A kormány miért ellenzi a diplomás pályaválasztást, hogyha a lakosságnak erre van igénye?
A diploma egy lehetőség, egy "kiskapu" arra,hogy kényelmes,jól fizető munkahelye legyen az embernek.
Nyugat-Európában ellentétesek a trendek.
Nem,hogy nehezebb bejutni egy egyetemre,hanem könnyebb.Jóval több is a diplomás.
Magyarországon is, a fiatal generációnak,többnyire diploma az igénye.
Én 1 éve kaptam meg, csúsztam a nyelvvizsga miatt.
De, azok akik most általános iskolások,középiskolások már jobban nyomják az idegennyelveket.
Így, nem okoz problémát külföldi felsőoktatási intézménybe pályázni.
A kormány, a jelenlegi intézkedéseivel, már 18-19 évesen elüldözi a fiatalokat, mivel egyre nehezebb lesz diplomához jutniuk.
Inkább már tanulni is külföldre mennek, azt meg lesheti akárki,hogy német vagy brit diplomával visszajönnek Magyarországra.
"De mégis mit lehet csinálni egy majdnem 50%-os diplomás aránnyal?"
Nézzél rá az izraeli gazdaságra, és megtudod.
"Inkább már tanulni is külföldre mennek, azt meg lesheti akárki,hogy német vagy brit diplomával visszajönnek Magyarországra."
Nincs is szükségünk ilyen lipsi hazaárulókra!
Még jó is, hogy eltakarodnak innen! Éljen a Kormány, éljen a Párt!
"Utolsó Svájcban a lakosság 22%-ka érettségizet és csak 10%ka diplomás, mégis Európa leggazdagabb országa, az legyen a mintánk ne a Közel-keleti Izarel.."
Ez konkrétan hazugság. OECD átlag felett jártak egyetemre minden korosztályban.
"Nyugat-Európában ellentétesek a trendek.
Nem,hogy nehezebb bejutni egy egyetemre,hanem könnyebb.Jóval több is a diplomás." Nem. Nyugaton ha okos vagy, akkor is komoly pénzeket fizetsz h egyetemen tanulhass. Van ahol az első diplomáig ingyenes, de nem ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!