Más is van úgy, hogy pusztán perverzitásból a Fideszre fog szavazni jövőre, mert kíváncsi rá, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége?
Az tiszta sor, hogy a Fidesz egy újkori feudalizmust épít, amiben Orbánnak a király vagy a kormányzó szerepét szánják és a sok jobbágy még csápol is nekik hozzá, de vajon tényleg jó lenne megakasztani ezt a folyamatot?
Nagyon úgy néz ki, hogy a magyar társadalomban elég erősen benne van ez a jobbágymentalitás és az igény egy hűbéri rendszerre, amit a Fidesz teljesít be nekik.
Ha most a Fidesz nem viszi végig ezt az egészet, akkor a magyarok nem fognak tanulni az esetből és következőnek is ennek a szellemében fognak gondolkodni és cselekedni és a Fidesz után is egy begyepesedett pártot választanak. Ezért kell ezt most egyszer és mindenkorra elintéznünk a Fidesszel, ami azt jelenti, hogy adjuk meg nekik a hatalmat, hadd szívjanak a magyarok. Hiszen ezt akarják, nem? Erre vágynak.
"ott a momentum, lmp"
A vicc kategóriában vagyunk? Be sem kerülnek a parlamentbe vagy épp a határán vannak.
"jobbik..."
A másik vicc, én már '94 - ben MIÉP szavazó voltam, eddig mindig a Jobbikra szavaztam, de erre a Jobbikra nem fogok.
Na, akkor mi marad? A Fidesz vagy a nem szavazás.
"Az nem zavar, hogy a birkák agyon fognak verni téged, mert szerintük te is Soros ügynöke vagy? "
Főleg ha hatalmon maradnak, akkor egyre többet megtehetnek. Te ezt támogatod a szavazatoddal.
"Ha pedig ezek a magyarok, akkor én nem vagyok magyar, nagyon úgy néz ki, mivel egyáltalán nem vagyok olyan, mint ők!"
Ha elhiszed, hogy ők a magyarok, aki meg nincs velük, az nem magyar, ahol valahol téged is megvezettek a propagandával.
Nem, nem, az én szememben ők a hazaárulók. Akik mindazt a törekvést akarják aláásni, hogy Magyarország egy modern nyugati ország legyen. Ezt nem elsősorban gazdasági értelemben mondom. Ezek a hazaárulók például Széchenyi nevét használják, holott Széchenyi piacgazdaságot, nyugati értelemben vett modernizálást, a magyar tudomány fejlődését akarja, mindez ezeknek meg ma, lassan 2 évszázaddal később ördögtől való. Nekik a középkori állapotok kellenek némi szocializmussal fűszerezve. Nem, a magyarság nem csak Pató Pál urakból, Berci bácsikból meg Csörgheő Csulikból áll...
21.
Nem sírok, ha minden áron választani kell, akkor nekem jobb a Fidesz mint a többi (egy régi Jobbikot leszámítva).
Amúgy demokrácia van, majd leszavazzák ha nem jó a kormány.
Ha nem, annak két oka lehet:
1. Talán mégsem is olyan rossz.
2. Tényleg nincs alternatíva.
(illetve a kettő kombinációja)
Persze megteheted, hogy gyökérnek nevezed azt, aki mást preferál mint te, csak ez messzire nem vezet, max. oda, hogy ők meg téged tartanak majd gyökérnek.
Azt is megteheted, hogy népben keresed a hibát, ilyen nyomorultak, hogy egy ilyen rezsimet tartanak hatalomban. Csakhogy '90 óta nem csak a Fidesz volt hatalmon, hanem balliberális pártok is alakítottak kormányt. És akkor '94 - ben, 2002 - ben, 2006 - ban az egy másik nép volt?
Oké benne vagyok, de csak ha Bajer Zsolt perverzióból a DK-ra szavaz :D
Vegyük már ezt egy kicsit komolyabban. Abban tévedsz, hogy bármiből is tanulnának. Ugyan már. Az okos más kárán, a buta a sajátján se tanul. Te most a butákat célzod. Szerinted hogy lett két világháború? És tanultunk belőle? Tanítani az iskolában kellene, jogállamiságot, meg demokráciában való részvételt.
Én nagyon jobbikos voltam, most meggyengült. De tiszta szívvel most rájuk fogok szavazni. Ez olyan "egy próbát megér" vagy "rosszabb már úgysem lehet" felfogás. Szomorúan látom hogy hová tart az ország, de ha körülnézek magam körül, az emberek többsége még a demokrácia fogalmával sincs tisztában. Annyit hallanak hogy, hűha, orbán bácsi megemelte a minimálbért/nyugdíjt, na majd rá szavazok. Vagy csak szimplán azt mondják hogy: Minek menjek szavazni, úgysem számít. Ilyentéren megértem a kérdező mentalitását, mi magyarok nem teljesen vagyunk amolyan lázadó nép, mi inkább tűrünk. Ha a lengyeleknél ezt megpróbálta volna a kormály, lángolt volna az egész főváros :D
17/F
Régi jobbik? Miben változott?
Az a változás azoknak szól akik azért nem mertek rászavazni mert féltek tőlük, hogy túl radikális.
Ugyanaz a céljuk még ma is, mint amikor alakultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!