Te megengednéd, hogy Magyarországon hangszóróból imára hívjon a müezzin a muszlim imaidőkor, ahol van mecset?
Magyarországon élnek muszlimok és mecseteik is vannak. Ezen emberek között vannak bevándorló közel-keletiek pl. arabok, törökök, de őshonos magyarok is akik felvették a muszlim hitet.
Az imára hívás egy fontos része a muszlim vallási életnek, mivel ez emlékezteti a muszlimokat vallásuk alapvető tételeire, és tudatja azokkal az ima időpontját, akiknél például nincs imakor csörgő mobil. Hasonló a szerepe, mint a harangszónak a templomi mise kezdetekor a keresztényeknél.
Te engedélyeznéd az, hogy Magyarországon szóljon a müezzin, a minaretből, amikor eljött az ideje a muszlimok imájának?
"Elfogult vagy, nem akarod látni. De én hallom:D"
Te komolyan nem olvasod el amit írtam? A déli hangszót jeleztem, meg hogy van este és reggel. Finom sincs milyen csudatemplomod van, de 100%, hogy ez nem általános amiről te beszélsz. Templom közelében lakom, nincs négy óránként harang. Ismerek olyan templomot város főterén, ami x óránként ad HARANGJÁTÉKOT aminek abszolút semmi köze nincs a kereszténységhez.
Továbbá kifejtettem azt is, hogy engem ez is zavar, egy napjában 5x ugyan azt üvöltő imám idegen nyelven történő hablatya meg pláne idegesítene (magyarul is). És köszönöm, nem nyugdíjas vagyok hanem 24 éves, de valahogy ge..cire semmi szükségét nem érzem, hogy valaki a tudtomra hozza, hogy most az ő vallása szerint épp milyen ünnep meg milyen regula van. Oldja meg magában, ez a magánügye.
Nagyon szeretem a death metált, mégsem dörgölöm senki orra alá és nem játszok le klasszikus számokat napjában egyszer sem hangosan olyan embernek aki nem kíváncsi rá.
Arról a csodatemplomról beszélek, amiről 23as
Én is szeretem a metált, csak én a powert meg a folkot. De ennek semmi köze a témához:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!