Létezik magyar politika migránsok nélkül?
Azt vettem észre, hogy az emberek a pártokat az alapján kategorizálják be, vagy az alapján szimpatizálnak velül, hogy mi az adott párt véleménye a migránsokról. Lehet akármilyen ötlete egy pártnak, ha migránsellenes akkor migránsellenes, ha migránspárti, akkor migránspárti, se több, sem kevesebb.
Én úgy gondolom, hogy ha eljön az ideje, akkor Magyarország országgyűlési képviselőit az alapján kellene megválasztani, hogy milyen ötleteik vannak az ország fejlesztésére és a nép jólétének biztosítására.
Ha már a fejem fölé választok egy vezetőt, azt az alapján teszem, hogy hozzám hogy viszonyul, nem az alapján, hogy a szomszédhoz hogy viszonyul...
Ti mit gondoltok?
"Nem is tudtam, hogy egy város lehet "gonosz". Minden nap tanul valami újat az ember. "
Királyod szerint igen, én csak tőle idézek.
"Ha valami nemzetekben képzeli el a jövőt, akkor az már keresztény kell hogy legyen? Valami nagyon elcsúszott nálad... Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Az, hogy most az alkotmányban rögzítve lett a vallás, csupán annak köszönhető, hogy a Fidesz politikai hasznot remélt belőle. De ezzel nyilván Te is tisztában vagy... "
Direkt forgatod ki a szavaimat vagy csak nem megy a szövegértelmezés? nem mondtam, hogy a nemzeti és a keresztény feltétlenül együtt kell hogy járjon, nálunk viszont együtt jár a kettő, ahogy arra te is rámutattál. Azzal is tisztában vagyok fele, hogy a Fidesz a vallást is a szavazótábora növelésére használja fel, ami úgy különösen undorító, hogy közben szétlopják az ország pénzét, ami - mikor utoljára ellenőriztem - eléggé ellentmondott a Bibliának.
"Jelenleg nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés, hogy hagyjuk-e külső erők (kényszer) hatására megváltoztatni a nemzeti összetételünket."
Magyarázd már el hogyan változtatja meg 1300 menekült a nemzeti összetételünket?
Egészségügyről és oktatásról annyit, hogy soha nem volt még olyan siralmas egyik állapota se, mint jelenleg, szóval nem értem hogy hozható fel ez érvként. Úgy látszik a baloldal politikája jobban bevált ilyen téren.
"A baloldal nem próbálná semmi módon hátráltatni az elvándorlást, a kivándorolt magyarok helyét migránsokkal töltené fel"
A Fidesz mivel állítja meg az elvándorlást? Soha nem hagyta el még ennyi fiatal hazánkat, mint az Orbán-kormány alatt, és okkal teszik ezt. Nem is próbálja senki itt tartani őket, a Fidesznek az a jó, ha elmennek a tanult, értelmiségi fiatalok, mert az ő körükben jóval alacsonyabb a támogatottságuk.
"Öhm, 35ös, leírnád pontosan, hogy miért van romboló hatással a liberális demokrácia az egészségügyre?"
Azért, mert a közteherviselésből nem, csak a profitmaximalizálásból hajlandóak kivenni a részüket a nyugati multik. Emellett kartelleznek, és nem hajlandóak egymással versenyezni.
Felháborodunk, hogy mészáros lőrinc vagyona 100 milliárd. Ennek a kétszeresét kartellezte ki a strabag konzorcium a 4-es metróból.
Kérdem én! Hol az a pénz!?
Ok, hát kezdjük!
Szerinted, ha most tartanánk a választásokat, kire kéne leváltani a mocskosfideszt? Aki úgy tényleg konkrétan a népjóléttel törődik, nem azzal, hogy mennyit tud zsebre tenni?
"De az oktatás és az egészségügy állami kézben van. Hogy jönnek ehhez a nyugati multik? A közteherviselésük az adótól függ, az szintén az állam dolga intézni..."
Igen, csak az uniónak van egy olyan alapelve, hogy a tőke szabadon áramolhat.
