Ingyenes nyelvvizsga 35 év kor alatt. Ti nem gondoljátok, hogy ez diszkrimináció?
fel vagyok háborodva, h. csak 35 év alatt ingyenes.
miközben 40 éves korig kérik a nyelvvizsgát.
úgy lenne fair, ha addig mindenkinek ingyenes lenne.
sőt, szerintem koralapú diszkrimináció, h. 35 évhez kötik, és MINDENKINEK ingyenes kéne legyen az 1. nyelvvizsga.
pont a 40 és 50 év közötti, fölötti emberek vannak a legjobban diszkriminálva a munkaerőpiacon (ageizmus), nekik egy nyelvvizsga, és az abból származó jobb elhelyezkedési esélyek sokat jelentenének.
k a szendvics-generáció, gondoskodniuk kell anyagilag sokszor még a gyerekeikről, és a szüleikről is.
én 35 múltam, soha nem volt pénzem nyelvsuliba és nyelvtanárhoz járni, ősszel készülök nyelvvizsgázni, igen eddig tartott megtanulni angolul, mert sem általánosban, sem gimiben nem tanulhattam ezt a nyelvet.
rossznak érzem ezt az új törvényt.
a kormány nyelvpolitikája eddig már megbukott, nem tudnak többen idegen nyelveket, hiába követelik meg kb. 20 éve a diplomához, még még mindig sereghajtók vagyunk európában.
és a legtöbben azért nem tudunk megtanulni jól egy nyelvet, mert nincs anyagi erőforrásunk rá, vagy nem kaptunk az iskolában minőségi nyelvoktatás. (én csak németet tanulhattam, amit szintén nem tudtam elsajátítani, képesítés nélküli tanáraim voltak).
és akkor még ezt a kis jó lehetőséget is elveszik az ember elől, h. ingyenes legyen.
én pl. annyira szorongok, h. megbukok a vizsgán, és ez ugye pénzre megy, h. nem is mertem eddig megpróbálni, mert nem hiszem el, h. sikerülhet.
Viktor, remélem ezt még megszívod, te, aki ösztöndíjjal Oxfordban tanulhattad a nyelvet.
Én is kifogásnak érzem a szavaidat, én pl. most közel 50 évesen járok ingyenesen 300 órás nyelvtanfolyamra.
De a kérdésed alapvetően jogos, diszkriminatív. Minden első nyelvvizsga ingyenes kellene, hogy legyen korhatártól függetlenül.
9. For all I care...
Nekem mindegy mit hiszel. De próbáld meg, ha eljutsz arra a szintre, hogy eredetiben olvasol, hatalmas élmény, kb. mintha újra megtanulnál olvasni, kinyílik a világ.
Ja, és a németet is megértem kb. 80 % - ban.
"Nem vesznek el semmilyen lehetőséget. Csak nem kapsz kedvezményt. Nem ugyanaz."
politikusnak kellett volna menned, nagyon tudod csavarni a szavakat.
a lehetőség az ingyenes nyelvvizsga lett volna, ezt veszik el a 35 évnél meghúzott határral.
sajnálom, ha nem vagy képes felfogni.
"Én is kifogásnak érzem a szavaidat, én pl. most közel 50 évesen járok ingyenesen 300 órás nyelvtanfolyamra."
szerintem fontos lenne, hogy NE a saját élethelyzetedből ítélj meg mást, akár engem.
nem tudod, mert nem fogom ide kiírni, hogy milyen egyéb nehézségeim és problémáim vannak, ami miatt nehéz.
amennyiben kifogásnak érzed, miért csak 50 éves korodra kezdtél el angolt tanulni??
miért nem előbb, és miért nem tudsz már ennyi idős fejedre jól beszélni angolul?
na látod, kb. ezen a színvonalon van, amit te nekem mondasz.
ingyen tanulsz most, de ez egy lehetőség,. ami ha nem lenne, cseszhetnéd, hogy megtanulj.
és nem mindenkinek van erre lehetősége, ezt próbáld felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!