Miért jó az, ha a civilszervezetek forrásai átláthatóak? Mármint mi haszna van?
XY küld egy szervezetnek pénzt támogatás címszóval. Ez a támogatás adóköteles? Gondolom nem, mert ha az lenne, nem lennének ilyen gondok, hogy a kormánynak nincs rálátása.
De ha nem adóköteles, akkor nem mindegy?
Miért kell külön kiemelni, ha egy szervezet külföldről kap támogatást?
Csak Orbánnak fontos. Nem akarja, hogy legyen olyan civilszervezet, ami nem az ő politikáját támogatja. Amikor először beszélt róla, még azt akarta, hogy a támogatásokat a kormány kapja meg és ő ossza szét azok között, akik "érdemesek" rá. DE ez nem jött be, most máshogy próbálkozik.
De a CÖF-nek adott támogatásról nem beszél, pedig az az adófizetők forintjaiból kapja a pénzt.
A kormány indoklása szerint arról van szó, hogyha látjuk honnan érkezik a támogatás, akkor láthatjuk az esetleges hátsó szándékot is. Pl. felmerülhet, hogy egy szervezet nem egy valós belföldi igényt elégít ki, hanem egy külföldi érdeket.
Mielőtt lepontoznátok, légyszi vegyétek figyelembe, hogy nem a saját véleményemet írtam le, hanem a kormány álláspontját, mert erre vonatkozott a kérdés.
Én nem foglak lepontozni, nyugi:)
És az nem jutott a kormány eszébe, hogy esetleg azt nézze, hogy mit csinál az adott szervezet? Mármint.. szerintem abból jobban kiderül, hogy hazai igényt elégít-e ki, mint abból, hogy ki fizeti.
Sőt! Ami azt illeti, pont a kormánynak kéne a legpontosabban elszámolnia, hiszen nem a saját, hanem az adófizetők pénzét költi.
Az kb mindegy, hogy ki mit kezd a saját pénzével, de az már kevésbé, hogy más pénzével mi lesz.. szerintem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!