is engedélyezett volt. Inkább úgy mondanám, hogy egyfajta drog készítésének engedélyezése. Egyébként tovább megyek, nem csak a főzést engedélyezik, hanem kerékpárral az ittas vezetést is akár főúton is.

2017. máj. 16. 12:23
 18/23 anonim ***** válasza:
"És egyébként a tudatmódosító szerrel való vezetés most is bűncselekmény"- akartam írni, hogy szabálysértés. Támogatom, hogy ezt mindegyik tudatmódosítónál bizonyos érték felett bűncselekménnyé minősítsék akkor is, ha nem okoz balesetet, vagy csak ő maga szenved el személyi sérülést, sőt vonják vissza a jogosítványt, és ha ismét megkapja, akkor hasonló eset után mérlegelés nélkül végleg tiltsák el a gépjármű vezetésétől és más veszélyes gépek (pl. daru) kezelésétől.
2017. máj. 17. 07:16
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Az, hogy ez jogi szempontból pofon a szarnak. Manapság már az nem füvezik, aki nem akar, a joggyakorlat pedig szintén szemet huny efelett, senkit nem ültettek még le egy füves cigiért.

Viszont ennek az üzenete lenne káros, mert az úgy hangzana, mintha a marihuána ezek után már nem lenne veszélyes. Ez nem igaz, tudományosan erősen igazolt, hogy a marihuánafogyasztás a skizofrénia és a pszichózis egyik tényezője lehet. Szóval mindenképpen kockázati faktor, ennek ellenére szerintem ez nem ok a tiltásra. Hiszen, ha mindent tiltanánk, ami káros, akkor jóval több minden lenne betiltva, kezdve a már említett alkohollal. Viszont a meglehetősen értelmetlen szabályozásra nem az a megfelelő válasz, hogy elbagatellizáljuk az esetleges veszélyeit.

2017. máj. 17. 14:54
 20/23 Márics Attila ***** válasza:
0%
Szerintem tiltani kéne. A sok 12-18 éves ne dönthessen arról mit hogyan csinál. Ennek az életképtelen generációnak nem meg engedni kell a sok hülyeséget, hanem megmondani neki, hogy mit csináljanak. Tipikus füves senkik, 2 értelmes mondatot nem tudnak kinyögni, de nyilván semmi káros hatása nincs a marihuánának, csak a kis senkik vegetálnak és ontják a hülyeséget.
2017. máj. 19. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!