A Jobbik miért nem magyar zászlót lenget?
Figyelt kérdés
Ne értsétek félre, semmi bajom a Jobbikkal, de miért jobb az árpád sávos zászló, mint a magyar zászló? Végül is a magyar címerben is van árpád sáv, de miért kell így kiemelni? Még a '48-as forradalomnak is a "trikolór" piros-fehér-zöld zászló volt a meghatározó szimbóluma.
Ha valaki idejön Magyarországra valami rendezvényre, akkor azt hiszi, hogy valami idegen nép zászlóját lengetik a magyar emberek...
2010. máj. 14. 20:52
11/21 anonim válasza:
21.06: OK. A kifogásolt részt visszavonom. Nekem nincs semmi bajom az árpádsávval, de empatikus ember lévén valahol megértem az ellenzők vinnyogását is. De tényleg ők is túlragozzák.
12/21 anonim válasza:
Mert nem hajlandók tudomásul venni,hogy ez nem a hivatalos nemzeti lobogó! Ezt a zászlót a n yilasok leháratták. De miért nem a 48-as zászlókat lobogtatják?
13/21 anonim válasza:
árpád sáv a magyarság ősi zászlaja
ha itt néhány neoliberálisnek nem tetszik nagyon le tudom őket sajnálni
14/21 anonim válasza:
"Mert nem hajlandók tudomásul venni,hogy ez nem a hivatalos nemzeti lobogó! Ezt a zászlót a n yilasok leháratták'
a piros fehér zöld zászlót meg a kommunisták
ennyii bukta
15/21 anonim válasza:
21:01 és nem tűzhetek ki címert a kabátomra, mert az nem az enyém? Mielőtt hülyeséget mondassz gondolkozz!!
16/21 anonim válasza:
21.52: Azért nem beszélek teljesen hülyeséget. Nézz körül egy kicsit a külföldi híradófelvételeken. Olyat sehol se látsz, hogy egy párt, vagy akár egy lázadó mozgalom Thaiföldön, Olaszországban vagy Belgiumban, teljesen mindegy, az ország nemzeti zászlóját használja saját jelképként. De én éltem is pár országban, elnézegettem pártrendezvényekre, és ott is azt láttam, hogy mondjuk még a Forza Italia se az olasz trikolórral vonul fel, hanem a pártzászlójával. A nemzeti zászló a nemzeté, ezért az normálisan csak nemzeti, állami rendezvényeken használható.
17/21 anonim válasza:
21:52! Bocsi,de mondasz, /egy sz/
19/21 A kérdező kommentje:
De végül is az árpádsáv még az államalapítás előtt volt, nem?
2010. máj. 15. 09:42
20/21 anonim válasza:
Egyesek úgy tartják, hogy Belső-Ázsiából hoztuk magunkkal és hun eredetű. Az első feljegyzések azonban az 1200-as évekből valók. Zászlón ugyanis 1270-ben jelenik meg először bizonyítottan ez a kompozíció, címerben pedig az 1200-as évek elején
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!