Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nincsen...

Magyarországon miért nincsen cigánypárt és zsidópárt? Hatékonyabban lehetne képviselni az érdeküket egy pártban.

Figyelt kérdés
Mégiscsak kisebbségekről van szó, akiket üldöztek és majdnem teljesen kipusztítottak a holocaust-ban.
2017. ápr. 20. 21:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Én cigány vagyok és tervezek pártot alapítani.
2017. ápr. 21. 20:27
 12/13 anonim ***** válasza:

7#, a kissé lehengerlő modorú névtelen hozzászólónak:

Látom tudsz keresni, akkor segítek: keress rá az értelmező szótárban a "nép" szóra. Amikor ez megvan, akkor nézd meg tágabb értelemben mi a "nép" definíciója. Ha ez megvan, akkor az általad linkelt írásban olvasd el az első mondatot.

"A zsidók (más néven héberek vagy izraeliták; héberül: יְהוּדִים, Jehudim; jiddisül: ייִדן, Jidn) ókori közel-keleti nép, valamint a magukat ettől a néptől származtató, illetve a zsidó vallást követő, kulturálisan és nyelvileg heterogén összetételű emberek közössége a világ minden részén."

Segítek benne, mert gyanítom a személyeskedés és az érintettséged révén ismét csak elragadnának téged az érzelmek:

a rész amit keresünk: a "nyelvileg heterogén".

Egy néphez tartozás egyik feltétele az, hogy egy nyelvet beszéljenek. Ez nehezen képzelhető el egy nyelvileg heterogén társaságban.

A hozzáállásodat természetesen értem, épp' most váltottam üzenetet erről a témáról. Ott is felmerült, hogy vajon a zsidóság mennyire tekinti zsidónak pl. az etiópiai zsidókat. Szerintem botorság volna azt állítani, hogy egy, az ókorba visszavezethető őstől származnak ők is.

Keress rá és nézegess képeket.

2017. ápr. 22. 10:05
 13/13 anonim ***** válasza:

Milyen pártot hiányolsz okoska? :D

Amelyik tele van sikkasztási botránnyal?

2017. ápr. 22. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!