Miért állítja a kormány, hogy az EU azt szeretné, hogy megváltoztassuk a bevándorláspolitikánkat?
https://www.youtube.com/watch?v=2cWZo5iSUxA
Ez konkrétan hazugság, hiszen az EU-nak pont az a legnagyobb hibája ebben a kérdéskörben, hogy nincs is konkrét bevándorláspolitika, minden tagország azt csinál, amit akar. Ezáltal nem volt mit rákényszeríteni a tagállamokra!
Most ezt a "brüsszeli bürokratázást" már inkább nem is minősítem, biztos bizonyos IQ alatt és Orbán-mánia felett nem tűnik fel, hogy Orbán és bagázsa is csak egy maroknyi budapesti bürokrata.
Az EU szerint a menekülteket be kell fogadni és itt van némi eltérés, hogy mi kit tartunk menekülteknek illetve ők kit. Nincs egységes bevándorláspolitikájuk? Nézz szét nyugaton, bőven 2,1 alatti a termékenységi ráta mégis valami csoda folytán a lakosságuk folyamatosan nő.
"Szerencsénkre" Trianon során megoldották, hogy igazi nemzetállam legyünk, nincsenek komolyabb kisebbségeink (talán cigányok), most miért akarnánk a nyugati útra lépni és újra olcsó munkaerőt telepíteni be az országba akik 1-3 emberöltő alatt többségbe kerülnek?
Én most nem arról szeretnék vitázni, hogy a bevándorlás és befogadás jó vagy rossz.
Itt a konkrét kérdés, hogy vajon miért mondják azt, hogy bármit ránk akarnak kényszeríteni? Hol van egységes bevándorláspolitika, főleg abban a tekintetben, hogy a menekülteket hogy kezeljük? Szerintem sehol. Lehet, hogy az EU-nak van egy elmélete arról, ki a menekült, de ezek inkább EU-tól független egyezményekből származnak, és az EU még soha nem bírálta felül 1-1 tagország döntését a menekültekkel kapcsolatban (sem törvényi szinten, sem egyedi szinten).
Azt te is elismered, hogy közös döntés egyedül a kvótákkal kapcsolatban volt, ami ugye nem jelent betelepítést. Szóval tényleg nem értem, mi ez a nagy Brüsszelezés.
Az, hogy nyugaton több a bevándorló, szerintem inkább annak köszönhető, hogy arrafelé többen is kopogtattak. Ez meg egy már-már balkáni ország, ahová soha senki nem akart jönni. Ne mondd nekem, hogy azért van arrafelé sok bevándorló, mert a "nyugat" már évek óta összefogott ellenünk.
Azért mondják, mert folyamatosan erőltetik azt, hogy a frontországoktól vegyünk át menekülteket, azért mert a kezdeti 180 ezres elosztást szerették volna kiterjeszteni a többiekre is. (ez akár uniós szinten még jó is lehetne, mert nem csak 1-1 ország szívna de pusztán Magyarország érdekeit nézve nekünk nem jó) (ha mondjuk kapunk 2 millából 20 ezert, hogy bíráljuk el és mondjuk a feléről kiderül, hogy nincs hova visszaküldeni akkor azokat lényegében véve betelepítettük, az már külön mese, hogy jó eséllyel önszántukból le fognak lépni, mert az utóbbi időben már bőven nem az életüket mentették hanem a jobb életkörülményeket keresték)
Az Eu-s országok tisztviselői számtalan alakalommal bírálták azt, hogy a magyarok túl kis arányban adják meg a menekültjogot.
Japánban is sokan kopogtattak aztán ehhez képest ha jól tudom tavaly 30 embert fogadtak be.
Szóval bár abban igazad van, hogy azért is sok a bevándorló mondjuk Németországban, mert oda sokan akartak menni de azért is, mert ezeket az embereket befogadták. Bármikor mondhatták volna, hogy hozzánk is csak az jöhet akinek hasznát vesszik (lásd. Ausztrália) de mivel kell a csőcselék olcsó munkaerőnek meg választópolgárnak le se sz@rják, hogy hosszabb távon mit fog ez eredményezni és ki fizeti meg az árát.
Mondom, ez messzire vezet. Abban egyetértünk, hogy Nyugat-Európa nem puszta jófejségből fogadja be a bevándorlókat már jópár éve, hanem a jó kis olcsó munkaerő miatt. Ehhez persze hozzátartozik, hogy Magyarország is pont ugyanezért lett befogadva az EU-ba, és be is jött a számítás, mert évről évre egyre többen mennek nyugatra tőlünk is, mindenféle kulimunkára, és egy csomó helyen a magyarokat is éppen ugyanúgy kezelik, mint bárki mást, holott elvileg egy unió vagyunk.
Magyarország a legrosszabbkor szembesült azzal, hogy vannak bevándorlók. A kutya nem akart ide jönni évekig, ezért egy átlag magyar nem is gondolt bele, hogy van ilyen, hogy bevándorlás. Aztán hopp, a menekültválság pont akkor vetette fel a fejét, amikor terrorcselekmények kezdődtek Európában, és hát a kedves magyar kormány intézkedések helyett, pusztán a propaganda kedvéért szándékosan össze is mosta a kettőt. Így a következő években már nehezen fog értelmes párbeszéd kialakulni erről Magyarországon, pedig pont az okozza a legnagyobb bajt, hogy kb. 2 szélsőséges álláspont van.
Szerintem az, hogy a kvótát erőltetik, alapvetően Magyarországnak sem rossz, hiszen Magyarország is erősen ki volt téve a menekülthullámnak, rengeteg embert mi regisztráltunk, és az eredeti szabályok szerint ezeket vissza lehet hozzánk küldeni, hogy mi bíráljuk el a kérelmüket. Jelenleg az 1300 fős kvóta jóval lazább, mint az a 10-20 ezer ember, aki itt lett regisztrálva. És persze nyilván Görögország, Olaszország lenne a legnagyobb elszenvedő, ha nem lenne kvóta, hiszen nekik maga a határvédelem is jóval nagyobb feladat.
Igen, sokszor bíráltak minket, de a bírálat az bírálat, és nem "bürokraták akarják megváltoztatni a bevándorláspolitikánkat". Ma már azért EU-szerte is el lehetett mélyülni a menekültkérdésben, és azért arrafelé sem azt tolják, hogy "persze, jöjjön mindenki", habár megoldás az még mindig nincs.
" és az eredeti szabályok szerint ezeket vissza lehet hozzánk küldeni, hogy mi bíráljuk el a kérelmüket. Jelenleg az 1300 fős kvóta jóval lazább,"
Nem, hogy elvileg nincs is kvóta? De amúgy az a baj, hogy nem hiszem, hogy ennyi lenne max., amikor ez a bevándorlás mizéria még nem úgy tűnik, hogy lecsengett volna.
Szerintem azért az eu kicsit erélyesebben is felléphetne már a dologban, persze úgy, hogy nem beengedni mindenkit! :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!