Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tennél, ha a határon...

Mit tennél, ha a határon túliak szavazati jogot kapnának, és úgy éreznéd, helyetted döntenek az ország sorsáról?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nem is lenne szükség magyarországi bejelentett lakhelyre (a Jobbik pl. ezt szeretné), és mégis megkapnák a külhoniak a szavazati jogot, mondjuk az országos listára. A határon túli magyarok által érzelmileg favorizált párt(ok) politikailag, erkölcsileg leamortizálnák magukat, és legszívesebben elsöpörné őket a népharag, de a kinti szavazatokkal mégis újra és újra kormányra kerülnének. Azoknak a friss politikai erőknek, amelyek tenni tudnának, és akarnának, esélyük sem lenne pozícióba kerülni, hiszen a következményeket nem érző, lojális szavazóbázis kizárólag a kedvenceiket támogatná.

Hogyan éreznél, ha látnád, hogy szavazatod semmit sem ér, hiszen mások döntenek helyetted? Olyanok, akik gyakorlatilag brahiból szavaznak, mert az ő adójuk, a jövedelmük nem a magyar kormánytól függ?

2010. máj. 15. 00:56
1 2
 11/20 anonim válasza:
82%
Példa, én felvidéki magyar vagyok, vagy is Szlovákiában élek 62 éve és az anyanyelvem magyar. Számomra, valamint a családom számára semmi szükség nincs a kettős állampolgárságra. Nagyon sok közeli rokonaink valamint barátaink vannak Magyarországon és sok évtizede látogassuk egymást eddig is, és ezután is fogjuk függetlenül attól, hogy milyen az állampolgárságunk. A fiam 12 éve él Londonban, ott van Kft-je és nincs angol állampolgársága, mondván, ha volna is, akkor se volna belőle semmi előnye. Tehát minek nekünk kettős állampolgárság hisz az csak egy papíri forma. 60 éve megszoktuk azt, ahogy van jelenleg, és ez így van jó. Úgy gondolom teljesen más volna a szituáció ha netán vásárolnánk Magyarországon valami családi házat és ott élnénk, de hát erre megint nincs szükségünk, mivel nekünk ez az otthonunk, ezt szoktuk meg és továbbra is rendszeresen járunk Magyarországra igen gyakran és a rokonok ismerősök szintén szeretnek hozzánk járni. Ennek ellenére éljen az új Magyarország, remélem most már minden rendben lesz, üdv. Stefan
2010. máj. 15. 08:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én is elmegyek szavazni, így nem HELYETTEM döntenek, hanem VELEM döntenek. Felfogás kérdése. Persze ha nem ugyanarra szavaznak, akire te, akkor lehetnek ők a fő ellenségeid. Ismerve a felvédéki és erdélyi magyarok politikai beállítottságát, neked én is "ellenség" vagyok...
2010. máj. 15. 09:55
 13/20 A kérdező kommentje:

Félre ne értse senki: az égvilágon semmi bajom a határon túli magyarokkal, és az sem zavar, ha valakinek az enyémtől eltér a politikai véleménye. Mindenkinek kívánom, hogy boldoguljon a lehető legjobban, ott, ahol él.

Azoktól, akiket megelégedettség tölt el, ha a határon túlról "velük" szavaznak, csupán annyit kérnék: gondoljanak bele abba is, hogy mit éreznének Fidesz/Jobbik szimpatizánsként, ha külföldről az SZDSZ-t, az MSZP-t vagy teszem azt a Kommunista pártot szavaznák kormányra, még akkor is, ha a hazai szavazók körében simán meglenne a többség.

Vagy például mit szólnátok ahhoz, ha odahaza a feleség rendszeresen megkérdezné a szomszédokat is arról, mit főzzön, és bizony marharépafőzelék kerülne az asztalra, holott a család egyébként marhapörköltet szeretne...

Ugye, hogy nem teljesen kerek és igazságos a dolog?

2010. máj. 15. 10:27
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
És aki évek óta külföldön b@ssza a rezet az miért dönthet a mi itthoni sorsunkról, az minek szavazhat?
2010. máj. 15. 12:00
 15/20 anonim ***** válasza:
10%
Ha ezt bevezetnék,akkor természetesen tüntetni mennék,és szerintem nem lennék egyedül...
2010. máj. 15. 14:59
 16/20 anonim ***** válasza:
48%
Remélem nem kapnak. Nehogy már a nem itt élők döntsenek, hogy milyen sz-arban élünk...NEvetséges.
2010. máj. 15. 17:40
 17/20 anonim ***** válasza:
73%

én és a családom,ismerőseim nem fogjuk kérni az állampolgárságot!Ahogy látom nagyon sokan gondolják így .

Nem kell semmi tőletek!Mit gondoltok?Kik vagytok ti,hogy mint a fogyatékosokról,úgy beszéltek rólunk!B@sszátok meg a nagy magyarságotokat!Idáig is megvoltunk nélkületek,ezentúl is megleszünk!

2010. máj. 15. 17:43
 18/20 anonim ***** válasza:

"Kik vagytok ti,hogy mint a fogyatékosokról,úgy beszéltek rólunk!"

Nekem semmi bajom veletek!Minden határon túli magyart támogatni kell,csak ne szavazzatok,ha nem itt laktok, ennyi.A Magyarországon élő zsidók sem szavaznak Izraelben,a cigányok Indiában,sőt szerintem a svábok sem Németországban,és ami a legdurvább a szlovák kisebbség tagjai sem Szlovákiában...Egész egyszerűen mert nem ott élnek,miért vernék hát a csalánt az ott élők f@szával...

2010. máj. 17. 09:32
 19/20 anonim ***** válasza:

"aki évek óta külföldön b@ssza a rezet"

Nagyrészt olyanokról van szó, akik nem önszántukból élnek "külföldön".

2010. máj. 17. 11:43
 20/20 anonim ***** válasza:

Mér bocsánat,de kértünk mi szavazójogot?Hol olvastatok,hallottatok ilyet?Én sehol.Tőlünk senki nem kérdezett ilyet.Továbbra is azt gondolom,hogy túl sokat gondoltok magatokról,miközben nem veszitek észre,hogy amíg ti elcsámcsogtok ezen a kérdésen,addig a háttérben a fontos dolgokat elsikálják.

Dühöngjetek csak,ez volt a tervük idióták!

2010. máj. 17. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!