Most akkor az Unió tartja életben a magyar gazdaságot és szociális rendszert, vagy összességében több pénzhez jut a tagságunkkal mint amennyit belénk fektet?
Már nem tudom követni. Ott van egyszer az, hogy soha nem hallok olyanról hogy "itt-ott újabb mezőgazdasági, vagy ipari munkahelyek" jönnének létre Eu pénzből. Köztereket, városházakat, utakat látok fejlődni, de semmi egyebet. Pedig a hírekben olvasni már évek óta hogy a mezőgazdaságba pumpálja az Eu a pénzt. Ez miben mutatkozik meg?
Ráadásul eddig azt hallottam csak hogy az Eu rengeteg gazdát, termelőt ellehetetlenít. Olvastam már olyat is (ha számít Origon) hogy bizonyos ágazatoknál felső határa van a termelésnek, bizonyosaknál (cukor) pedig kötelező az export.
Mi van azzal a régi , you tubon is csak "betiltott" reklám néven futó rövid videóval, ami a magyar termelés visszaesését, és az importra való kényszert taglalja rengeteg számadattal? Kamu?
De a Brüsszeles kampány után az index, és egyebek lehoztak rengeteg cikket arról hogy mekkora pénzeket is kap az ország. Ha leosztom ezeket az éves 500-600 milliárd forintnyi támogatásokat napokra az napi több milliárd forint. Hova tűnik ez látatlanul? Mert hogy az embereknek nincs jobb lakhatása, nincs jobb minőségű oktatása az biztos. Egy valóban hasznos, és szembetűnő projektet láttam eddig, Vácon a 20 milliárd forintos támogatású vasútállomást. Arra azt mondom, hogy valóban, ez hasznos is, ez valóban itt van előttem, nem csak papíron.
Örülnék hogy aki forrással is tud szolgálni a pénzekről és felhasználásukról, nem csak azt mondaná el hogy papíron mi szerepel, hanem hogy ebből ténylegesen mennyi jut el a projektekre.
Köszönöm
# 24/31 Időpont ma 11:13
Van egy rossz hírem. Igazad van. Az EU valóban jól jár velünk.
Van egy még rosszabb hírem. Hazudsz. Magyarország jól jár az EU-val.
Na, ezt sakkozd ki szépen.
# 33/33 Időpont ma 17:56
Így van! Ha nem lenne az EU nagyobb lenne a GDP-nk mint az USA-nak! HURR-DURR!
-Mért gondoljátok hogy ha nem lennénk Eu tagok akkor nem lehetne elhagyni az országot. Ez alapvetöen a befogadó országon mulik. Vagy le lönétek az embereket a határon?
-A külföldi termékek ugyan ugy bejönnének az országba. Max lenne vám de akkor biztos hogy mi is nehezebben importálnánk. Ezzel max a politikusokhoz kerülne több pénz. És az állam nem igazán hatékony.
-Alapvetöen két fajta multi van. Amelyik it termel és amelyik itt akar eladni.
A melyik it akkar termelni az nekünk jó. Növeli a versenyt ezzel növeli a béreket, adot fizet. Sokszor olvastam hogy az audi kiviszi az országbol a pénzt. Nem igazán értem hogy ezt hogy sikerült összerakniuk amikor az audi idejön elkölteni a pénzét.
Amelyik multi pedig itt akarja eladni a termékeit de máshol termel az nekünk rosz Pl ipon. Konkurenciát jelent a belföldi cégeknek. És ha rosszabbul megy az itteni cégeknek akkor fizetés csökkentés stb. De érdekes modon sose olvastam még olyat hogy ezeket a termékeket tiltsuk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!