Tehát itt dolgozik, Luxemburgban meg adózik... És az unió nem hajlandó ezzel foglalkozni, mert az a nyugati országoktól venné el az adóbevételt. Nem igazságos a jövedelmek elosztása.
Igen az állam dolga. És ti meg fintorogtok meg fröcsögtök, amikor ki meri mondani valaki, hogy ne gyarmatosítson minket brüsszel.
Egész sokban.
A válaszaid alapján a magyar infrastruktúra állapotát nehezményezed. Ezzel nincs is gond, csak felmereül a kérdés, hogy kit látsz jobb alternatívának. Ki az, aki jó oktatási rendszerrel kecsegtet, aki előteremti a pénzt az egészségügyre.
Mert én személy szerint azt látom, hogy infrastruktúra szempontjából az összes csak egy rablóbanda, aki az életbe nem fogja az ország infrastruktúráját a saját zsebe elé helyezni. Ilyen a Fidesz is!
Tehát, ha belpolitikailag az összes ugyan az a rossz, akkor miért ne a külpolitika alapján voksoljanak az emberek? Mert abban vannak külön álláspontok! Bevándorlási kérdés, EU, stb.
"Királyod szerint igen, én csak tőle idézek."
Ha idézel valamit, tedd idézőjelbe, erre találták ki az idézőjelet. Orbán tudtommal nem király, álomvilágban élsz (ez a rosszabbik fajta).
"közben szétlopják az ország pénzét, ami - mikor utoljára ellenőriztem - eléggé ellentmondott a Bibliának."
Ha felebaráti szeretetből lopnak, akkor nem :) A tízparancsolatot Isten a zsidóknak hozta, nem az egész emberiségnek :) Még ők sem tartják be :)
"Magyarázd már el hogyan változtatja meg 1300 menekült a nemzeti összetételünket?"
Nehéz megérteni, hogy NEM 1300 menekültről van szó? Többen is leírták már rajtam kívül ebben a kérdésben is. Olvasd vissza. Többször is (ne félj, nem kopik el a képernyő) ha nem engedik be a szűrők az agyacskádba!
"Egészségügyről és oktatásról annyit, hogy soha nem volt még olyan siralmas egyik állapota se, mint jelenleg, szóval nem értem hogy hozható fel ez érvként."
2010-ben pont ugyanezt mondogatták az emberek, hát nem érdekes?! Ez valóban egy jó érv, amivel a mindenkori kormányt lehet sározni. Tudod, az egészségügyhöz egy dolog kell, de az nagyon, végtelen mennyiségű pénz. És akkor jó lesz. Ehhez a baloldal nyilván hitelt venne fel, illetve privatizálna, ahogy eddig is tette. Csakhogy ezt egyszer vissza is kell fizetni...
Az oktatással szintúgy voltak problémák 2010-ben. Legalább megpróbáltak azóta kezdeni vele valamit, még ha sokaknak ez nem is tetszik nyilvánvaló okokból. Nekem is vannak problémáim a mostani oktatási rendszerrel. De abban biztos vagyok, hogy a baloldal egy fokkal sem volt jobb ebben...
"Soha nem hagyta el még ennyi fiatal hazánkat, mint az Orbán-kormány alatt, és okkal teszik ezt."
Ez egy hatványozottan erősödő folyamat, nem a kormányok váltakozása, hanem az idő befolyásolja. Először kimennek a bátrabbak dolgozni, vagy akiknek nincs vesztenivalója, aztán hazajön az infó, hogy mekkora jóság van kinn (mi más?), erre a többiek is bepróbálkoznak és így tovább. Ennek csak az szabna határt, ha hirtelen idehaza is akkorák lennének a fizetések, mint külföldön. De ez lássuk be, nem kivitelezhető. Sehogy sem. Legjobb esetben egy lassú felzárkózás lesz, amíg még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán.
"a Fidesznek az a jó, ha elmennek a tanult, értelmiségi fiatalok, mert az ő körükben jóval alacsonyabb a támogatottságuk."
Ha az "értelmiség" alatt a büfészakokat végzett "diplomásokat" érted kizárólag, akkor biztosan igazad van! :) Te beszélsz arról, hogy a Fidesz demagóg propagandát tol? Példát vehetnének rólad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!