Miért van az, hogy a balosok, azok mindig tehetős emberek, vagy ha fiatalok, akkor olyan vállalkozók akik már azok, vagy azok lesznek láthatóan? Miközben a baoldal pont nem ezeket az embereket kéne hogy képviselje, ez nem ellentmondás?
" Azért,mert a vidékiek között sok az egyszerű,buta,konzervatív ember,és ők általában a legszegényebbek."
Gondolom erről hivatalos kimutatásaid is vannak, vagy inkább magadból indulsz ki, és jómagad meg egy csóró baller proli lehetsz.
Édes Istenem, mennyi hülyeséget összeírtatok itt, már bocsánat. :D
Kedves kérdező!
5 nyelven beszélek tökéletesen, jogi diplomám van, amit egy eléggé komoly egyetemen szereztem külföldön, ezen kívül tanultam Németországban is pl. Sikeres vagyok, a szüleim is vállalkozók, szintén értelmiségi emberek, értelmiségi baráti és ismerettségi körrel. Nincsen semmi közünk direkt a politikához, de egyértelműen konzervatív és erősen jobboldali beállítottságúak vagyunk. Ezen kívül pl. a németországi, a svájci, a belgiumi, az izraeli és a többi ismerősöm, barátom is, akik hasonló kategóriában vannak, szintén jobboldaliak. Én magunkat liberális konzervatívoknak mondom.
Ez az egész téma egyébként eléggé komplex, de alapvetően a baloldali politikai beállítottság, főleg manapság, destruktív és dekadens, nemzetellenes. Az, hogy a jobboldali konzervatív szavazók csak a prolik lehetnek, egy undorító hazugság. Valójában a mai baloldali pártok azok, akiknek a szavazótáborára jellemző a butaság és a tudatlanság, sajnos még az általad említett, talpraesett vállalkozók és egyébként értelmes emberek között is. A baj az, hogy sokan csak Magyarországban gondolkodnak, nem pedig globálisan, vagy pedig európai szinten. De tény és való, mindkét oldalon van buta és proli szavazó, ami szomorú, de ez van. A legnagyobb baj talán ott kezdődik, hogy egyik oldalról sem mozdulnak ki az emberek a saját komfort zónájukból és nem látják sokszor a fától az erdőt. Soha nem szavaznék baloldali pártra, a Fideszt sem szeretem, a Jobbikot meg végképp nem, az én beállítottságomnak pl. nincs is megfelelő párt szinte. A liberális demokráciának és a baloldalnak karöltve az a problémája, hogy diktatúrát akar folytatni mindenhol. Milyen ironikus, nem igaz?
Üdv. egy keresztény, konzervativ melegtől.
"A szavazók között vannak szegények itt is, ott is."
- igaz állítás.
"Ott van pl. a milliárdos Gyurcsány, aki kommunista volt, most is baloldali."
- Szerintem gőzöd sincs arról, hogy mit jelent a kommunista, vagy a kommunizmus (ami Magyarországon sosem volt).
"Gazdagok közt is vannak alacsony önértékelésű emberek, akik egyenlőséget szeretnének mindenkinek, mert rossznak tartják magukat."
- Baromság. Az esélyegyenlőséget többnyire nem azok akarják, akik rossznak tartják magukat, hanem a szociálisan érzékeny emberek. Akik úgy gondolják, hogy igazságtalan az, hogy a gazdagok több támogatást kapnak, a szegények meg kevesebbet. Szerinted Jézus alacsony önértékeléssel rendelkezett? Mégis adakozásra buzdította a tehetőseket.
"Ezért támogatják a szegényeket, a kisebbségeket, a bevándorlókat, a homoszexuálisokat, mindenféle kisebbséget. A szélsőbaloldalnak is az egyenlősítés a lényege."
Képzelem, hogy Terész anya milyen nagy erkölcsi fertő lehet a szemedben.
"Ezek az emberek belül mindig szegények maradnak."
Tudod, az emberség, az empátia teszi igazán gazdaggá az embert főleg erkölcsi értelemben. Lehet, hogy te olyan szegény vagy, hogy ezt soha nem fogod megérteni, de az nem a mi hibánk.
"Persze az esztelen, eladósító osztogatás, a jómódúbbak, tehetségesek elnyomása nem igazi egyenlőség, csak az ő igénytelen, primitív szintjükön, és az egyenlőség nem is igazságos."
- De ki beszél itt erről. Szerintem nagyon kevés baloldali vágyik ilyesmire. Én kifejezetten a fenntartható keretek között tartom fontosnak az erős szociális hálót, mert annak nincs semmi teteje, hogy egy év múlva kényszerből meg kell szüntetni. Egyszerűen úgy gondolom, hogy vannak prioritások. Az csípi a szemem, hogy míg felcsúti kisvasútra, stadionokra, irdatlan presztízsberuházásokra van pénz, addig a nyugdíjminimumot 2008 óta nem emelték egy forinttal sem, és még mindig 28500 forint. Mellesleg a 13. havi nyugdíjjal sem értettem egyet, mert szerintem inkább az alacsony nyugdíjakat kellett volna emelni minden hónapban, továbbá a százalékos emeléssel sem értek egyet, hiszen így a gazdagok mindig többet kapnak a szegényeknél. Ehelyett az adott keret fix összegű emelését tartom igazságosnak. Ez a napi fogyasztást is fellendíti, ami a gazdaságra is jó hatással lenne. De hiába is írok neked ilyeneket.
Köszönjük, Lázár Akinek Nincs Semmije, Az Annyit Is Ér az értékes hozzászólásodat!
"De tény és való, mindkét oldalon van buta és proli szavazó, ami szomorú, de ez van."
Ezt nem értem. Az a szomorú, hogy léteznek prolik? Vagy hogy a jobb és bal oldal nem olyan kicsik, hogy a prolik már ne férjenek bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!