Miért hazudják azt a politkusok, hogy munkaerőhiány van?
Valóban sok a munkahely, de ezek többségén született zseniket várnak három diplomával, két nyelvvizsgával, állandó, szabadidőben történő önképzéssel és Mézga Aladár gyerekkorral.
Ráadásul a munkahelyen rendszeresen angolul kell beszélni.
Aki a mai munkafeltételeknek meg tud felelni, az már rég külföldön van, hiszen a bérek természetesen továbbra is rohadt messze vannak nyugattól.
Nem egy ember lobogtatta nekem a nyelvvizsga papírját az interjún. Aztán amikor elkezdtünk szakmai dolgokról beszélni idegen nyelven, kiderült hogy azt a 30 témát ami a nyelvvizsgára kell azt bemagolta utána meg semmi.
Olyanok voltak mint én 30 éve oroszból. Folyékonyan el tudtam mondani oroszul, hogy a Vörös tér melyik oldalán van a Gum áruház és mit csinált Lenin elvtárs a Kremlben, de egy egy pohár vizet sem tudtam volna kérni.
Nem munkaerőhiány van, hanem szolgalelkűekből van hiány.
Már ~10 éve az a generáció került ki a munkaerőpiacra, akinek nem az a fontos, hogy dolgozzon, hanem az, hogy azért mit kap cserébe. Ha túl keveset, akkor nem dolgozik.
Ez csak üzlet.A fiatalabb menedzsmenttel rendelkező cégeknél jellemzően nincs hiány szakemberekből és a multiknál is ott vannak gázok, ahol a menedzsment részleg jellemző 40-50 felettiekből áll, akik megszokták, hogyha a szemedbe köpnek és azt mondják, hogy moss arcot, akkor ugrottak az emberek "jajj, igen, főnök, bocsánat hogy a köpés útjában voltam".
Tőlem a mai napig frászt kapnak, amikor mondják 30 perccel a munkaidőm vége előtt, hogy maradni kellene.
Tágra nyílt szemekkel néznek, mert el nem tudják képzelni, hogy az embernek nem a munka az élete értelme és programom van. Hamarabb kellett volna szólni.
Nyilván lenyelik, de néhány éve még okoskodtak volna, hogyha nem tetszik, akkor ki vagy rúgva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!